Παναθηναϊκός Κ19 - Ολυμπιακός Κ19 1-0: «Πράσινο» buzzer beater του Ζεϊμπέκη

Γιώργος Μανταίος
Παναθηναϊκός Κ19 - Ολυμπιακός Κ19 1-0: «Πράσινο» buzzer beater του Ζεϊμπέκη

bet365

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 1-0 του Ολυμπιακού χάρη σε γκολ του Ζεϊμπέκη στο 90+1' και πήρε μία πολύ σημαντική νίκη μειώνοντας την διαφορά από τους πρώτους Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ στους τέσσερις βαθμούς.

Το χρυσό γκολ της αναμέτρησης έμελλε να πετύχει ένας παίκτης που αποτελεί την τέταρτη επιλογή ως στόπερ των "πράσινων". Ο Γρηγόρης Ζεϊμπέκης ήταν αυτός που αξιοποίησε το κόρνερ που Συμεωνίδη στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων και υπέγραψε μία πάρα πολύ σπουδαία νίκη για την ομάδα του Βαγγέλη Σάμιου.

Ήταν ένα ντέρμπι στο οποίο ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με πολλές από τις συγκυρίες να τον ευνοούν. Όπως το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός είχε παίξει πρόσφατα ένα πολύ δύσκολο ευρωπαϊκό αγώνα, ενώ δεν θα έχει στη διάθεσή του βασικούς ποδοσφαιριστές όπως ο Φρόκου, ο Μπιλάλ, ο Πιτσώτης. Όμως τώρα οι γηπεδούχοι που στάθηκαν καλύτερα στο πρώτο ημίχρονο και απείλησαν σε δύο-τρεις περιπτώσεις, με τον Παπαδούδη να είναι αυτός που κράτησε το μηδέν για την ομάδα του.

Οι ερυθρόλευκοι επέλεξαν πολύ συντηρητική προσέγγιση, χωρίς να πιέσουν, χωρίς να ανεβάσουν ψηλά τις γραμμές τους, δείχνοντας σε πολλά σημεία του παιχνιδιού συμβιβασμένοι με την ισοπαλία. Στο ποδόσφαιρο συνήθως όταν έχεις στόχο απλώς να μη χάσεις, τελικά χάνεις. Αυτό ακριβώς συνέβη το μεσημέρι της Κυριακής στο «Γεώργιος Καλαφάτης». Είναι χαρακτηριστικό ότι τη στιγμή που επιτεύχθηκε το γκολ της νίκης, στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού υπήρχαν μόνο τέσσερις από τους ποδοσφαιριστές που έπαιξαν την περασμένη Τετάρτη εναντίον της Τρέντσιν για το Youth League (Κάτρης, Κυριόπουλος, Συμεωνίδης, Τσεβάς, Παυλάκης). Όλοι οι υπόλοιποι είτε δεν αγωνίστηκαν είτε αντικαταστάθηκαν λόγω τραυματισμού (Προδρομίτης), είτε βγήκαν ως αλλαγή στο τέλος κατάκοποι (Καλοσκάμης, Βολάκης).

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Βαγγέλης Σάμιος): Κλίντμαν, Τσεβάς, Κάτρης, Προδρομίτης (50' Ζεϊμπέκης) Παυλάκης, Λιατίφης (82' Καλός), Συμεωνίδης, Καλοσκάμης (82' Σπαθάρης), Κυριόπουλος, Βολάκης (82' Τσιάβος), Νταμπίζας (53' Ναλιτζής)

Ολυμπιακός (Σωτήρης Συλαϊδόπουλος): Παπαδούδης, Κουτσογούλας Ρέτσος, Κωστούλας, Χρήστου, Τσέλα, Μουζακίτης, Σταυρόπουλος (82' Φρέρης), Πατήρας (66' Μπάκουλας) Παπακανελλός (80'. Αλίαγκιτς) Μοίρας (70' Προκοπίου)

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα