ΠΑΣ Γιάννινα - Αστέρας 2-1: Οι αλλαγές έφεραν την ανατροπή

Φώτης Καρακούσης
ΠΑΣ Γιάννινα - Αστέρας 2-1: Οι αλλαγές έφεραν την ανατροπή

bet365

Ο Αστέρας προηγήθηκε στο 47' με τον Ρεγκίς, αλλά ο ΠΑΣ Γιάννινα με γκολ των Μπάλαν (64'), Φοφανά (76') που μπήκαν ως «αλλαγές», ανέτρεψε το σκορ και πήρε σπουδαίο για την παραμονή στη Superleague 1 τρίποντο.

Μεγάλη βαθμολογική ανάσα με ανατροπή για τον ΠΑΣ Γιάννινα, με «χρυσές αλλαγές» του Στάικου. Οι Ηπειρώτες παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης με τέρμα του Κρεσπί, κατάφεραν με τους Μπάλαν και Φοφανά που μπήκαν ως αλλαγή να επικρατήσουν με 2-1 των Αρκάδων. Μια νίκη που τους ανεβάζει στην 9η θέση με 9 βαθμούς, όσους έχει και η ομάδα της Τρίπολης.

Πως ξεκίνησαν οι ομάδες

Ο Θανάσης Στάικος κατέβασε την ομάδα του με 4-3-3. Στο τέρμα ήταν ήταν ο Αθανασίου, αριστερό μπακ ο Καραχάλιος και δεξί ο Σόρια, ενώ στόπερ ξεκίνησαν οι Εραμούσπε και Παντελάκης. Στον άξονα ξεκίνησαν οι Μπιλμπάο, Πήλιος και Τζίμας και την τριάδα της γραμμής κρούσης αποτέλεσαν οι Ροσέρο - Μορέιρα στα άκρα και ο Παμλίδης στο «9»

Με 4-4-2 ξεκίνησαν οι Αρκάδες όπως και στην Τούμπα. Τσιφτσής στην εστία, Γκαρντάβσκι δεξιά, Άλβαρες αριστερά, Ζουκάνοβιτς και Καστάνιο στα στόπερ, Σίτο - Ρεγκίς στα άκρα της επίθεση, Στάνκο - Μουνάφο στον άξονα και Μπαρτόλο - Τιλίκα δίδυμο στην επίθεση

Κακό πρώτο μέρος με λίγες φάσεις

Όσον αφορά το πρώτο ημίχρονο η αλήθεια είναι πως δεν είδαμε και κάτι φοβερό στο ματς. Οι δύο ομάδες φάνηκε ξεκάθαρα πως κατέβηκαν αρχικά με στόχο να μην δεχθούν γκολ και μετά αν μπορέσουν να απειλήσουν ας το κάνουν. Το πρώτο το πέτυχαν και με το παραπάνω, ενώ το δεύτερο όχι και τόσο.

Φτάσαμε στο πρώτο μισάωρο να έχουμε όλα και όλα τρία σουτ και αυτά εκτός εστίας, ενώ στο 31' ο Κρεσπί έκανε το πρώτο στον στόχο με τον Αθανασίου να διώχνει. Τρία λεπτά αργότερα ο Μπαρτόλο στην κόντρα έκανε το δυνατό σουτ στέλνοντας τη μπάλα λίγο άουτ και ο Ροσέρο στο 40' προσπάθησε να απειλήσει με ψαλίδι, αλλά ο Τσιφτσής μπλόκαρε. Αυτές ουσιαστικά ήταν όλες οι φάσεις στα πρώτα 45 λεπτά του ματς.

Φοβερό παιχνίδι στο 2ο με μεγάλη ανατροπή για τον ΠΑΣ Γιάννινα

Ό,τι δεν είδαμε στο πρώτο ημίχρονο, το είδαμε και με το παραπάνω στο δεύτερο. Και δεν λέμε μόνο για τα τρία γκολ, αλλά για τις ευκαιρίες, τον ρυθμό, τις συγκινήσεις, τα πάντα. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα νωρίς στο σκορ, καθώς στο 47' ο Κρεσπί ξέφυγε από το αμυντικό δίδυμο του ΠΑΣ Γιάννινα, νίκησε τον Τσιφτσή και έκανε το 0-1 για τους Αρκάδες. Οι παίκτες του Ηρακλή Μεταξά συνέχισαν να πιέζουν προκειμένου να μπορέσουν να πετύχουν και 2ο γκολ χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Χρυσές αλλαγές από Στάικο με το 4-4-2 να του δίνει τη νίκη

Τα πάντα ωστόσο άλλαξαν στο ματς στο 61', λεπτό στο οποίο ο Θανάσης Στάικος άλλαξε το σύστημα σε 4-4-2 και έβαλε τους Μπάλαν και Φοφανά στις θέσεις των Τζήμα και Παμλίδη αντίστοιχα. Αλλαγές που έπιασαν και με το παραπάνω, καθώς ο Ρουμάνος στο 63' στην πρώτη του ουσιαστικά επαφή με την μπάλα έκανε από κοντά το 1-1.

Από εκείνο το σημείο και ως το τέλος στους «Ζωσιμάδες» ήταν μόνο μία ομάδα και αυτή ήταν ο ΠΑΣ Γιάννινα. Οι «κυανόλευκοι» πίεζαν συνεχώς, έχασαν ευκαιρίες με τον Μορέιρα και τον Ροσέρο στο 71' και 72' αντίστοιχα (αυτή του Ροσέρο εξαιρετικά μεγάλη καθώς με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι) και στο 76' κατάφεραν με τον Φοφανά να κάνουν το 2-1. Ο Μορέιρα έκανε το γύρισμα και ο Φοφανά μετά το λάθος του Τσιφτσή διαμόρφωσε το τελικό σκορ δίνοντας τη νίκη στην ομάδα του, καθώς ως το τέλος ο Αστέρας δεν μπόρεσε να απειλήσει με τον ΠΑΣ να κρατάει με άνεση αυτό το 2-1.

MVP: Συνήθως αν όχι πάντα, βάζουμε ως MVP έναν ποδοσφαιριστή. Σήμερα θα βάλουμε τον Θανάση Στάικο ο οποίος με τις αλλαγές του σε πρόσωπα και σύστημα οδήγησε τον ΠΑΣ Γιάννινα στην ανατροπή και στην σημαντική νίκη.

Στο ύψος του: Εκτός φυσικά από τους δύο σκόρερ (Μπάλαν και Φοφανά), στάθηκε ο Μορέιρα που ήταν συνεχής πηγή κινδύνου για την άμυνα του Αστέρα Τρπίπολης.

Αδύναμος κρίκος: Όλος ο Αστέρας Τρίπολης που ειδικά μετά το 1-1 εξαφανίστηκε από το γήπεδο. Οι Αρκάδες όχι μόνο δεν απείλησαν, αλλά δεν μπόρεσαν να κρατήσουν ούτε μπάλα με τον ΠΑΣ Γιάννινα να παίρνει άνετα το τρίποντο.

Η «γκάφα»: Την έκανε ο Τσιφτσής στο 2-1, καθώς στο γύρισμα του Μορέιρα δεν μπόρεσε να διώξει με συνέπεια ο Φοφανά προ κενής εστίας να κάνει το 2-1.

Το «στραγάλι»: Ο Πολυχρόνης δεν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα στο ματς. Δεν υπήρξε η δύσκολη φάση και έβγαλε την αναμέτρηση χωρίς να ακουστεί κάτι σημαντικό για κάθε διαιτητή.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Ο ΠΑΣ Γιάννινα έδειξε να το θέλει περισσότερο αυτό το ματς και το πήρε. Μπορεί βέβαια να το έδειξε λίγο αργά, καθώς αυτό έγινε μετά το 0-1 του Αστέρα Τρίπολης, αλλά σημασία για τους Ηπειρώτες είναι πως το έδειξε, έπαιξε όπως έπρεπε να παίξει όντας γηπεδούχους, κάτι που σίγουρα δεν έκανε στο πρώτο ημίχρονο και πήρε το σημαντικό αυτό τρίποντο.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Θανάσης Στάικος): Αθανασίου, Σόρια, Πήλιος, Παντελάκης, Εραμούσπε, Καραχάλιος (55' λ.τρ. Λώλης), Μπιλμπάο, Τζίμας (61' Μπάλαν), Ροσέρο (88' Λιάσος), Μορέιρα, Παμλίδης (61' Φοφανά).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Ηρακλής Μεταξάς): Τσιφτσής, Άλβαρες, Γκαρντάβσκι (64' λ.τρ. Γκαρντάβσκι), Καστάνο, Τζουκάνοβιτς, Μουνάφο (83' Ιγκλέσιας), Στάνκο, Κρέσπι, Σίτο, Μπαρτόλο (46' λ.τρ. Μπενίτο), Τιλίκα (35' λ.τρ. Ριέρα).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα