Πασχαλάκης και Παναθηναϊκός: Το σερί της κανονικής διάρκειας και το (εξαιρετικό) ποσοστό σε clean sheets (vids)

Νότης Χάλαρης
Πασχαλάκης και Παναθηναϊκός: Το σερί της κανονικής διάρκειας και το (εξαιρετικό) ποσοστό σε clean sheets (vids)

bet365

Μία... σχέση που δεν άρχισε με τον καλύτερο τρόπο αλλά εξελίχθηκε σε ένα τρομερό στατιστικό. Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης ετοιμάζεται να παίξει για πρώτη φορά σε ντέρμπι «αιωνίων» και το Gazzetta σας παρουσιάζει τι συμβαίνει όταν βρίσκεται απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Σεζόν 2016/17. Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης αντιμετώπισε για πρώτη φορά τον Παναθηναϊκό, φορώντας τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Superleague μέσα στο «Απόστολος Νικολαϊδης». Μετά από 22 λεπτά αγώνα, ο Έλληνας πορτιέρε κάνει μία λανθασμένη έξοδος και αντικρίζει την κόκκινη κάρτα επειδή έπιασε την μπάλα έξω από την περιοχή.

Το χειρότερο ξεκίνημα για μία σχέση που εξελίχθηκε υπέρ του διεθνή τερματοφύλακα, ο οποίος στη συνέχεια έχει κάνει ένα αρκετά καλό σερί, ειδικά από τη μέρα που πήγε στον ΠΑΟΚ. Με τη... γλώσσα των αριθμών, ο Πασχαλάκης έχει αντιμετωπίσει τους «πράσινους» συνολικά 18 φορές σε όλες τις διοργανώσεις και έχει δέκα νίκες με τέσσερις ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες. Το Gazzetta σας θυμίζει τι έχει καταφέρει απέναντι στο «τριφύλλι» λίγο πριν το πρώτο του ντέρμπι «αιωνίων».

Όσες φορές είχε παίξει στην κανονική διάρκεια με τον ΠΑΟΚ είχε μόνο νίκες!

Μετά τα δύο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα (ήττα και ισοπαλία), ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης αντιμετώπισε τον Παναθηναϊκό με τη φανέλα του ΠΑΟΚ και στη κανονική διάρκεια της Superleague μετρούσε μόνο... νίκες σε όποια ματς έπαιξε. Συγκεκριμένα, στα τρία ματς που ήταν στον πάγκο ή εκτός αποστολής, ο Δικέφαλος είχε δύο ήττες και μία ισοπαλία απέναντι στους «πράσινους».

Αντιθέτως, σε επτά ματς κανονικής διάρκειας που ήταν βασικός, ο Έλληνας πορτιέρε πανηγύρισε ισάριθμες νίκες, έχοντας δεχθεί μόλις τρία γκολ (!) σε αυτές τις αναμετρήσεις. Συγκεκριμένα:

- ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 4-0 (2017/18)
- Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 0-3 (2017/18)
- ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 2-0 (2018/19)
- Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 0-2 (2018/19)
- ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 2-1 (2020/21)
- Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 1-3 (2021/22)
- ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 2-1 (2021/22)

Τα δύο μεγάλα διπλά του Πασχαλάκη στη Λεωφόρο!

Η παράδοση του Ολυμπιακού στη Λεωφόρο μόνο... θετική δεν θεωρείται. Αυτό επαληθεύεται με το γεγονός πως οι Πειραιώτες μετρούν μόλις τρεις νίκες στο συγκεκριμένο γήπεδο την τελευταία 10ετία, με τη μία από αυτές να είναι στα «χαρτιά» χωρίς να γίνει παιχνίδι.

Από την άλλη δε, μόνο η μία από τις δύο ήταν σε κανονική διάρκεια πρωταθλήματος, το 2013 με 1-0 χάρη σε γκολ του Μήτρογλου στο 90' (επί εποχή Μίτσελ). Η άλλη, ήταν στην τελευταία αγωνιστική των play off της σεζόν 2020/21, με τις δύο ομάδες να μην έχουν βαθμολογικό ενδιαφέρον και τους «ερυθρολεύκους» να κερδίζουν με το θριαμβευτικό 4-1.

Και φτάνουμε στη μεριά του Πασχαλάκη, ο οποίος μετράει επίσης δύο νίκες στην καριέρα του μέσα στη Λεωφόρο αλλά όλες στην κανονική διάρκεια και με μεγάλα σκορ. Η πρώτη ήταν το 2017/18, όταν ο Δικέφαλος επικράτησε με 3-0 μέσα στο «Απόστολος Νικολαϊδης» και η δεύτερη με 3-1, την περσινή χρονιά.

Οι εξαιρετικοί αριθμοί στα play off και το κομμάτι του Κυπέλλου

Από εκεί και πέρα, ο απολογισμός στα play off μόνο θετικός δεν ήταν, αφού ο ΠΑΟΚ μέτρησε μόλις μία νίκη σε έξι ματς ενώ τρία ματς έληξαν ισόπαλα και δύο με ήττα. Από όλα αυτά όμως, ο Πασχαλάκης δέχθηκε πέντε τέρματα, διατηρώντας το «μηδέν» στα τέσσερα από αυτά τα παιχνίδια (!), δείχνοντας για ακόμη μία φορά τι μπορεί να κάνει κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Και φτάνουμε στο Κύπελλο Ελλάδας που ολοκληρώνει την παρουσία του 33χρονου πορτιέρε κόντρα στο «τριφύλλι», όπου ο διεθνής πορτιέρο μετράει τρία παιχνίδια. Δύο για τα προημιτελικά, όπου ο ΠΑΟΚ μέτρησε ισάριθμες νίκες και, μάλιστα, δίχως να δεχθεί γκολ και πάλι ο διεθνής τερματοφύλακας. Βέβαια, στον περσινό τελικό, ο Δικέφαλος ηττήθηκε με 1-0, όπου ο Πασχαλάκης δέχθηκε το γκολ έπειτα από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Αϊτόρ.

Συνοψίζοντας, ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης, πέρα από το πολύ καλό ποσοστό των νικών (55,5%), έχει και τρομερά στατιστικά στις ανέπαφες εστίες καθώς έχει κρατήσει το... μηδέν σε έντεκα παιχνίδια, δηλαδή στο 61% των αγώνων με τον Δικέφαλο. Πλέον είναι έτοιμος να αγωνιστεί στο πρώτο παιχνίδι «αιωνίων» και να βρεθεί αντιμέτωπος με τον Παναθηναϊκό, φορώντας τα χρώματα του Ολυμπιακού.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα