ΑΕΚ: Ο Mr. assist Ελίασον που χάνει η Ένωση για τους επόμενους μήνες (vids)

ΑΕΚ: Ο Mr. assist Ελίασον που χάνει η Ένωση για τους επόμενους μήνες (vids)

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Ο Mr. assist Ελίασον που χάνει η Ένωση για τους επόμενους μήνες (vids)

bet365

Η ΑΕΚ θα χάσει για τρεις με τέσσερις μήνες τον Νίκλας Ελίασον, έναν παίκτη - κλειδί στο δημιουργικό και επιθετικό κομμάτι, και παρουσιάζει ενδιαφέρον ο τρόπος με τον οποίο ο Ματίας Αλμέιδα θα καλύψει το κενό του μέχρι και την επικείμενη άφιξη του Πάολο Φερνάντες.

Ο τραυματισμός του Νίκλας Ελίασον στο ματς της ΑΕΚ με τον Αστέρα στην Τρίπολη αποδείχθηκε αρκετά σοβαρός. Κάταγμα περόνης και τρεις με τέσσερις μήνες εκτός δράσης έπειτα από την επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε ο 26χρονος Σουηδός εξτρέμ το απόγευμα της Δευτέρας.

Αναμφισβήτητα η απουσία του Ελίασον γι' αυτό το χρονικό διάστημα αποτελεί ένα σημαντικό πλήγμα για την ΑΕΚ καθώς μιλάμε για έναν παίκτη - κλειδί στο δημιουργικό και επιθετικό κομμάτι. Από τη στιγμή που μπήκε στην ενδεκάδα του Αλμέιδα δεν ξαναβγήκε όντας ο... Mr. assist των κιτρινόμαυρων. Σε εννιά ματς πρωταθλήματος μέχρι σήμερα είχε μοιράσει πέντε ασίστ επιβεβαιώνοντας τη δυναμική που τον συνοδεύει στην καριέρα του στον συγκεκριμένο τομέα του παιχνιδιού και αποτελώντας μια εξαιρετικά επιδραστική μονάδα στα ματς της Ένωσης.

Οι πέντε ασίστ του Ελίασον άλλωστε τον φέρνουν ως σήμερα στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας στο ελληνικό πρωτάθλημα μαζί με τον Κλωναρίδη, ενώ γενικότερα στο μεσοεπιθετικό κομμάτι είχε καταφέρει γρήγορα να αναρριχηθεί ψηλά. Όπως για παράδειγμα στο ένας εναντίον ενός και στις ντρίμπλες, εκεί όπου σύμφωνα με το Wyscout είναι τέταρτος με 65,6% επιτυχία, κάτι που πιστοποιεί τόσο τα τεχνικά του χαρακτηριστικά όσο και την εκρηκτικότητα που διαθέτει.

Το γλυκό πόδι του Ελίασον είχε φανεί μάλιστα από τις πρώτες προπονήσεις του στα Σπάτα και επιβεβαιώθηκε στη συνέχεια και στους αγώνες της ΑΕΚ με την ακρίβεια στις σέντρες του. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τρεις στις πέντε ασίστ του στα παιχνίδια με Ιωνικό και Λεβαδειακό προήλθαν με αυτόν τον τρόπο, δηλαδή με σέντρες από τη δεξιά πλευρά όπου αγωνίζεται.

Ο Ματίας Αλμέιδα λοιπόν δεν θα μπορέσει να τον έχει στη διάθεσή του για τους επόμενους τρεις με τέσσερις μήνες. Ήδη υπάρχει ο κλεισμένος Πάολο Φερνάντες του Βόλου, ο οποίος θα ενταχθεί από τον Γενάρη στο κιτρινόμαυρο ρόστερ και είναι ένας παίκτης που πέρα από την πλούσια τεχνική κατάρτιση που διαθέτει, αγωνίζεται ακριβώς στη συγκεκριμένη θέση στη δεξιά πλευρά. Μέχρι τότε ο «Πελάδο» έχει επιλογές στο ρόστερ του, με τον Αργεντινό τεχνικό να τονίζει πάντα ότι πιστεύει απόλυτα όλους τους παίκτες που έχει στη διάθεσή του.

Η μία επιλογή είναι η τοποθέτηση στα δεξιά του Άμραμπατ, ο οποίος αποτέλεσε και την αλλαγή του Ελίασον μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στο ματς της Τρίπολης. Αν και ο 35χρονος Μαροκινός εξτρέμ είναι διαφορετικού τύπου παίκτης από τον Σουηδό. Η άλλη επιλογή είναι η χρησιμοποίηση του Γκατσίνοβιτς στη δεξιά πλευρά με τον Τσούμπερ σε αυτήν την περίπτωση να παίρνει θέση στο αρχικό σχήμα στην αριστερή πτέρυγα, έχοντας επιστρέψει πλέον από τη θλάση που τον είχε αφήσει εκτός για ένα μήνα, ενώ υπάρχει και ο Μάνταλος. Σε κάθε περίπτωση παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον ο τρόπος που θα καλυφθεί το κενό του Ελίασον και το αποτέλεσμα, λαμβάνοντας υπόψη και το πόσο επιδραστικός είναι ο Σουηδός εξτρέμ στο παιχνίδι της ΑΕΚ.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα