ΑΕΚ: Σκοράρει με την ταυτότητα του Αλμέιδα (vids)

ΑΕΚ: Σκοράρει με την ταυτότητα του Αλμέιδα (vids)

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Σκοράρει με την ταυτότητα του Αλμέιδα (vids)

bet365

Η πίεση ψηλά συνεχίζει να αποτελεί σήμα κατατεθέν της ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα, με τα οκτώ από τα 17 γκολ των κιτρινόμαυρων στο πρωτάθλημα να προέρχονται από ανακτήσεις μπάλας στο μισό του αντιπάλου.

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά που έχει προσθέσει ο Ματίας Αλμέιδα στην ΑΕΚ είναι η πίεση ψηλά στην άμυνα του αντιπάλου και η άμεση ανάκτηση μπάλας είτε στα όρια της περιοχής είτε στον χώρο της μεσαίας γραμμής και η γρήγορη μετάβαση από φάση άμυνας σε φάση επίθεσης για παραγωγή ευκαιριών. Δεν είναι τυχαίο ότι στις εννιά αγωνιστικές που έχουν παιχτεί οι κιτρινόμαυροι έχουν μέσο όρο ανά ματς 92,22 ανακτήσεις μπάλας σύμφωνα με το Wyscout. Πρόκειται για τον καλύτερο μέσο όρο από τη χρονιά της επιστροφής της ΑΕΚ στην πρώτη κατηγορία ανεβάζοντας κατά πολύ τα ποσοστά της σε σχέση με πέρυσι όταν ο αντίστοιχος μέσος όρος ήταν στις 78 ανακτήσεις!

Όπως έχει αναλυθεί σε προηγούμενο αντίστοιχο θέμα, η αύξηση των ανακτήσεων μπάλας της ΑΕΚ τη φετινή σεζόν παράγει σταθερά γκολ από τις πρώτες αγωνιστικές. Και αυτό είναι κάτι που συνεχίζει να αποτελεί σήμα κατατεθέν της ομάδας του Αλμέιδα καθώς μετά από εννιά ματς στη Super League τα οκτώ από τα 17 τέρματα που έχει σημειώσει η ΑΕΚ έχουν προέλθει με αυτόν τον τρόπο! Με τελευταίο το πρώτο τέρμα στη Λιβαδειά με το οποίο η ΑΕΚ καταφέρνει να ξεκλειδώσει τη σφιχτή άμυνα του Λεβαδειακού. Ο Πινέδα ανακτά την κατοχή, ο Σιμάνσκι μπαίνει στη φάση και τροφοδοτεί τον Ελίασον, από τη σέντρα του οποίου ο Λιβάι Γκαρσία με κεφαλιά κάνει το 0-1.

Ο Λιβάι το 1-0 επί του Λεβαδειακού

Τα πρώτα δείγματα είχαν φανεί από την πρεμιέρα με τη Λαμία όταν τόσο το πρώτο όσο και το δεύτερο γκολ του Αραούχο είχαν πηγή την πίεση ψηλά με μεγάλη συμμετοχή του ίδιου του Αργεντινού φορ, ο οποίος φέτος στον ρόλο που του έχει δώσει ο Αλμέιδα κάνει σημαντική δουλειά σε αυτόν τον τομέα. Επίσης το πρώτο από τα δύο γκολ επί του ΠΑΣ Γιάννινα ξεκίνησε πάλι από ανάκτηση μπάλας στο μισό του αντιπάλου, καθώς για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα ο Πινέδα με εκείνο το εξαιρετικό σουτ έχει προηγηθεί λίγα δευτερόλεπτα πιο πριν το κλέψιμο του Γιόνσον.

Όπως είχαμε τονίσει και στο προηγούμενο σχετικό κείμενο και το γκολ του Πινέδα στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο εντάσσεται στη συγκεκριμένη κατηγορία, με τον Γκατσίνοβιτς σε εκείνη την περίπτωση να βοηθά και αυτός με τη σειρά του στην ανάκτηση της μπάλας και τον Αραούχο με τον Μεξικανό χαφ να «χτυπάνε» στην εξέλιξη της φάσης, δείγμα του ότι στην ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα όλοι βοηθάνε τόσο στην ανασταλτική όσο και στην επιθετική λειτουργία.

Τα άλλα τρία τέρματα που σημειώθηκαν στην πορεία με πίεση ψηλά στην άμυνα του αντιπάλου και ανάκτηση της μπάλας -πέρα από το προχθεσινό με τον Λεβαδειακό- ήταν στην OPAP Arena με Ιωνικό και Ατρόμητο. Αρχικά στο πρώτο ιστορικό ματς στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ, στο τρίτο και στο τέταρτο γκολ, οι Γκατσίνοβιτς και Ρότα αντίστοιχα ανέκτησαν μπάλα στο μισό του αντιπάλου, ενώ στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο στη φάση του εύστοχου πέναλτι του Άμραμπατ στις καθυστερήσεις, μετά από στατική φάση η ΑΕΚ μένει ψηλά, ο Αραούχο ανακτά την κατοχή για να πασάρει στον Γιόνσον πριν ο τελευταίος γεμίσει στην περιοχή και ο Μάνταλος κερδίσει το πέναλτι.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα