Wyscout Analysis: Τα «γκολ» του mvp Σένκεφελντ, η κίνηση της «κόμπρας» του Σπόραρ και το «εξάποντο» του Βέρμπιτς

Wyscout Analysis: Τα «γκολ» του mvp Σένκεφελντ, η κίνηση της «κόμπρας» του Σπόραρ και το «εξάποντο» του Βέρμπιτς

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Wyscout Analysis: Τα «γκολ» του mvp Σένκεφελντ, η κίνηση της «κόμπρας» του Σπόραρ και το «εξάποντο» του Βέρμπιτς

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου με την βοήθεια του Wyscout γράφει για την τρομερή εμφάνιση του Ολλανδού στόπερ του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι με τον Άρη, την καθοριστική διάγνωση του χώρου από τον Σλοβένο επιθετικό και τον απόλυτα καθοριστικό Μπένιαμιν Βέρμπιτς.

Ο Παναθηναϊκός δεν λύγισε ούτε και στο παιχνίδι με τον Άρη, έκανε το 9/9 στο φετινό πρωτάθλημα και συνεχίζει ακάθεκτος την εντυπωσιακή του πορεία. Στην αναμέτρηση με τους «κίτρινους» ο Άντρατζ Σπόραρ είναι λογικό να πήρε όλη την δόξα για το γκολ από «χρυσάφι» στο 92' και πλέον ο οργανισμός του συλλόγου να ετοιμάζεται για μια εκστρατεία στον Βόλο, με πάνω από 10.000 πιστούς να μετατρέπουν το Πανθεσσαλικό σε Λεωφόρο! Δείγμα της αμέτρητης και ασύγκριτης δίψας που υπάρχει. Δεκατρία χρόνια είναι πολλά. Πάρα πολλά.

Κάθε παιχνίδι έχει την δική του ιστορία, σημαντικές ή λιγότερο σημαντικές λεπτομέρειες που κρίνουν την έκβασή του και σήμερα θα μιλήσουμε για κάποια επιμέρους στοιχεία που προέκυψαν από την ένατη συνεχόμενη νίκη των «πρασίνων» στο πρωτάθλημα, με ένα επίτευγμα που κανείς και τίποτα δεν μπορεί να μειώσει με σοβαρά ποδοσφαιρικά επιχειρήματα παρά μόνο με τοξικότητα, προπαγάνδα και ωμή αμπαλοσύνη. Περαστικά και υπομονή.

Ένας mvp με δύο σούπερ επεμβάσεις

Ο Σπόραρ ήταν ο man of the match, ο Βέρμπιτς καθοριστικός αλλά ο mvp του Παναθηναϊκού στο χορτάρι της Λεωφόρου δεν ήταν άλλος από τον Μπαρτ Σένκεφελντ. Για κάθε αμυντικό μία κρίσιμη επέμβαση μέσα στη περιοχή του είναι ότι το γκολ για τους επιθετικούς. Η ποδοσφαιρική τους «ζωή», ο τρόπος που βγάζουν το ψωμί τους. Kαι ο Ολλανδός στόπερ του «τριφυλλιού» είχε δύο από αυτές. Στις τρεις φάσεις που έφτιαξε η ομάδα του Πάρντιου, ο Σένκεφελντ «καθάρισε» τις δύο με καταπληκτικές επεμβάσεις.

φφφ

 

ηηη

Στο 16' και ενώ τακτικά συμπεριφέρθηκε άψογα ώστε να «οδηγήσει» τον Ιτούρμπε στην εκτέλεση αντί να πέσει πάνω του άμεσα και να του κάνει πολύ εύκολη την πάσα στον αμαρκάριστο Ζερβίνιο, έβαλε το πόδι του στην πορεία της μπάλας και έδιωσε σε κόρνερ. Στιγμές αργότερα στην προσπάθεια του Ματέο Γκαρσία κατάφερε έχοντας γίνει ένα με το χορτάρι, να κόψει την πορεία της μπάλας με το πρόσωπο!

Σύμφωνα με το Wyscout ο έμπειρος άσος ολοκλήρωσε το παιχνίδι με τα εξής μυθικά στατιστικά:

  • 8/8 κερδισμένες μονομαχίες
  • 5/5 κερδισμένες μονομαχίες στον αέρα
  • 18 επανακτήσεις κατοχής
  • 23/23 πάσες που πήγαν μπροστά την μπάλα
  • 84/90 επιτυχημένες ενέργειες

Τι άλλο να κάνει;

Η «πονηρή» κίνηση του Σπόραρ και το λάθος του Νταμπό

Το γκολ που έκρινε τον αγώνα ήταν μια έμπνευση της στιγμής από την... σλοβενική μαφία του Παναθηναϊκού αλλά για να υλοποιηθεί χρειάστηκαν τρία πολύ σημαντικά πράγματα:

  • Η εξαιρετική εκτέλεση του Βέρμπιτς. Πραγματικά «συστημένη» εκεί που έπρεπε, στον χώρο που έπρεπε, με την δύναμη που έπρεπε για το κεφάλι του Σπόραρ.
  • Ο Σπόραρ σε αυτή την φάση λειτούργησε με ποδοσφαιρική «πονηριά». Σαν... κόμπρα! Πήγε στο πρώτο δοκάρι, στην αρχή της ζώνης που είχε «χτίσει» ο Άρης για την στατική φάση. Στη συνέχεια άρχισε να κάνει πίσω βήματα, προς το δεύτερο δοκάρι όπου υπήρχε χώρος να δράσει. Man to man δεν υπήρχε ούτε προσαρμοσμένο σε εκείνον και δεν τον ακολούθησε κανείς. Όταν έφτασε εκεί που ήθελε και διέκρινε ότι ο Νταμπό ήταν εκτός πεδίου ελέγχου του, έκανε νόημα στον Βέρμπιτς, εκείνος εκτέλεσε ιδανικά και... μπουμ! «Γκρεμίστηκε» η Λεωφόρος!
  • Φυσικά μεγάλο μερίδιο ευθύνης στη φάση αυτή φέρει ο Νταμπό, ο οποίος αν και υπεύθυνος για τον περιορισμό του Σπόραρ στον χώρο εκείνο, έχασε την συγκέντρωσή του και εν συνεχεία την φάση ολόκληρη.

φφφ

Οι έξι πόντοι με την «σφραγίδα» του Βέρμπιτς

Από κει και πέρα, καλά μαντάτα ήρθαν και από την εικόνα του Μπένιαμιν Βέρμπιτς και μάλιστα σε μια εποχή όπου ο Παναθηναϊκός τον έχει ανάγκη πιο πολύ από ποτέ, μετά και τον σοβαρό τραυματισμό του Αϊτόρ. Ο Σλοβένος έχει ξεκινήσει σε δύο παιχνίδια βασικός και στα δύο έχει «σφραγίσει» με ενέργειές του, νίκες της ομάδας.

Κόντρα στον Λεβαδειακό με κεφαλιά έκρινε το ματς και απέναντι στον Άρη έδωσε στην μπάλα μια τέλεια τροχιά για το κεφάλι του Σπόραρ.

Ο Βέρμπιτς που τα χαρακτηριστικά του και ο τρόπος που παίζει την θέση είναι εντελώς διαφορετικός από εκείνον του Παλάσιος και του Αϊτόρ, ήταν «μέσα» σε φάσεις, ήταν πιο ενεργός στο παιχνίδι των «πρασίνων» και μόλις θα βρει ρυθμό μέσα από τα παιχνίδια θα γίνει πολύ πιο επιδραστικός.

Μπορεί να το ξεχνάμε αλλά ο διεθνής εξτρέμ διαθέτει ένα πολύ «βαρύ» βιογραφικό και έναν πρότερο ποδοσφαιρικό βίο με πολλά γκολ και ασίστ ανά σεζόν. Οπότε οι προσδοκίες θα πρέπει να είναι πολύ μεγάλες, όπως φυσικά και οι απαιτήσεις.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.