ΑΕΚ: Επιστροφή Βίντα, έξω ο Σιμάνσκι και με την «ταυτότητα» του Αλμέιδα η ΑΕΚ στο Φάληρο

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Επιστροφή Βίντα, έξω ο Σιμάνσκι και με την «ταυτότητα» του Αλμέιδα η ΑΕΚ στο Φάληρο

bet365

Έτοιμη για το μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» η ΑΕΚ, η οποία θα παρουσιαστεί με το καθιερωμένο πλάνο του Αλμέιδα. Όπως αναμενόταν οριστικά εκτός έμεινε ο Σιμάνσκι, με τον Βίντα να επιστρέφει στη διάθεση του «Πελάδο» στην άμυνα, αλλά και τον Φαν Βέερτ στον πάγκο.

Ήταν 4 Φεβρουαρίου του 2018 όταν η ΑΕΚ με το γκολ του Γιακουμάκη στις καθυστερήσεις έφευγε με το τρίποντο από το «Γ. Καραϊσκάκης» σε ένα αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του τίτλου εκείνη τη σεζόν. Τρεις ημέρες αργότερα ακολούθησε μια νέα νίκη επί του Ολυμπιακού στο Κύπελλο, αλλά από εκείνο το σημείο και μετά στις 15 αναμετρήσεις που ακολούθησαν η Ένωση δεν κατάφερε να γευτεί ξανά τη χαρά της νίκης. Αυτό είναι που θέλει να αλλάξει το απόγευμα της Κυριακής (13/11 – 19:30) στο Φάληρο η Ένωση και να παραμείνει τουλάχιστον στους έξι βαθμούς μακριά από την κορυφή ακριβώς πριν τη διακοπή για το Μουντιάλ.

Γενικότερα την τελευταία τετραετία, όχι μόνο απέναντι στον Ολυμπιακό, αλλά και σε όλα τα μεγάλα παιχνίδια η ΑΕΚ ήταν «απούσα». Όμως φέτος αυτό δείχνει να αλλάζει αρχής γενομένης από την πρόσφατη νίκη στη Νέα Φιλαδέλφεια εναντίον του ΠΑΟΚ. Η νοοτροπία του νικητή με τον Ματίας Αλμέιδα στον πάγκο φαίνεται πως επανέρχεται στην Ένωση, κάτι που φάνηκε και στις δηλώσεις του Σέρχιο Αραούχο. Η ΑΕΚ αναμένεται να παρουσιαστεί με το γνωστό αγωνιστικό πλάνο και την «ταυτότητα» του Αλμέιδα. Με πίεση ψηλά και μπόλικη ένταση στο παιχνίδι της. «Πιστεύω ότι ο κόσμος γνωρίζει, πλέον, τι ΑΕΚ θα δει. Εγώ έχω εμπιστοσύνη στους ποδοσφαιριστές», ανέφερε μεταξύ άλλων στην Cosmote TV ο Αλμέιδα.

Αλμέιδα

Έπειτα από την τελευταία προπόνηση του Σαββάτου στα Σπάτα επιβεβαιώθηκε ότι ο Αργεντινός τεχνικός δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Σιμάνσκι, ο οποίος συνεχίζει να ταλαιπωρείται από ίωση και έμεινε εκτός, μαζί με τους γνωστούς απόντες Ελίασον και Τσούμπερ, οι οποίοι πρόσφατα υποβλήθηκαν σε επεμβάσεις. Ο Γιόνσον, παρά τις μικροενοχλήσεις που είχε αισθανθεί χθες, έβγαλε το πρόγραμμα και συμπεριλήφθηκε στις επιλογές του Αλμέιδα, ο οποίος βλέπει φυσικά να επανέρχεται στη διάθεσή του ο Βίντα. Μια σημαντική επιστροφή καθώς ο Κροάτης στόπερ μαζί με τον Μουκουντί συνθέτουν ένα συμπαγές δίδυμο στο κέντρο της άμυνας, ενώ στη διάθεση του «Πελάδο» στον πάγκο θα είναι και ο Φαν Βέερτ, ο οποίος επιστρέφει μετά από εβδομάδες από τη βαριά θλάση που είχε υποστεί.

Το δίδυμο των Βίντα και Μουκουντί αναμένεται να επανέλθει στο «Γ. Καραϊσκάκης» με τον Αθανασιάδη στο τέρμα, τον Μοχαμαντί αριστερά και τον Ρότα δεξιά στην άμυνα. Απόντος του Σιμάνσκι, σε ρόλο αμυντικού χαφ η πρώτη επιλογή είναι φυσικά ο Γιόνσον, όμως λόγω των ενοχλήσεων που είχε νιώσει, τη θέση διεκδικεί και ο Γαλανόπουλος. Από εκεί και πέρα οι Γκατσίνοβιτς και Άμραμπατ θα αγωνιστούν αριστερά και δεξιά αντίστοιχα στη μεσαία γραμμή, με τον Πινέδα επίσης στον άξονα και τον Αραούχο στον συνηθισμένο ρόλο του πίσω από τον Λιβάι Γκαρσία στην κορυφή της επίθεσης.

Στην αποστολή της ΑΕΚ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό βρίσκονται οι: Στάνκοβιτς, Αθανασιάδης, Μουκουντί, Μοχαμάντι, Ρότα, Βίντα, Μήτογλου, Χατζισαφί, Σιντιμπέ, Τζαβέλλας, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα, Φράνσον, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Άμραμπατ, Γκαρσία, Φαν Βέερτ, Αραούχο.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα