Αστέρας - Βόλος 0-0: Δεν βρήκε τρόπο να νικήσει τον Κλέιμαν

Γιώργος Ντυμένος

bet365

Ο Αστέρας είχε τρεις - τέσσερις σπουδαίες στιγμές, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον «ογκόλιθο» Μπόρις Κλέιμαν και έμεινε στο 0-0 εναντίον του αναιμικού επιθετικά Βόλου.


Χωρίς νικητή και σκορ έληξε η αναμέτρηση του «Θ. Κολοκοτρώνης» όπου Αστέρας Τρίπολης και Βόλος έμειναν στο 0-0. Ετσι οι γηπεδούχοι έφεραν την 8η ισοπαλία τους μετά από 14 αγώνες στη σεζόν.


Ο Αστέρας ξεκίνησε με τον Παπαδόπουλο στο τέρμα, τους Καρμόνα, Καστάνιο, Τζουκάνοβιτς, Τασουλή στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Ιγκλέσιας, Μουνάφο στον άξονα, τους Κρέσπι, Σίτο στα άκρα και τον Τιλίκα κοντά στον φορ Μπενίτο.

Ο Βόλος είχε τον Κλέιμαν κάτω από τα γκολπόστ, τους Ουές, Σιέλη, Εσκοβάλ, Αλχο στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Μεταξά, Μπαριέντος στον άξονα και τους Μεθκίδα, Νοκέρ, Ντέλετιτς τριάδα πίσω από τον φορ Οζέγκοβιτς.

Δοκάρι ο Αστέρας, καλό εκατέρωθεν ματς μέχρι το 30'

Τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης «ανήκαν» στους γηπεδούχους, καθώς μπήκαν πιο ορεξάτοι και μάλιστα μόλις στο 2' «φλέρταραν» με το γκολ όταν ο Σίτο έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Μπενίτο πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Κλέιμαν πρώτα και ύστερα του οριζόντιο δοκάρι του έδιωξαν σε κόρνερ. Ο γκολκίπερ του Βόλου πιστώνεται και τη γρήγορη αντίδρασή του στο 7' όταν ο Κρέσπι βρέθηκε σε θέση βολής, ενώ μετά το δεκάλεπτο και οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να πατούν με αξιώσεις στα καρέ του Παπαδόπουλου.

Ο Βόλος βρήκε επίσης τις «στιγμές» του (π.χ. με τους Μεθκίδα, Ντόκερτ στο 16', Ντέλετιτς 24'), ο Ιγκλέσιας απείλησε για τους Αρκάδες στο 18', οι δύο ομάδες άπλωναν το παιχνίδι τους και μέχρι το ημίωρο είχε ρυθμό. Κάπου εκεί οι φιλοξενούμενοι πήραν την κατοχή, μετέφεραν τη δράση στο μισό των αντιπάλων τους ωστόσο δεν βρήκαν φάσεις (πλην μίας στατικής με τον Ντόκερτ) και η ανάπαυλα ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ.

Παπαδόπουλος και (ξανά ο) Κλέιμαν έκαναν τη... δουλειά τους

Στην ανάπαυλα οι γηπεδούχοι θέλησαν να «φρεσκάρουν» τη μεσοεπιθετική τους γραμμή και με την είσοδο του Μπαρτόλο εκείνος πήγε στην κορυφή μαζί με τον Τιλίκα. Οι γηπεδούχοι έδειξαν, όπως και στις αρχές του ματς, να «πατούν» καλύτερα, όμως ο Βόλος ήταν εκείνος που άγγιξε το γκολ όταν σε φάση τρανζίσιον όπου αναπτύχθηκε/βρέθηκε γρήγορα/όμορφα ο Ντόκερτ βρέθηκε σε θέση βολής και σούταρε, ο Παπαδόπουλος όμως αντέδρασε σωστά. Λίγο αργότερα (55') ήταν η σειρά του Αστέρα να απειλήσει με τον Μπαρτόλο που δέχθηκε κάθετη μεταβίβαση, απέφυγε τον Ουές και βρέθηκε φάτσα με τον Κλέιμαν, αλλά ο 32χρονος πορτιέρε τον «νίκησε» στο μεταξύ τους τετ α τετ.

Αλλον «αέρα» με Μπαράλες οι Αρκάδες, αλλά ως εκεί...

Μέχρι που φτάσαμε στο 65' όπου ο Αστέρας προχώρησε σε εκ νέου διορθωτικές κινήσεις από τη μέση και μπροστά, όπου πλέον είχε τον Μπαράλες στο «9», τον Μπαρτόλο κοντά του και τους Γκαρντάφσκι, Τιλίκα στα «φτερά». Οι Αρκάδες είχαν πλέον περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια τους, κάτι που οφείλονταν και στην παρουσία του Μπαράλες που έδωσε άλλη πνοή στη γραμμή κρούσης τους. Οι γηπεδούχοι απείλησαν με τους Μπαρτόλο (70'), Ιγκλέσιας (80'), «έψαξαν» το γκολ, οι φιλοξενούμενοι που μετά την είσοδο του Ματίγια «γύρισαν» περισσότερο σε ένα 4-3-3 αναζητούσαν την κόντρα, όμως ως το φινάλε παρέμεινε το 0-0.

MVP: Ο Κλέιμαν, καθώς ο γκολκίπερ του Βόλου ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου. Στο 2' (μαζί με το οριζόντιο δοκάρι του) και στο 55' είχε τις κομβικές επεμβάσεις στην κεφαλιά του Μπενίτο και το πλασέ του Μπαρτόλο αντίστοιχα, ενώ σε όλο το υπόλοιπο ματς ήταν σταθερότατος.

Στο ύψος του: Ο Μπαράλες μετά την είσοδό του έδωσε νέα πνοή στη γραμμή κρούσης του Αστέρα, ενώ για τον Αστέρα δραστήρια ήταν τα δύο τους μπακ (Καρμόνα, Τασουλής). Ο Βόλος είχε τον Νόκερτ ορεξάτο, όπως και τον νεαρό χαφ Μεταξά.

Αδύναμος κρίκος: Ο Κρέσπι. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός των Αρκάδων δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του στα καρέ του Βόλου.

Το «στραγάλι»: Σε ροή αγώνα ακυρώθηκε γκολ του Τιλίκα στο 75' για οφ σάιντ του Μπαρτόλο στην αρχή της φάσης, ο οποίος και του έκανε το «γύρισμα». Υπήρξαν εκατέρωθεν διαμαρτυρίες για ορισμένες ή μη υποδείξεις των ρέφερι, χωρίς όμως κάτι extreme.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Ο Αστέρας είχε περισσότερες «καθαρές» φάσεις (12-9 οι τελικές υπέρ του), σε ένα ματς όπου το ... αδικεί το τελικό 0-0 ως σκορ. Ο Κλέιμαν ήταν κομβικότατος και σε μεγάλο βαθμό πιστώνεται πως η αναμέτρηση δεν είχε γκολ.


ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Παπαδόπουλος, Καρμόνα, Τασουλής, Καστάνο, Ζουκάνοβιτς, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Τιλίκα (87’ Μπερτόλιο), Σίτο (65’ Γκαρτνάφσκι), Κρέσπι (65’ Μπαράλες), Μπενίτο (46’ Μπαρτόλο).

ΒΟΛΟΣ: Κλέιμαν, Αλχο, Ουές Αμπντούλ Ραχμάν, Σιέλης, Εσκοβάλ, Μεταξάς (67’ Πίρινεν), Μπαριέντος,. Μεθκίδα (79’ Ματίγια), Ντέλετιτς, Νόκερτ (72’ Κούτσιας), Οζέγκοβιτς.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα