Ολυμπιακός: Η έννοια της φιλίας καθρεφτίζεται στη σχέση του Ροντινέι με τον Νταβίντ Λουίζ

Ολυμπιακός: Η έννοια της φιλίας καθρεφτίζεται στη σχέση του Ροντινέι με τον Νταβίντ Λουίζ

Νότης Χάλαρης
Ολυμπιακός: Η έννοια της φιλίας καθρεφτίζεται στη σχέση του Ροντινέι με τον Νταβίντ Λουίζ

bet365

Κάτι παραπάνω από φιλία που βοήθησε δύο ανθρώπους σε πολλά περισσότερα πράγματα από μία κάλυψη στο αμυντικό τρίτο της Φλαμένγκο. Ο Ροντινέι ταξίδεψε για πρώτη φορά στην Ευρώπη έχοντας στις βαλίτσες του όσα του έμαθε ο Νταβίντ Λουίζ.

«Τι είναι φιλία τελικά;». Τι ερώτηση και αυτή... Η απάντηση είναι δύσκολη να διατυπωθεί με λόγια ή εικόνες παρά μόνο με πράξεις και κυρίως, στιγμές. Δύσκολα μία σχέση δύο ανθρώπων καθρεφτίζει με την απόλυτη ευστοχία τη σωστή ανάλυση της λέξης αλλά υπάρχουν κάποιες που φτάνουν πολύ κοντά σε κάτι τέτοιο.

Αναμφίβολα μία αυτές είναι ανάμεσα στον Ροντινέι και τον Νταβίντ Λουίζ. Το πρώτο χειμερινό απόκτημα του Ολυμπιακού μπορεί να μοιράστηκε τα αποδυτήρια της Φλαμένγκο με τον 35χρονο στόπερ για μία σεζόν αλλά πρόλαβε να δημιουργήσει ένα πολύ ισχυρό δεσμό μαζί του.

Το Gazzetta έψαξε και σας προσφέρει όσα πρέπει να γνωρίζεται για το πώς αναπτύχθηκε αυτή η φιλία και πώς έφτασε μέχρι τα... δάκρυα του Νταβίντ Λουίζ λόγω της αποχώρησης του Ροντινέι.

«Δεν είσαι ακόμα επαγγελματίας αλλά θα γίνεις»...

Καλοκαίρι του 2021. Η Φλαμένγκο βλέπει τον Ροντινέι να επιστρέφει από τον δανεισμό του στην Ιντερνασιονάλ όπου μέτρησε τρία γκολ και εννιά ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις και την ίδια στιγμή, ολοκληρώνει και μία σημαντική μεταγραφή, αυτή του Νταβίντ Λουίζ από την Άρσεναλ. Η πρώτη συνάντηση των δύο ανδρών έγινε τότε και αφθόρμητη φράση που είπε ο 33χρονος στόπερ προς τον 29χρονο ακραίο μπακ, ήταν η παραπάνω.

«Έχεις δυνατότητες που δεν είχαν αρκετοί παίκτες στις ομάδες που έπαιζα στην Ευρώπη, αλλά δεν είσαι ακόμα επαγγελματίας. Θα δουλέψουμε και θα γίνεις όμως». Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του Λουίζ και σε κάθε άλλη περίπτωση, για έναν ποδοσφαιριστή που είναι 29 ετών, θα ήταν ένας λόγος... απομάκρυνσης μέσα στην ομάδα.

Όχι όμως για τον Ροντινέι. Αντίθετα, αυτή η φράση ήταν αρχή μίας ισχυρής φιλίας που λειτούργησε ευεργετικά τόσο για τον ακραίο μπακ, όσο και για τον πολύπειρο στόπερ.

Η πρώτη... αλλαγή και η συγκίνηση του Λουίζ

Ένα από τα πρώτα πράγματα που ο Νταβίντ Λουίζ ζήτησε να αλλάξει ο Ροντινέι, ήταν η καθημερινότητά του και συγκεκριμένα, οι ώρες της προπόνησης. Ο 34χρονος αμυντικός έδειξε στο νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού τον δρόμο για να γίνει ένας σωστός επαγγελματίας, μέσα από τις δικές του εμπειρίες στην Ευρώπη. Έτσι, την επόμενη μέρα, οι δυο τους πήγαν για προπόνηση στις 7:30 το πρωί.

Έκτοτε δεν υπήρξε μέρα που να βγήκαν εκτός προγράμματος. Αυτή η αλλαγή ήταν που αποτέλεσε τη βάση για την ραγδαία εξέλιξη του Ροντινέι σε ένα από τα καλύτερα ακραία μπακ της Βραζιλίας. Ωστόσο η βοήθεια στη φιλία τους ήταν... αμοιβαία. Ο Λουίζ βοηθούσε τον Βραζιλιάνο αμυντικό στο αγωνιστικό σκέλος αλλά αντίστροφα, ο 35χρονος στόπερ είδε με άλλο... μάτι τη ζωή.

«Έμαθα για την ιστορία του και τα πόσα είχε περάσει. Είχε μείνει ορφανός από μικρός, μεγάλωσε δύσκολα και τώρα είναι εδώ. Με έκανε να δω τη ζωή με διαφορετική ματιά. Ότι τα απλά πράγματα έχουν μεγαλύτερη σημασία». Αυτή ήταν η εξομολόγηση του Νταβίντ Λουίζ όταν ρωτήθηκε για τη σχέση του με τον συμπατριώτη του.

Τα δάκρυα, το μήνυμα του Ροντινέι και ο... δάσκαλος

Η στιγμή που άπαντες κατάλαβαν τη φιλία που έχουν οι δύο άνδρες, ήταν όταν ο Νταβίντ Λουίζ αναφέρθηκε στον Ροντινέι με δάκρυα στα μάτια. Ήταν γνωστό πως το συμβόλαιο του 30χρονου αμυντικού ολοκληρωνόταν και πολύ δύσκολα θα ανανέωνε καθώς ήθελε να αγωνιστεί για πρώτη φορά στην Ευρώπη. Έτσι, ο 35χρονος συμπατριώτης του αναφέρθηκε σε εκείνον εμφανώς συγκινημένος καθώς είχαν περάσει πολλές ώρες μαζί.

Αντίστοιχα και ο Ροντινέι, αποχαιρέτησε τον άλλοτε ποδοσφαιριστή της Τσέλσι, της Άρσεναλ και της Παρί Σεν Ζερμέν κάνοντας ειδική αναφορά στα social media, παραδεχόμενος ότι: «...από τότε που έφτασες με αγκάλιασες σαν αδελφό εξ αίματος, ήσουν δίπλα μου κάθε μέρα, ενθαρρύνοντάς με. Με έμαθες πολλά πράγματα που δεν ήξερα και μαζί σου έμαθα να καταλαβαίνω περισσότερο το ποδόσφαιρο, να είμαι καλύτερος άνθρωπος...» ήταν μερικά από τα λόγια του.

Ωστόσο, ακόμα καλύτερο είναι το κλείσιμο που είπε: «...πολλοί άνθρωποι θα ήθελαν να έχουν έναν Νταβίντ Λουίζ να έχουν γύρω τους». Ουσιαστικά ο 35χρονος αμυντικός λειτούργησε ως... δάσκαλος για τον Ροντινέι με αποτέλεσμα να φτάσει μία «ανάσα» από την αποστολή της Βραζιλίας στο Μουντιάλ και να κερδίζει μία μεταγραφή στην Ευρώπη μετά από 36 παρουσίες με τον Λουίζ στον αγωνιστικό χώρο.

@Photo credits: Από το επίσημο Instagram του παίκτη

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα