Ο Άρης πήρε δύο σωστές αποφάσεις σε μία μέρα

Ο Άρης πήρε δύο σωστές αποφάσεις σε μία μέρα

Βασίλης Βλαχόπουλος Βασίλης Βλαχόπουλος
Ο Άρης πήρε δύο σωστές αποφάσεις σε μία μέρα

bet365

Ο Βασίλης Βλαχόπουλος γράφει για την ενεργοποίηση του Ντάνιελ Μαντσίνι και το… βήμα πίσω που έκανε στην περίπτωση του Ματέι Βίντρα.

Μόνο οι παρόντες γνωρίζουν αν ειπώθηκε το περιβόητο «περασμένα ξεχασμένα» κι αν πράγματι υπήρξε επανεκκίνηση αυτής της σχέσης εμπλουτισμένη με μπόλικη εμπιστοσύνη, σαφέστατα όμως η επιστροφή του Ντάνιελ Μαντσίνι στοιχειοθέτησε καλό μαντάτο. Και για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, αυτή η εκτίμηση δεν σχετίζεται τόσο με το συμφέρον του παίκτη του οποίου το περιβάλλον έκανε λάθος λογαριασμό, όσο με μια εξέλιξη που πραγματικά είχε ανάγκη και ο Άρης έχοντας αντιληφθεί ότι δεν είχε την πολυτέλεια στέρησης των χαρακτηριστικών του Αργεντίνου. Εκτός κι αν το γκολ στη Λιβαδειά αποτελέσει την αρχή μιας νέας πορείας για τον Χουάν Ιτούρμπε και ο δε Ράφαελ Καμάτσο δικαιολογήσει την υπέρβαση στην οποία προχώρησαν οι «κίτρινοι» για τον δανεισμό του.

Μέχρι στιγμής, η παρουσία του Ντάνιελ Μαντσίνι κρίνεται απολύτως απαραίτητη κι αυτό το συμπέρασμα ανήκει πρωτίστως στον Άλαν Πάρντιου και δευτερευόντως σε στελέχη της ομάδας τα οποία λειτούργησαν προς την κατεύθυνση αποκατάστασης της σχέσης. Καλύτερα από τον καθένα γνωρίζει ο άνθρωπος ο οποίος τελικώς πήρε την απόφαση ενεργοποίησης του ποδοσφαιριστή, ο Θόδωρος Καρυπίδης και ορθώς έπραξε. Όταν διαπιστώνεις ότι όλοι συνηγορούν σε μια άποψη, οφείλεις να το ξανασκεφτείς.

Εξάλλου, οι δυνάμεις του καθενός στην αγορά μετρήθηκαν στον έναν μήνα «καραντίνας», συνεπώς, δεν υπήρχε (χρονικός) χώρος για περαιτέρω συμπεράσματα. Η επιστροφή του Μαντσίνι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο πώλησής του, τουλάχιστον όμως μέχρι να έρθει η ώρα και η στιγμή θα δηλώνει «παρών» και θα προσπαθεί προς την ενίσχυση και της δικής του χρηματιστηριακής αξίας.

Ο Μαντσίνι

 

Αν ο 27χρονος εμφανιστεί καλύτερος απ’ ότι ήταν όταν «απενεργοποιήθηκε», τόσο το καλύτερο και για τον Άρη. Αρκεί να αποβάλλει από το μυαλό του την εμμονή της μεταγραφής γιατί αυτή τον επηρέασε σε μεγάλο βαθμό, μήνες τώρα. Όσα περισσότερα κερδίσει ο Άρης, άλλα τόσα θα επωφεληθεί. Σε τελική ανάλυση, γνωρίζει ότι το περιβάλλον λειτουργεί υποστηρικτικά γι’ αυτόν και θα συνεχίσει να το κάνει. Πιο έξυπνη διαχείριση χρειάζεται και σίγουρα όχι βιασύνη.

Έξι μέρες «σιωπής» είναι πολλές

Ανεξαρτήτως των όποιων εντυπώσεων δημιουργήθηκαν επικοινωνιακά, ο Άρης πήρε τη σωστή απόφαση στην υπόθεση του Ματέι Βίντρα ο οποίος κατέληξε στην Βικτόρια Πλζεν. Αυτή φάνηκε από την ημέρα κοινοποίησης της κατ’ αρχήν συμφωνίας με τον Τσέχο επιθετικό. Μια απλή ερμηνεία των γεγονότων ήταν αρκετή για να διαπιστώσει κανείς την ύπαρξη δεύτερων σκέψεων. Την ημέρα κοινοποίησης της κατ’ αρχήν συμφωνίας, η πλευρά του ποδοσφαιριστή (επισήμως) ήταν σιωπηλή κι ενώ την προηγούμενη αυτής ο ατζέντης του Βίντρα «έκλεισε» δύο δουλειές με τον Άρη. Δεν μπορεί να έφυγαν από το ίδιο τραπέζι και ο ένας να κατάλαβε… Ανατολή και ο άλλος Δύση. Στη συνέχεια, μεσολάβησαν έξι ημέρες όπου η ίδια σιωπή χαρακτήρισε και την ελληνική ομάδα.

Είναι προφανές εν τέλει ο Άρης (δικαιολογημένα) έκανε δεύτερες σκέψεις γιατί δεν έχει την πολυτέλεια να περιμένει έναν επιθετικό αλλά τον χρειάζεται (1η του Γενάρη) στο γήπεδο. Είναι η «έτοιμη λύση» που είχε πει ο Άλαν Πάρντιου ο οποίος στα δικά μου μάτια δεν φάνηκε να «ψήνεται» τόσο για τον Βίντρα. Δεν είχε την παραμικρή αμφιβολία για το ποιόν του ποδοσφαιριστή και την ποιότητά του, αλλά αρκετούς ενδοιασμούς για το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί για να επιστρέψει. Προσωπικά, η σχετική αοριστία με βάζει σε σκέψεις. Άλλοι είπαν ότι θα επιστρέψει τέλη Δεκέμβρη, άλλοι κατά τον Γενάρη, μετά μπήκε και ο Φλεβάρης και τα τελευταία δημοσιεύματα γράφουν για τέλη αυτού του μήνα ή τον Μάρτη. Δηλαδή, όταν θα έχει ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος; Ο Άρης χρειάζεται κάτι πιο έτοιμο και ζεστό διότι, σε μεγάλο βαθμό, οι στόχοι του θα παιχτούν τον προσεχή ενάμιση μήνα. Συν τοις άλλοις, κανείς δεν ξέρει τους όρους που συμπεριλήφθηκαν στο συμβόλαιο του παίκτη με την Πλζεν από την οποία ο Άρης πήρε τον Γιάκουμπ Μπράμπετς το καλοκαίρι του 2021.

Υγ: Η επιστροφή του Μαντσίνι δεν σταμάτησε την αναζήτηση ακραίου επιθετικού, απλά έπαψε να αποτελεί την υπ' αριθμόν 1 προτεραιότητα. Κι αν θέλουμε να δούμε την αλήθεια, από τη στιγμή που ο Άρης θα πάει στη Λιβαδειά με κατά συνθήκη στόπερ τον Μάρβιν Πίρσμαν, είναι ευνόητη η ανάγκη προσθήκης κεντρικού αμυντικού.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Βασίλης Βλαχόπουλος
Βασίλης Βλαχόπουλος

Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία στα τελευταία χρόνια της… λαδόκολλας. Χάριν οικονομίας, το λευκό χαρτί χρησιμοποιούταν σε έκτακτες και ιδιαιτέρως σοβαρές καταστάσεις, ούτως ή άλλως ήταν δυσεύρετο. Πρόλαβε τη διαδικασία αποστολής των φαξ, αλλά και τις πρώτες συσκευές κινητής τηλεφωνίας με τη λαστιχένια κεραία που θύμιζαν στρατιωτικούς ασυρμάτους.

Παρακολουθεί όλες… τις μπάλες, αλλά η αδυναμία του είναι η πορτοκαλί, η σπυριάρα, λόγω της ειδοποιού διαφοράς μεταξύ ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Στο μπάσκετ ΠΑΝΤΑ κερδίζει ο καλύτερος. Στο ποδόσφαιρο, μπορεί να κερδίσει ο πιο τυχερός.

ΥΓ: Οσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα περιοδικά κι αν πέσουν στα χέρια του, το «Τρίποντο» ήταν, είναι και θα είναι το κορυφαίο forever and ever.