Ολυμπιακός: Εάν είχε αυτόν τον Χάμες και στην Ευρώπη...

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Εάν είχε αυτόν τον Χάμες και στην Ευρώπη...

bet365

Ο Χάμες Ροντρίγκες ακόμα και στα πιο απλά και μικρά ματς του Ολυμπιακού δείχνει το τι ξεχωριστή... πάστα ποδοσφαιριστή είναι. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Απόγευμα Κυριακής που πάντα είναι ιδανικό για γήπεδο ειδικά εάν έχει καλό καιρό. Με ένα ωραίο ματς από πλευράς Ολυμπιακού, όμορφα γκολ και αρκετές φάσεις. Και βέβαια μία νίκη με τη Λαμία με θέαμα που άρεσε στον κόσμο και μία Λαμία που το πάλεψε και έβγαλε και ορισμένες φάσεις.

Ωστόσο το βασικό πρόσωπο ήταν ένα. Κυρίως ένα διότι ήταν και το πρώτο ματς του Σαμασέκου ως βασικός που πήγε αρκετά καλά. Αυτό το πρόσωπο ήταν ο Χάμες Ροντρίγκες. Ο ποιοτικότατος Κολομβιανός μεσοεπιθετικός που πήρε ξανά τη... μπαγκέτα του, έβαλε ένα πανέμορφο γκολ στο α' μέρος και γενικότερα είχε αυτήν την απλότητα.

Ένας παίκτης που πραγματικά αξίζει κανείς να πληρώνει για το εισιτήριό του στο γήπεδο. Ένας σταρ. Μία δυνατή προσωπικότητα με σημαντική προσφορά δημιουργικά και επιθετικά που βάζει και ένα μεγάλο εάν για την Ευρώπη.

Το τι μπορεί να συνέβαινε δηλαδή εάν είχε δικαιώμα συμμετοχής στην Ευρώπη. Με το εάν προφανώς και δεν γράφεται ιστορία. Ωστόσο με αυτήν την εικόνα του Χάμες στο Πρωτάθλημα δεν μπορείς να μην απορείς. Είναι αυτός ο παίκτης που ξεσηκώνει τον κόσμο. Και είναι παράλληλα και μία μονάδα που δίνει άλλη προοπτική για τη συνέχεια στον Ολυμπιακό. Είναι αυτός ο παίκτης που θα κάνει το απρόβλεπτο.

Που θα κινηθεί ως χαφ, δεκάρι ή εξτρέμ και θα δημιουργήσει... ρήγματα εκεί που μπορεί να μην υπάρχουν καν. Και ακόμα και στην άμυνα που δεν είναι το φόρτε του... σκυλιάζει. Έπεφτε για τάκλιν και προσπαθούσε διαρκώς.

Όπως φυσικά δεν χρειαζόμασταν το ματς με τη Λαμία για να ξαναδούμε την αξία του Ίνμπομ Χουάνγκ. Ο Κορεάτης χαφ συνεχίζει να φανερώνει ότι είναι λίρα εκατό, ξέχωρα από την ασίστ που είχε στο ματς.

ΧΟΥΑΝΓΚ

Τα πράγματα για το Πρωτάθλημα δεν άλλαξαν καθόλου για τον Ολυμπιακό, τι παραπάνω θέλει

Έχοντας μείνει εκτός της συνέχειας από την Ευρώπη ο Ολυμπιακός δεν έχει με κάτι άλλο να ασχοληθεί αγωνιστικά πέραν του Πρωταθλήματος. Για τον Ολυμπιακό δεν αλλάζει τίποτα ούτε σε αυτό το διάστημα.

Μετά τη Λαμία - την οποία φυσικά νίκησε με 2-0 - έχει τον Παναθηναϊκό έξω, τον Λεβαδειακό εκτός έδρας και την ΑΕΚ μέσα. Εάν τα πάρει και τα τρία αυτά παιχνίδια μπορεί να αλλάξει όχι απλά το δικό του status αλλά και το status του Πρωταθλήματος ως προς την κορυφή καθώς μετά την ΑΕΚ τελειώνει και ο α' γύρος της Λίγκας, λίγες ημέρες πριν το Μουντιάλ.

Ο Ολυμπιακός αυτής της χρονικής περιόδου δείχνει πως κάνει μία καλή και σοβαρή προσπάθεια να μπει και πάλι σε καλό αγωνιστικό δρόμο. Έχει καλά διαστήματα απόδοσης και σε Ευρώπη και σε Ελλάδα. Όμως τώρα χρειάζεται και αυτό το κάτι παραπάνω. Χρειάζεται να παρουσιαστεί ακόμα πιο δυνατός και αποφασιστικός στη συνέχεια της Λίγκας.

Θέλει παραπάνω χαρακτήρα, περισσότερη ψυχή και φοβερό πάθος ειδικά για το επερχόμενο ντέρμπι της Λεωφόρου. Αλλά θα έχουμε χρόνο να ξανασταθούμε σε αυτό το ντέρμπι που θα έρθει χρονικά μετά το αδιάφορο ματς με τη Ναντ την Πέμπτη καθώς ο Ολυμπιακός έχει αποκλειστεί ως γνωστόν.

Υ.Γ. Ένας ακόμα τραυματισμός στόπερ φέτος στον Ολυμπιακό. Ο Μπα έφυγε κουτσαίνοντας και ο Μίτσελ καλείται να βρει ξανά λύσεις σε ένα ματς που χτύπησαν και οι Σωκράτης, Μπιέλ και είχε και ένα χτύπημα και ο Σαμασέκου. Όπως χτύπησε και ο Βαλμπουενά και ενδέχεται να χάσει το ματς με Παναθηναϊκό.

@Photo credits: INTIME, eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.