Σουλούκου για τη βία κατά των γυναικών: «Ο αθλητισμός πρέπει να οδηγήσει στην αλλαγή, οι γυναίκες δουλεύουν δέκα φορές παραπάνω»
Η Σουλούκου που υπήρξε ομιλήτρια στο πρόσφατο συνέδριο του γυναικείου αθλητισμού του Gazzetta με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα κατά της βίας σε βάρος των γυναικών έκανε δηλώσεις που φιλοξενήθηκαν στη Gazzetta Dello Sport. Η ίδια μίλησε ακόμα και για τον μπαμπά της που ήταν γκολκίπερ αλλά και την πορεία της στο βόλεϊ. Εκεί το στέλεχος της ECA είπε για:
Τη βία σε βάρος των γυναικών: Από τη μία πλευρά είναι λυπηρό που ακόμα και σήμερα έχουμε τέτοια ημέρα που της δίνουμε ονομασία, κάτι που σημαίνει πως η κοινωνία μας συνεχίζει να έχει τέτοιες συμπεριφορές απέναντι στις γυναίκες. Όμως από την άλλη πλευρά κάθε μέρα πρέπει όλοι μας να έχουμε εγρήγορση και να δείχνουμε μηδενική ανοχή σε τέτοια περιστατικά.
Πάνω απ' όλα θα πρέπει να ενημερώνουμε σωστά τα παιδιά, αγόρια και κορίτσια. Να ξέρουν ότι χρειάζεται σεβασμός σε κάθε είδος σχέσης. Ο αθλητισμός πρέπει να οδηγήσει στην αλλαγή. Σε αυτήν την αλλαγή στην κοινωνία και την κουλτούρα μας. Να προωθούμε τα σωστά πρότυπα και όσα εγγυώνται την ισότητα για τις γυναίκες.
Τον χώρο του ποδοσφαίρου που έχει έντονο το στοιχείο των ανδρών: Δεν θέλω να πιστεύω πως ο αθλητισμός και το ποδόσφαιρο είναι γεμάτοι από σοβινιστές ή τέτοιες λέξεις.
Είναι αληθές πως το ποδόσφαιρο έχει έντονο το ανδρικό στοιχείο. Όμως ειλικρινά δεν θεωρώ πως μπορεί να υπάρχει χώρος για ανδρικές κυριαρχικές συμπεριφορές. Το ποδόσφαιρο ήταν και πάντα θα είναι ένας χώρος ισότητας.
Τις πετυχημένες γυναίκες στο ποδόσφαιρο: Κάθε πετυχημένη γυναίκα σε αυτόν τον χώρο δουλεύει 10 φορές πιο σκληρά από κάθε άνδρα. Οι γυναίκες πρέπει να υποστηρίζουν η μία την άλλη. Υπάρχει η Μαρίνα (Γκρανόβσκαια, πρώην CEO της Τσέλσι) και η Ραφαέλα (Πιμέντα, μέλος της ομάδας Ραϊολα) που είναι δύο πολύ πετυχημένες γυναίκες και πάνω απ' όλα έχουν δικαίως κερδίσει τον σεβασμό όλων στον ποδοσφαιρικό κόσμο. Υπάρχουν πολλές ακόμα όπως η Άμρα και η Σάρον στην ECA, που κάνουν φανταστική δουλειά. Θεωρώ πως αυτά τα πρότυπα αξίζουν περισσότερης προβολής από τα ΜΜΕ.
Το γυναικείο ποδόσφαιρο που ανεβαίνει: Τον Ιούλιο είχα την τύχη να βρεθώ στον τελικό του Euro γυναικών στο Γουέμπλεϊ. Πάνω από 88.000 κόσμος είδε το παιχνίδι. Αγόρια και κορίτσια γέμισαν το γήπεδο με γονείς και φίλους. Είναι ένα τρομερό άθλημα και ήταν μία φοβερή ευκαιρία για όλους.
Το Παγκόσμιο του Κατάρ: Απολαμβάνω τα παιχνίδια, την ατμόσφαιρα και τη διαφορετικότητα στα πλήθη. Μιλώντας για αυτό ήταν μεγάλη περηφάνεια που είδα γυναίκα διαιτητή στο Πορτογαλία - Γκάνα και που είδα γυναίκα διαιτητή από το Ουαλία - Ιράν. Αυτό είναι το άθλημά μας.
Το ποια Εθνική στηρίζει αφού δεν υπάρχει Ελλάδα ή Ιταλία στο Μουντιάλ: Πορτογαλία λόγω του Σα και Σενεγάλη λόγω του Σισέ. Παίκτες με τους οποίους κάναμε φανταστικές σεζόν στον Ολυμπιακό.
Το ποιος θα πάρει το Μουντιάλ: Βραζιλία ή Αγγλία.
Το εάν θα βρεθεί σε ομάδα στην Αγγλία, την Ισπανία και Ιταλία: Το πιο σημαντικό πράγμα στο ποδόσφαιρο είναι οι άνθρωποι με τους οποίους δουλεύει μαζί. Οπότε δεν θέτω όρια.
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.