Ολυμπιακός: Δεν νίκησε τον ΠΑΣ και λόγω της στρατηγικής του προπονητή του στο β' μέρος

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Δεν νίκησε τον ΠΑΣ και λόγω της στρατηγικής του προπονητή του στο β' μέρος

bet365

Οι χειρισμοί του Μίτσελ στο β' μέρος και οι λανθασμένες αλλαγές του έπαιξαν ρόλο στο να έρθει το 2-2 για τον Ολυμπιακό με τον ΠΑΣ στα Ιωάννινα. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Ο Ολυμπιακός μέσα από τη δουλειά του στην Ισπανία αλλά και με το 4-1 στο Novibet Κύπελλο Ελλάδας με τον Ατρόμητο είχε δώσει τις... υποσχέσεις του για ένα restart. Ένα νέο ξεκίνημα στον β' γύρο της Super League το οποίο όμως στον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα δεν ήρθε.

Ανεξάρτητα από τα όσα συνέβησαν πριν ή και στο ξεκίνημα του ματς (αναφέρομαι φυσικά στα επεισόδια) που είναι απόλυτα καταδικαστέα ο Ολυμπιακός σε αυτό το ματς ήταν σαν να... έμεινε στο α' μέρος. Και αυτό δεν αφορά μόνο τους παίκτες του αλλά έχει να κάνει και με τον προπονητή του. Αυτό το παιχνίδι ήταν σαν μία αγωνιστική... αυτοχειρία. Ο Ολυμπιακός από εκεί που ήταν μπροστά με 2-0 και θα μπορούσε να προηγείται ακόμα και με 3-0 βρέθηκε να ισοφαρίζεται και να... γκελάρει εκτός έδρας με τον ΠΑΣ.

Όλα λάθος στο β' μέρος και λάθη και από τον προπονητή του

Το 2ο ημίχρονο ήταν σαν... χαμένο παιχνίδι για τον Ολυμπιακό. Και σε αυτό συνετέλεσε και η στρατηγική του προπονητή του αλλά και οι κακές αλλαγές του.

Ο Κασάμι ήταν ένας λόγος που ο Ολυμπιακός άρχισε να χάνει το κέντρο και να δέχεται πίεση. Ο Ελβετός χαφ έκανε μόνο λάθη. Ο Μπακαμπού ήταν σαν να μην φάνηκε καν ενώ ο Γκάρι Ροντρίγκες δεν... περπάτησε ως αλλαγή. Ο Μαρσέλο κάτι πήγε να κάνει επιθετικά όμως γενικότερα το 2ο 45λεπτο δεν λειτούργησαν παρά λίγα πράγματα καλά.

ΚΑΣΑΜΙ1

Και εάν το πρώτο γκολ που δέχεται ο Ολυμπιακός είναι από την πολύ καλή προσπάθεια και το τελείωμα του Παμλίδη το 2-2 είναι μία φάση που οι παίκτες των φιλοξενούμενων δεν έκαναν τίποτα σωστά. Από τον Ανδρούτσο που έχασε τον Μορέιρα, την άμυνα και τον Πασχαλάκη που δεν έβγαλαν τη μπαλιά του παίκτη του ΠΑΣ μέχρι και τον Κασάμι που έχασε τον Λιάσο στην προσπάθειά του.

Σε αυτό το πρώτο ματς λοιπόν μετά την επιστροφή του ο Ολυμπιακός παίρνει πολύ κακό βαθμό. Κακό βαθμό ως προς την επανάληψη. Όπως κακό βαθμό πήρε και ο κόουτς Μίτσελ ως προς τη διαχείριση του αγώνα και τις αλλαγές τις οποίες έκανε (και που φάνηκε πως τις... άργησε κιόλας στο σημείο που δεχόταν πρέσινγκ ο Ολυμπιακός και δεν αντιδρούσε σωστά).

Εάν σταθούμε και σε πρόσωπα ο Ολυμπιακός με τους Χάμες και Ινμπόμ Χουάνγκ στο γήπεδο σίγουρα λειτουργούσε πιο καλά. Και βέβαια αυτό το 2-2 δεν ανέδειξε και το άστρο του Φορτούνη με τα 2 γκολ του και την πολύ καλή παρουσία του στο πρώτο ημίχρονο διότι πολύ απλά δεν ήρθε η νίκη για τους φιλοξενούμενους.

Αυτό το παιχνίδι υπό μία έννοια ήταν σαν να βλέπαμε το Ολυμπιακός - Ατρόμητος του Novibet Κυπέλλου. Απλά με... ανάποδα τα ημίχρονα και με τον ΠΑΣ Γιάννινα να είναι πιο αποτελεσματικός.

Επίσης για το τέλος. Δεν γίνεται ο Ολυμπιακός λόγω των λανθασμένων επιστροφών του ή των προβλημάτων του στα μετόπισθεν να πρέπει να βάλει 3 ή και 4 γκολ για να πάρει ένα παιχνίδι. Αυτό μπορεί να γίνει σε έναν ή δύο αγώνες, δεν μπορεί όμως να γίνεται συνεχώς.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.