Aλύγιστος Παναθηναϊκός!

Aλύγιστος Παναθηναϊκός!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Aλύγιστος Παναθηναϊκός!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τον refuse to lose Παναθηναϊκό, ο οποίος σε ένα κακό βράδυ κατάφερε να παραμείνει αήττητος και να διατηρήσει το +10 από τον Ολυμπιακό και το +6 από την ΑΕΚ με ένα πεντακάθαρο πέναλτι που παραδέχθηκε μέχρι και ο Μίτσελ.

Σε ένα βράδυ που ήταν κακός. Σε ένα βράδυ που κορυφαίος του παίκτης ήταν ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι με φοβερές επεμβάσεις που κράτησαν την ομάδα του μέσα στο παιχνίδι και νικήθηκε μόνο από την λάθος τοποθέτηση του σώματος από τον Μάγκνουσον στο σουτ του Μπιέλ.

Σε ένα βράδυ όπου ο καλύτερος Ολυμπιακός του δημιούργησε πολλά προβλήματα εκεί που είναι το δυνατό του σημείο, δηλαδή στην ανασταλτική λειτουργία. Σε ένα παιχνίδι που δεν κατάφερε να δημιουργήσει παρά μόνο στο 80' με τον Σπόραρ, σε ακὀμη έναν αγώνα που χάνει βασικό παίκτη με τραυματισμό (Σεμπαστιάν Παλάσιος), σε ένα ματς που ήθελε δευτερόλεπτα για να λήξει και η πρώτη ήττα στο φετινό πρωτάθλημα ήταν μια ανάσα.

Αυτός ο Παναθηναϊκός, όμως, είναι αλύγιστος, είναι επτάψυχος, δεν τα παρατά ποτέ και ακόμη και στην χειρότερη φετινή του εμφάνιση κατάφερε να μην χάσει και να πάρει μια ισοπαλία που είναι σαν νίκη με τον τρόπο που ήρθε! Από την στιγμή που διατήρησε τον Ολυμπιακό στο +10 και την ΑΕΚ στο +6, το Τριφύλλι δεν πλήρωσε την εικόνα του απόψε στη Λεωφόρο και συνεχίζει ακάθεκτος προς την γη της ποδοσφαιρικής επαγγελίας. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο, ένα παιχνίδι λαθών και όπως τα έκανε σε μεγάλα σημεία του ματς το Τριφύλλι, έτσι και ο Ολυμπιακός στο φινάλε την... πάτησε.

Η στιγμή που κρίνει το παιχνίδι είναι το πέναλτι του Άβιλα πάνω στον Ιωαννίδη. Ο Έλληνας σέντερ φορ κυνήγησε μια... σκοτωμένη μπαλιά του Κουρμπέλη στο 90+6(σωστά άφησε ακόμη ένα λεπτό ο Δάνος λόγω της αλλαγής που έγινε στις καθυστερήσεις) και ο Ισπανός μπακ του Ολυμπιακού τον χτύπησε με τον αγκώνα. Μπράβο στον Φώτη για την επιμονή του.

Θα μπορούσαμε να πούμε πολλά για την φάση, για το κάρμα, για τα όσα γίνονταν τα προηγούμενα χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο σε μία φάση που είναι πεντακάθαρη. Δεν θα το κάνουμε. Δεν έχει και νόημα. Ξέρουμε τι θα γίνει τις επόμενες ημέρες, τι θα ακουστεί, στην ίδια χώρα ζούμε, γνωριζόμαστε. Από την στιγμή που ο προπονητής του Ολυμπιακού, ο Μίτσελ, προς τιμήν του παραδέχθηκε το λάθος του παίκτη του στις καθυστερήσεις, δεν χρειάζονται πολλά παραπάνω λόγια.

''Κάναμε ένα λάθος στο 96' έχοντας κάνει πριν ένα τέλειο παιχνίδι. Πραγματικά αυτό το λάθος είναι ασυγχώρητο''.

Όταν, λοιπόν, ο Μίτσελ κάνει αυτή την δήλωση αμέσως μετά το σφύριγμα του διαιτητή(την οποία στη συνέχεια απολύτως αναμενόμενα την πήρε πίσω), οποιαδήποτε άλλη κουβέντα δεν έχει νόημα και κλείνει το θέμα εδώ σε τούτη την γωνιά. Όποιος δεν μπορεί να διαχειριστεί την ύπαρξη του VAR και του 50-50, θα πρέπει να συνεχίσει να ζει στο παρελθόν του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Από κει και πέρα, ο Παναθηναϊκός, το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς συνεχίζει πρώτο και με διαφορά, συνεχίζει να έχει μαξιλαράκι ασφαλείας και με δεδομένο πως ακολουθούν τα παιχνίδια με Παναιτωλικό και Ατρόμητο αλλά και το Ολυμπιακός-ΑΕΚ, μπορεί να πάει στη διακοπή και με μεγαλύτερη διαφορά.

Προσοχή! Με τον Παλάσιος να είναι, όπως όλα δείχνουν, νοκ-άουτ και με δεδομένες τις υπόλοιπες απουσίες (Αϊτόρ, Τρουιγιέ) αυτά τα δύο ματς μόνο εύκολα δεν θα είναι. Το αποψινό πάθημα πρέπει να γίνει μάθημα και η η καλή εικόνα να επιστρέψει άμεσα στο Αγρίνιο, για να κλείσει η παρένθεση. Της εικόνας, όχι του αποτελέσματος του αποψινού. Μην τρελαθούμε, ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ήταν και το Χ είναι κι αυτό μέσα στο ''πρόγραμμα''.

Όπως και να έχει, οι ''πράσινοι'' θα είναι πρωταθλητές χειμώνα αλλά αυτό που έχει σημασία, το μόνο που μετρά, είναι να βρίσκονται στη κορυφή μετά το τέλος της 36ης αγωνιστικής.

Πολλά περισσότερα για το παιχνίδι θα πούμε στο αυριανό σημείωμα, με καθαρό μυαλό και μια δεύτερη προβολή του παιχνιδιού...

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.