Πολύ σκληρός για να γκελάρει αυτός ο Παναθηναϊκός!

Πολύ σκληρός για να γκελάρει αυτός ο Παναθηναϊκός!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Πολύ σκληρός για να γκελάρει αυτός ο Παναθηναϊκός!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για το πέρασμα του Παναθηναϊκού από το Αγρίνιο, την σπουδαία εμφάνιση του Χουάνκαρ, τον κομβικό Φώτη Ιωαννίδη, την πίστη στο σχέδιο και το ματς με τον Ατρόμητο.

Ο τίτλος στο σημερινό σημείωμα θα μπορούσε κάλλιστα να είναι και ''Κοιμηθείτε, δεν θα γκελάρει πέρασε και από το Αγρίνιο''. Η ώρα περνούσε, ο Σπόραρ έχανε την μία σημαντική ευκαιρία πίσω από την άλλη μπροστά από την εστία του Παναιτωλικού και ο Παναθηναϊκός αν και πολύ καλός και βελτιωμένος στο δεύτερο ημίχρονο έδειχνε ανήμπορος να βρει το γκολ. Ένα γκολ που με βάση την εικόνα του αγώνα, θα έκρινε και τους τρεις βαθμούς. Η ανωτερότητα του συνόλου του Ιβάν Γιοβάνοβιτς πιστοποιήθηκε στο 78' με τον Φώτη Ιωαννίδη και όλα πήραν τον δρόμο τους.

Ένα σύνολο που είναι συγκλονιστικό το πόσο προσηλωμένο παρέμεινε στο πλάνο, το πόσο ήρεμη ήταν η ομάδα στο τελευταία τέταρτο, η φοβερή και τρομερή υπομονή και η πίστη στο σχέδιο που έφερε και το γκολ της νίκης.

Σε ένα παιχνίδι χωρίς τον Αϊτόρ και τον Παλάσιος, με τον Βέρμπιτς ακόμη να ψάχνεται, δίχως πληθώρα επιλογών από τον πάγκο στο δημιουργικό κομμάτι(όταν σε αυτόν κάθονται οι Καμπετσής και Σαβιέρ καταλαβαίνει κανείς τι έχει συμβεί) και με δεδομένη την κόπωση από το ντέρμπι της Κυριακής, ο Παναθηναϊκός έδειξε πολύ σκληρός για να γκελάρει και έστειλε στον... κουβά, όλους εκείνους που περίμεναν στραβοπάτημα.

Έντεκα νίκες και μία ισοπαλία σε δώδεκα παιχνίδια, ένας ονειρεμένος πρώτος γύρος, ένα ακόμη ''τρίποντο'' που επιβεβαιώνει πως αυτό το σύνολο θα διεκδικήσει μέχρι τέλους το πρωτάθλημα, πως διαθέτει τον χαρακτήρα να αντιδρά στις δυσκολίες, να βγάζει νέους πρωταγωνιστές και να παίρνει αυτό που θέλει μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ακόμη και όταν της στερούν την δυνατότητα να ανοίξει το σκορ στο 21' στο χέρι του Αποστολάκη. '

'Πες, πες, πες, κάτι θα μείνει'' και το κλίμα που δημιουργήθηκε από το ντέρμπι μάλλον επηρέασε τον κατά τα άλλα καλό διαιτητή Βεργέτη που στις διαμαρτυρίες των παικτών του Γιοβάνοβιτς μιλούσε για ''χέρι στήριξης'', σε τάκλιν που ο παίκτης δεν στηρίζεται πουθενά, σε κανένα χέρι...

Το πάρτι του Χουάνκαρ

Για να φύγει νικητής από το γήπεδο του Παναιτωλικού, ο Παναθηναϊκός έπρεπε να επαναφέρει το καλό του πρόσωπο και το έκανε. Και ας μην ήταν τόσο παραγωγικός στο πρώτο ημίχρονο. Ήταν στο δεύτερο. Με κορυφαίο, ασταμάτητο και καταπληκτικό τον Χουάνκαρ, ο οποίος ''έφτιαξε'' τρεις μεγάλες ευκαιρίες και είδε την μία από αυτές να καταλήγει στο πλεκτό.

Η επιλογή των γηπεδούχων να περιορίσουν τον άξονα και να αμυνθούν με λιγότερο πλάτος, έδωσε χώρο δράσης στον Ισπανό μπακ που ήταν απολαυστικός. Εξαιρετικές σέντρες, από δική του ''πάρε-βάλε'' ήρθε το γκολ της νίκης, στην κορυφαία του εμφάνιση στο φετινό πρωτάθλημα.

Τα εύσημα που αξίζουν στον Ιωαννίδη

Στο 76' ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έριξε στο ματς τον Ιωαννίδη, έπαιξε ένα 4-2-4 με φουλ επίθεση και δύο λεπτά αργότερα έφτασε στο ζητούμενο. Ο Έλληνας στράικερ για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι θύμησε κάτι από... Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ. Για τους νεότερους αναγνώστες να αναφέρουμε πως ο Σόλκσιερ υπήρξε ο ορισμός του game changer στην εποχή του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον στη Μάντστεστερ Γιουνάιτεντ στα τέλη των 90's. Σχέδον πάντα ερχόμενος από τον πάγκο. Και αν η συχνότητα που ο Έλληνας στράικερ αλλάζει τα παιχνίδια δεν είναι ικανή να του δώσει αυτή το ''παράσημο'', μετά το κερδισμένο πέναλτι κόντρα στον Ολυμπιακό που έδωσε τον βαθμό στη Λεωφόρο, σκόραρε το γκολ της νίκης στο Αγρίνιο και αποδεικνύεται απόλυτα καθοριστικός στο φινάλε του πρώτου γύρου.

Στη φετινή πορεία πρωταθλητισμού του Παναθηναϊκού, έχουμε αναφέρει κι άλλες φορές πως το έμψυχο δυναμικό έχει ανάγκη από έναν φορ πίσω από τον Σπόραρ που θα συνδέεται συχνότερα με το αντίπαλο πλεκτό από ότι ο Ιωαννίδης, ωστόσο, αυτό δεν μπορεί να αφαιρέσει σε τίποτα και για κανέναν λόγο τα όσα προσέφερε στα τελευταία δύο παιχνίδια, υποστηρίζοντας απόλυτα τον ρόλο που έχει μέχρι και σήμερα στο ρόστερ.

Ο Μάγκνουσον... χρωστά ένα τραπέζι στον Μπρινιόλι

Μπορεί να μην είχε τον ίδιο φόρτο εργασίας, όπως με τον Ολυμπιακό, αλλά ο Μπρινιόλι υπενθύμισε για ακόμη μία φορά το γιατί είναι ο ορισμός του πορτιέρε για πρωταθλητισμό. Σε δύο φάσεις χρειάστηκε, σε δύο φάσεις... καθάρισε. Στο 30' στο δυνατό σουτ του Μόρσει μέσα από την περιοχή και στο 81' στην αδιανόητη και απίθανη έμπνευση του Μάγκνουσον να σκύψει στο ύψος της μικρής περιοχής και να αφήσει μια επικίνδυνη σέντρα να πάει προς το τέρμα αντί να την ''καθαρίσει'', με όλο το γήπεδο να θεωρεί πως θα σηκωθεί και θα διώξει. Τα αντανακλαστικά του Ιταλού άσου ήταν καταπληκτικό, έδιωξε σε κόρνερ και ο Ισλανδός θα πρέπει να του κεράσει ένα τραπέζι, γιατί τον γλίτωσε από μεγάλη γκάφα.

Καθοριστικό το ματς με τον Ατρόμητο και ευκαιρία για ''εκτόξευση''

Ο πρώτος γύρος έφτασε στη τελευταία του αγωνιστική αλλά η ''δουλειά'' δεν τελείωσε ακόμα. Την Κυριακή ακολουθεί ο τελευταίος ''τελικός'' με τον Ατρόμητο πριν την διακοπή για το Μουντιάλ. Καθοριστικό παιχνίδι, πολύ σημαντικό. Γιατί; Μα φυσική επειδή υπάρχει το Ολυμπιακός-ΑΕΚ. Αν ο Παναθηναϊκός πάρει το ''τρίποντο'' μπορεί να:

  • Αφήσει τον Ολυμπιακό στο -12 και την ΑΕΚ στο -8 σε περίπτωση ισοπαλίας.
  • Να αφήσει τον Ολυμπιακό στο -13 σε νίκη της ''Ένωσης''
  • Να ξεφύγει από την δεύτερη ΑΕΚ στο +9, αν νικήσουν οι γηπεδούχοι.

Το μυαλό του φυσικά και πρέπει να είναι στο δικό του παιχνίδι αλλά με νίκη κόντρα στην ομάδα του Περιστερίου και μία ισοπαλία στο Φάληρο, θα μιλάμε για σενάριο βγαλμένο από όνειρο. Με τόσα προβλήματα να πάει με τόσο μεγάλη απόσταση στον δεύτερο γύρο, έχοντα όλο τον χρόνο και το απαιτούμενο πορτοφόλι για να ενισχυθεί σημαντικά και να συνεχίσει προς τον δρόμο της επαγγελίας.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.