Ιωαννίδης: Οι επτά βαθμοί που έφερε στον Παναθηναϊκό υπηρετώντας άρτια τον ρόλο του

Ιωαννίδης: Οι επτά βαθμοί που έφερε στον Παναθηναϊκό υπηρετώντας άρτια τον ρόλο του

Σωτήρης Μυκονίου
Ιωαννίδης: Οι επτά βαθμοί που έφερε στον Παναθηναϊκό υπηρετώντας άρτια τον ρόλο του

bet365

Ο Φώτης Ιωαννίδης είναι ο αναμφισβήτητος πρωταγωνιστής της εβδομάδας που πέρασε για τον Παναθηναϊκό όντας ο απόλυτος game-changer και τις τρεις φορές που μπήκε αλλαγή χαρίζοντας επτά βαθμούς στους «πράσινους» με τις ενέργειές του.

Ο Έλληνας επιθετικός έφερε εις πέρας την αποστολή του και απέναντι στον Ατρόμητο , αφού μπήκε στο παιχνίδι στο 64ο λεπτό και στο 80ο έδωσε και πάλι την λύση, σκοράροντας για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι για το «τριφύλλι», βοηθώντας το να φτάσει στην νίκη απέναντι στους Περιστεριώτες.

Αυτή ήταν η τρίτη φορά αυτή την εβδομάδα, που ο Ιωαννίδης μπήκε ως αλλαγή στο ματς και με δική του ενέργεια ο Παναθηναϊκός βγήκε από την δυσμενή θέση που βρισκόταν. Η αρχή έγινε από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, όπου εισήλθε στον αγώνα στο 87ο λεπτό και στο 90+7' κέρδισε το πέναλτι από τον Άβιλα, αφού δεν παράτησε τη φάση και κυνήγησε τον αντίπαλό του «αναγκάζοντάς» να υποπέσει σε λάθος, δηλαδή στο φάουλ που οδήγησε στην παράβαση. Έτσι, οι «πράσινοι» απέφυγαν την ήττα και διατήρησαν το αήττητό τους παίρνοντας ένα βαθμό.

Στον επόμενο αγώνα κόντρα στον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο μεσοβδόμαδα μπήκε στο παιχνίδι στην θέση του Βέρμπιτς στο 76ο λεπτό και δύο λεπτά μετά νίκησε τον Ανέστη με διπλή προσπάθεια πετυχαίνοντας το γκολ που έκρινε τελικά την έκβαση του αγώνα υπέρ των «πρασίνων». Συνυπολογίζοντας και το γκολ του κόντρα στον Ατρόμητο μετά την υπέροχη συνεργασία που είχε με τους Μπερνάρ και Σπόραρ που επίσης χάρισε νίκη στον Παναθηναϊκό, ο 22χρονος επιθετικός χάρισε συνολικά επτά βαθμούς σε τρία ματς στο «τριφύλλι». Κι όλα αυτά τα πέτυχε σε συνολικά 68 αγωνιστικά λεπτά.

Ο Ιωαννίδης αρχίζει να ικανοποιεί τις απαιτήσεις του φετινού του ρόλου

ioannidis_vagiannidis

Ο Έλληνας φορ ξεκίνησε την φετινή σεζόν ως δεύτερος στην ιεραρχία των επιθετικών πίσω από τον Σπόραρ και αυτό που ουσιαστικά ζητούσε από κείνον ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς για τη νέα χρονιά είναι να γίνει ο νέος «Ολιζαντέμπε» της ομάδας, δηλαδή να είναι επιδραστικός στο παιχνίδι της, όταν μπαίνει αλλαγή και κατά δεύτερον να αντικαθιστά τον Σπόραρ στην βασική ενδεκάδα όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο.

Από τα 13 παιχνίδια, ξεκίνησε βασικός σε τέσσερα κόντρα σε ΠΑΣ Γιάννινα, Αστέρα Τρίπολης, Λαμία και Άρη, στα οποία σύμφωνα με το WyScout είχε συνολικά 0,43 xGoals με μηδέν γκολ και μηδέν ασίστ. Βέβαια στην Λαμία είχε την σημαντική πάσα πριν την ασίστ του Μπερνάρ στο πρώτο γκολ του Παλάσιος ενώ είχε μοιράσει και δύο shot assists (πάσες που καταλήγουν σε σουτ συμπαίκτη) με τον Αστέρα Τρίπολης.

Στα υπόλοιπα δέκα παιχνίδια μπήκε ως αλλαγή παίζοντας συνολικά για 383 αγωνιστικά λεπτά. Στα έξι πρώτα ματς είχε μόλις μία shot assist με τον ΟΦΗ στο φινάλε του αγώνα. Η εικόνα του στα τελευταία τρία ήταν άκρως διαφορετική.

Στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό πήρε το πέναλτι στο φινάλε της αναμέτρησης, στο ματς με τον Παναιτωλικό σκόραρε δύο λεπτά μετά την είσοδό του με μία διπλή ευκαιρία που έφτασε τα 0,51 xGoals ενώ στο ματς της Κυριακής (13/11) με τον Ατρόμητο σκόραρε από δύσκολη γωνία σε μία ευκαιρία που άξιζε μόλις 0,15 xGoals. Ουσιαστικά στα δύο τελευταία ματς με τις ομάδες του Αγρινίου και του Περιστερίου ήταν πιο απειλητικός (0,66 xGoals) απ' ότι όχι μόνο στα τέσσερα ματς που ξεκίνησε βασικός, αλλά και στα υπόλοιπα 11 ματς του πρωταθλήματος (0,43xGoals).

Το περσινό μηδέν γκολ έχει ήδη γίνει δύο

ioannidis_avila

Πέρυσι ο Φώτης Ιωαννίδης που ξεκίνησε ως αλλαγή αλλά ολοκλήρωσε ως βασικός την σεζόν έπαιξε συνολικά 1469 λεπτά. Στα συνολικά 26 ματς που έπαιξε στο πρωτάθλημα (κανονική διάρκεια και Play-offs) είχε 14 ως βασικός ενώ στα υπόλοιπα 12 είχε μπει ως αλλαγή. Και τα τέσσερα γκολ που πέτυχε (καθώς και η μία ασίστ που έδωσε), τα έβαλε σε αγώνες που ήταν βασικός, αξιοποιώντας ευκαιρίες που άξιζαν 3,65 xGoals.

Στα υπόλοιπα 12 παιχνίδια που έχει μπει ως αλλαγή δεν ήταν ιδιαίτερα απειλητικός. Δεν κατάφερε να σκοράρει μένοντας σε ευκαιρίες που άξιζαν συνολικά 0,44 xGoals, επίδοση την οποία την έχει ήδη ξεπεράσει φέτος τόσο με τα δύο γκολ που έχει σημείωσει όσο με το πόσο απειλητικός είναι (0,51 xGoals), έχοντας μάλιστα και δύο παιχνίδια λιγότερα ως αλλαγή σε σχέση με πέρυσι, αλλά παρόμοιο χρόνο συμμετοχής ως αλλαγή (398 πέρυσι, 383 φέτος).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα