ΑΕΚ: Ένας επιδραστικός Γκατσίνοβιτς με... σπασμένα τα φρένα! (vids)

ΑΕΚ: Ένας επιδραστικός Γκατσίνοβιτς με... σπασμένα τα φρένα! (vids)

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Ένας επιδραστικός Γκατσίνοβιτς με... σπασμένα τα φρένα! (vids)

bet365

Ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς ήταν με το πόδι... πατημένο στο γκάζι στον πρώτο γύρο, με τον 27χρονο Σέρβο χαφ της ΑΕΚ να είναι «μέσα» σχεδόν στα μισά γκολ της Ένωσης στο πρωτάθλημα.

Ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς έκλεισε τον πρώτο γύρο με μία εντυπωσιακή εμφάνιση στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αποδεικνύοντας ότι αποτελεί τον πλέον επιδραστικό παίκτη στο παιχνίδι των κιτρινόμαυρων. Και οι τρεις κλασικές ευκαιρίες που είχε στο πρώτο μέρος η ΑΕΚ ξεκίνησαν από τα πόδια του, αλλά το κακό τελείωμα των φάσεων τον κράτησαν στις μηδέν ασίστ στο Φάληρο.

Ο 27χρονος Σέρβος χαφ σε αυτές τις 13 αγωνιστικές του πρώτου γύρου ήταν... όλα τα λεφτά στη μεσαία γραμμή των κιτρινόμαυρων. Σκόραρε τέσσερα γκολ, όλα στην OPAP Arena, σε ένα γήπεδο που λατρεύει να παίζει όπως έχει πει, ενώ είχε επίσης δύο ασίστ, δύο κερδισμένα πέναλτι τα οποία μετατράπηκαν σε γκολ και είχε συμμετοχή και σε άλλα τρία τέρματα. Με λίγα λόγια ήταν «μέσα» στα 11 από τα 23 γκολ της ΑΕΚ στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος!

Η συμμετοχή στη δημιουργία και η ορμή που δίνει στο μεσοεπιθετικό κομμάτι, η ένταση και η ενέργεια που βγάζει στο ανασταλτικό κομμάτι και ο τρόπος που έχει «κουμπώσει» με τους συμπαίκτες του στο πλάνο του Ματίας Αλμέιδα είναι εξαιρετικός. Σε όλο τον πρώτο γύρο ο Σέρβος μέσος πάει με το πόδι... πατημένο στο γκάζι αποτελώντας μία από τις καλύτερες προσθήκες το καλοκαίρι και ίσως τον MVP της ΑΕΚ μέχρι στιγμής.

 

Το σερί της συμμετοχής του Γκατσίνοβιτς στα γκολ της ΑΕΚ άρχισε από την ασίστ στον Πινέδα στο 2-0 επί του ΠΑΣ. Συνεχίστηκε με την ανάκτηση της μπάλας από την πάσα του Ρούμπεν στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη φάση του γκολ του Πινέδα, ενώ ακολούθησε στο ματς με τον Παναιτωλικό η επιμονή του να πιέσει στη μεσαία γραμμή διατηρώντας την κατοχή για την ΑΕΚ πριν ο Λιβάι Γκαρσία πάρει την μπάλα και σκοράρει με το δυνατό σουτ.

Στη συνέχεια ήρθε το πρώτο ιστορικό ματς στην OPAP Arena με τον Ιωνικό εκεί όπου σημείωσε το πρώτο γκολ στο νέο γήπεδο, αλλά και το τέταρτο, έχοντας συμμετοχή στο τέρμα του Αραούχο καθώς από δική του κίνηση μέσα στην περιοχή καταλήγει η μπάλα στον «Τσίνο». Στην εκτός έδρας νίκη με 2-0 επί του Άρη είχε βγάλει την ασίστ με τη γλυκιά εκτέλεση φάουλ στο δεύτερο δοκάρι για την κεφαλιά του Σιμάνσκι στο πρώτο γκολ, ενώ έπειτα στο εκτός έδρας ματς με τον Λεβαδειακό κέρδισε το πέναλτι με το οποίο η ΑΕΚ «σφράγισε» τη νίκη για το 0-2.

Στο μεγάλο ματς με τον ΠΑΟΚ στην OPAP Arena ο «Γκάτσι» πήρε την πάσα από τον Ελίασον και με ένα ωραίο πλασέ βρήκε δίχτυα για το 2-0 πανηγυρίζοντας με τον γιο του μπαίνοντας στην εξέδρα, ενώ στο αμέσως επόμενο παιχνίδι με τον Αστέρα στην Τρίπολη πήρε άλλο ένα πέναλτι για να ανοίξει η ΑΕΚ το σκορ. Στον τελευταίο αγώνα πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, σε αυτό κόντρα στον ΟΦΗ, με ωραίο πλασέ στην κίνηση από την πάσα του Μάνταλου βρήκε για τέταρτη φορά δίχτυα.

Ο σούπερ φορμαρισμένος Γκατσίνοβιτς ολοκλήρωσε λοιπόν έναν φανταστικό πρώτο γύρο με την κιτρινόμαυρη φανέλα, δέθηκε γρήγορα με την ΑΕΚ και τον κόσμο της όπως φαίνεται και από τις αναρτήσεις του, καθώς δεν βλέπει την ώρα να ξαναπαίξει μπροστά στο κοινό της Ένωσης στην OPAP Arena. Η ουσιαστική και αποτελεσματική του συμμετοχή στο παιχνίδι της ΑΕΚ παίζει καταλυτικό ρόλο, κάτι που αναμένεται πλέον να συνεχιστεί και με την επανέναρξη μετά τη διακοπή του Μουντιάλ.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα