Η πιο δύσκολη έδρα της επαρχίας για τον Ολυμπιακό και η αντιστροφή ρόλων Αράμπι-Μπακαμπού

Η πιο δύσκολη έδρα της επαρχίας για τον Ολυμπιακό και η αντιστροφή ρόλων Αράμπι-Μπακαμπού

Η πιο δύσκολη έδρα της επαρχίας για τον Ολυμπιακό και η αντιστροφή ρόλων Αράμπι-Μπακαμπού

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για το πρώτο παιχνίδι πρωταθλήματος του Ολυμπιακού μετά τη διακοπή, σήμερα στα Γιάννινα.

Επιστροφή λοιπόν και στο πρωτάθλημα για τον Ολυμπιακό, με το παιχνίδι του στα Γιάννινα εναντίον του τοπικού ΠΑΣ, με τους «ερυθρόλευκους» να ξέρουν ότι αν δεν κερδίσουν θα απομακρυνθούν στους έξι με εφτά βαθμούς από τη δεύτερη ΑΕΚ, που υποδέχεται τη Λαμία.

Η αλήθεια είναι ότι ο ΠΑΣ φέτος δεν έχει τη δυναμική των προηγούμενων ετών, αλλά εξίσου αλήθεια είναι ότι τα Γιάννινα αποτελούν παραδοσιακά για τον Ολυμπιακό την πιο σκληρή έδρα της ελληνικής επαρχίας! Τόσο γενικά, καθώς στα 30 μεταξύ τους παιχνίδια στην Ήπειρο ο Ολυμπιακός έχει 13 νίκες κι ο ΠΑΣ οκτώ, ενώ εννιά έχουν λήξει ισόπαλα, όσο και ειδικά, καθώς στα τελευταία χρόνια ο ΠΑΣ έχει μία νίκη και τρεις ισοπαλίες, ο δε Ολυμπιακός δύο νίκες, και τις δύο με μεγάλη δυσκολία, με σκορ 2-1 και με τον ίδιο τρόπο: προηγείται, ισοφαρίζεται και κερδίζει οριακά, μάλιστα τη δεύτερη φορά στο 84’.

Με τον ΠΑΣ να είναι στους δύο πόντους πάνω από την επικίνδυνη ζώνη, οι «ερυθρόλευκοι» πρέπει να είναι συνειδητοποιημένοι ότι θα τους περιμένει μία ομάδα αποφασισμένη να δώσει μάχη. Το ότι η ομάδα των Ιωαννίνων προέρχεται από πολύ βαριά (0-4) εντός έδρας ήττα από τον Άρη πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω Μουντιάλ, θα την κάνει να παίξει ακόμη πιο δυνατά, αφού δεν θα θέλει με τίποτα να γευθεί μία δεύτερη στη σειρά ήττα μέσα στο σπίτι της και στους οπαδούς της. Παρεμπιπτόντως, το αποτέλεσμα το λες και μαγική εικόνα, καθώς μέχρι το 60ο λεπτό ήταν 0-0 (!) και μέχρι το 80ο λεπτό 1-0…

Για τον Ολυμπιακό το καλό είναι ότι με τον Μίτσελ δεν έχει χάσει βαθμούς σε παιχνίδια εκτός ντέρμπι, είτε στο Καραϊσκάκη, είτε μακριά από αυτό, έχοντας κερδίσει Ατρόμητο 2-0 και 4-1, ΟΦΗ 2-1, Παναιτωλικό 2-0, Λαμία 2-0, Λεβαδειακό 1-0. Συνήθως δυσκολεύεται, αλλά τα καταφέρνει. Να προσέξουμε ότι ο ΠΑΣ σκοράρει φέτος σε όλα τα άλλα παιχνίδια του, αλλά σε κανένα απέναντι στις μεγάλες ομάδες, από τις οποίες όμως εντός έδρας έχει παίξει μόνο με τον Άρη.

bakambu_elarabi

Ο Ισπανός προπονητής φαίνεται να έχει αποφασίσει να επαναφέρει στην ενδεκάδα τον Ελ Αράμπι, κάτι μάλλον λογικό με βάση την αφλογιστία του Μπακαμπού στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια του. Από την άλλη, όμως, χάνει την πιο καλή λύση του από τον πάγκο. Ο Άραβας γκολτζής είναι ό,τι το καλύτερο πλέον για να σου κάνει τη διαφορά ερχόμενος στο β΄ ημίχρονο από τον πάγκο. Άλλωστε, έτσι έχει βάλει τα τέσσερα από τα πέντε του γκολ τη φετινή σεζόν (βλέπε στο 1-1 με Σλόβαν, στο 3-1 με Ιωνικό, στο 1-1 με Βόλο, στο 4-1 με τον Ατρόμητο), έτσι, ως αλλαγή, έχει δώσει και τις δύο του ασίστ (βλέπε στο 2-0 με τον ΠΑΣ και στο 1-1 με τον ΠΑΟ).

Το μοναδικό γκολ που έχει σκοράρει ο Αράμπι φέτος στα εννιά παιχνίδια του στην αρχική ενδεκάδα του Ολυμπιακού το έκανε στο 1-1 στο Φράιμπουργκ και δη νωρίς, στο 17ο λεπτό. Σε δύο μήνες μπαίνει στα 36 χρόνια του και η ιδανική επιλογή είναι να τον έχεις στον πάγκο και να τον ρίχνεις στο παιχνίδι αλλαγή για να σου κάνει τη διαφορά. Σήμερα, πρέπει να είναι ο Μπακαμπού πανέτοιμος για αντιστροφή των ρόλων, δηλαδή να γίνει αυτός Αράμπι και να μπαίνοντας αλλαγή να κάνει τη διαφορά, εφόσον τελικά ο Μίτσελ επιμείνει σε αυτό που δοκιμάζει στις τελευταίες προπονήσεις. Θυμάμαι ότι στη Λιβαδειά, όταν είχε μπει γύρω στο 60ο λεπτό αλλαγή ο Κονγκολέζος είχε απειλήσει και ήταν καλός. Μακάρι να το κάνει και απόψε.

james_fortounis

Γνώμη μου για την ιδέα του Μίτσελ να βάλει μαζί στην αρχική ενδεκάδα Φορτούνη και Χάμες, κάτι που το δοκιμάζει στις προπονήσεις: δεν μου φαίνεται να είναι έτοιμη η ομάδα να παίξει τόσο φουλ επιθετικά, εκτός κι αν ο Χουάνγκ με τον Εμβιλά παίξουν για…τρεις στο κέντρο! Επιπλέον, ξεκινώντας και με Χάμες και με Φορτούνη, χάνεις ένα μεγάλο όπλο, να έχεις ένα μεσοεπιθετικό στον πάγκο, που μπορεί να μπει και να σου γυρίσει το παιχνίδι. Καταλαβαίνω, από την άλλη, ότι ο Μίτσελ θα αδικήσει τον Φόρτου αν δεν τον βάλει βασικό απόψε, αλλά και θα του είναι δύσκολο να αφήσει για δεύτερη σερί φορά εκτός 11άδας τον Χάμες.

Γενικά ο Μίτσελ πλέον θα πρέπει να παίρνει…γενναίες αποφάσεις. Όπως και στην περίπτωση του Μαρσέλο-μέσα από τις προπονήσεις δείχνει Ρέαμπτσιουκ βασικό αριστερό μπακ απόψε.

Άσχετο: ο Ολυμπιακός έχει δικαίωμα να δηλώνει μάξιμουμ 12 (μη κοινοτικούς) ξένους, άσχετα αν παίζουν στην πρώτη η, τη Β ομάδα του. Προϋπόθεση τουλάχιστον τέσσερις από αυτούς να είναι κάτω των 23 ετών. Αυτή τη στιγμή, με την παρουσία από 1.1.2023 και του Ροντινέι, έχει καλυμμένες και τις 12 θέσεις του-τρεις από αυτούς, ο Αλγκασίμ κι οι δύο Σαουδάραβες παίζουν στη Β ομάδα, αλλά πιάνουν κανονικά θέσεις ξένων, με τη διαφορά ότι είναι στους κάτω των 23. Μιλάμε για τους Ροντινέι, Σισέ, Μπα, Χουάνγκ, Σαμασέκου, Κουντέ, Φουέντε, Ουι Τζο και τους Αγκιμπού, Αλγκασίμ και τους δύο Σαουδάραβες

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.