Ματίας Αλμέιδα: Ομόρφυνε την ΑΕΚ με αυτοθυσία, αγάπη, ένωση και πάθος

Ματίας Αλμέιδα: Ομόρφυνε την ΑΕΚ με αυτοθυσία, αγάπη, ένωση και πάθος

Δημήτρης Βέργος
Ματίας Αλμέιδα: Ομόρφυνε την ΑΕΚ με αυτοθυσία, αγάπη, ένωση και πάθος

bet365

Ο Ματίας Αλμέιδα είχε ορίσει τις τέσσερις αρχές της φιλοσοφίας του το καλοκαίρι. Και αυτές μεταμόρφωσαν την ΑΕΚ μέσα σε μερικούς μήνες, δείχνοντας ότι τα καλύτερα είναι μπροστά, παρά τη διαφορά των οκτώ βαθμών από την κορυφή στο τέλος του πρώτου γύρου.

Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο έχοντας μια διαφορά οκτώ βαθμών από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό. Ωστόσο, παρά το γεγονός αυτής της απόστασης από την κορυφή, η Ένωση τελειώνει το πρώτο μισό της κανονικής διάρκειας της σεζόν έχοντας ομορφύνει ολοκληρωτικά σε σχέση με όσα είχαν διαμορφωθεί στο τέλος της περσινής σεζόν. Και αυτό οφείλεται στον Ματίας Αλμέιδα και στο τεχνικό του τιμ.

Το 0-0 στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» άφησε μια πικρή γεύση στην ΑΕΚ από τη στιγμή που ήταν κυρίαρχη μέσα στο γήπεδο χάνοντας πολλές ευκαιρίες. Έπαιξε όμως ξανά με την ταυτότητα του προπονητή της, με πίστη στο πλάνο και στις οδηγίες του. Όπως το κάνει με συνέπεια από το πρώτο παιχνίδι της φετινής σεζόν.

ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη

«Εμένα με τρελαίνει έτσι όπως παίζουμε! Βλέπω την ΑΕΚ και παίζει ωραίο ποδόσφαιρο. Μου θυμίζει τη δική μου την ΑΕΚ του 90’», είχε πει πρόσφατα ο Δημήτρης Μελισσανίδης για τον Αλμέιδα, ο οποίος έχει ομορφύνει την Ένωση σε σύντομο χρονικό διάστημα με τις αρχές της φιλοσοφίας που ο ίδιος είχε θέσει από το καλοκαίρι στην πρώτη συνέντευξη Τύπου.

Τότε είχε μιλήσει για την αυτοθυσία, την αγάπη, την ένωση και το πάθος που θα πρέπει να διέπουν την ομάδα του. Στοιχεία που θέλει να βλέπει όχι μόνο μέσα στα ματς, αλλά καθημερινά στις προπονήσεις. Και πατώντας σε αυτές τις αρχές η ΑΕΚ έχει μεταμορφωθεί στα χέρια του «Πελάδο» και των συνεργατών του, δείχνοντας ότι τα καλύτερα είναι μπροστά μαζί με την επιστροφή στη Νέα Φιλαδέλφεια που εδώ και μερικούς μήνες είναι πλέον πραγματικότητα.

Αλμέιδα

Αυτοθυσία: Στην ΑΕΚ του Αλμέιδα κάθε παίκτης αγωνίζεται για τον συμπαίκτη του μέσα στο γήπεδο. Πολλές φορές θυσιάζοντας κάποια πράγματα για το καλό του συνόλου. Πιο τρανταχτό παράδειγμα από τον Σέρχιο Αραούχο δεν υπάρχει. Ο αρχηγός της Ένωσης αξιοποιείται διαφορετικά από τον Αλμέιδα παίζοντας έξω από την περιοχή και βοηθώντας σε ανακτήσεις μπάλας και δημιουργία και όχι τόσο στο εκτελεστικό κομμάτι. Το κάνει με συνέπεια για τη συνεισφορά του στη συνολική λειτουργία της ομάδας.

Αγάπη: Στην ΑΕΚ του Αλμέιδα κάθε παίκτης που μπαίνει φαίνεται πως έχει διάθεση και όρεξη γι' αυτό που κάνει, υπηρετώντας τη δεύτερη από τις αρχές της φιλοσοφίας του Αργεντινού τεχνικού. Αγαπά αυτό που κάνει. Είναι κάτι που αντιλαμβάνεται κανείς από τις ανοικτές προπονήσεις και το οποίο βγαίνει και στον αγωνιστικό χώρο. Κάτι που αντανακλάται, όπως είναι απόλυτα λογικό και στην ποιότητα του ποδοσφαίρου των κιτρινόμαυρων που είναι πρώτοι σε πολλές στατιστικές κατηγορίες που αφορούν το επιθετικό κομμάτι, όπως στις τελικές, στις επαφές μέσα στην περιοχή του αντιπάλου, στο ένας εναντίον ενός.

Οι παίκτες της ΑΕΚ πανηγυρίζουν

Ένωση: Στην ΑΕΚ του Αλμέιδα ένα από τα βασικά συστατικά είναι το ισχυρό γκρουπ μεταξύ των παικτών. Το συγκεκριμένο στοιχείο αποτελούσε ένα από τα δυνατά σημεία των ποδοσφαιρικών αρχών του Αργεντινού τεχνικού στις προηγούμενες ομάδες του και μέσα σε μερικούς μήνες έχει καταφέρει να το πετύχει και στα αποδυτήρια της ΑΕΚ. Και αυτή η ένωση είναι που παρατηρείται όχι μόνο μεταξύ των παικτών, αλλά και μεταξύ των ποδοσφαιριστών και του κόσμου, ειδικά με το νέο γήπεδο που δίνει ορμή στους κιτρινόμαυρους. «Ο κόσμος της ΑΕΚ αισθάνεται ότι είναι ένα με την ομάδα που έχουμε», ανέφερε για ακόμα μια φορά ο Αλμέιδα προς επιβεβαίωση του συνδέσμου που έχει αναπτυχθεί.

Πάθος: Στην ΑΕΚ του Αλμέιδα κάθε παίκτης από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό τα δίνει όλα, παίζοντας όπως ακριβώς ζει ο «Πελάδο» τα ματς από την πλάγια γραμμή. Με πάθος. Κι αυτό αντανακλάται στις διεκδικήσεις κάθε μπαλιάς, στον τρόπο με τον οποίο πάνε οι παίκτες της Ένωσης σε κάθε μονομαχία. Και φυσικά αποτελεί και ένα συστατικό της μεταμόρφωσης της ΑΕΚ στο ανασταλτικό κομμάτι, έχοντας δεχθεί μόλις πέντε γκολ, τη στιγμή που πέρυσι στο τέλος του πρώτου γύρου είχε σχεδόν τριπλάσιο παθητικό.

Η ταυτότητα του Αλμέιδα: Όλα τα παραπάνω συνθέτουν την ταυτότητα του Αλμέιδα με την οποία η ΑΕΚ αγωνίζεται σε όλο τον πρώτο γύρο ανεξαρτήτως αντιπάλου. Με πίεση ψηλά για ανακτήσεις μπάλας που δημιουργούν νέες επιθέσεις «πνίγοντας» τον αντίπαλο. Με άμεσο παιχνίδι και ακρίβεια στις μεταβιβάσεις που σε συνδυασμό με την ένταση και την πίεση, κατηγορίες στις οποίες η ΑΕΚ έχει το πάνω χέρι κατά κράτος, παράγουν πολλές φάσεις. Η αποτελεσματικότητα είναι φυσικά το τελικό ζητούμενο, κάτι που όπως αναγνώρισε και ο Αλμέιδα είναι ένα σημείο στο οποίο η ΑΕΚ πρέπει να βελτιωθεί. Γιατί ήδη έχει κοστίσει τέσσερις βαθμούς, λαμβάνοντας υπόψη και την ισοπαλία στην Τρίπολη εκτός από τη χθεσινή στο Φάληρο.

@Photo credits: INTIME, eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα