ΑΕΚ: Ο γκολεαδόρ Φαν Βέερτ το κάνει να φαίνεται απλό (vids)

ΑΕΚ: Ο γκολεαδόρ Φαν Βέερτ το κάνει να φαίνεται απλό (vids)

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Ο γκολεαδόρ Φαν Βέερτ το κάνει να φαίνεται απλό (vids)

bet365

Ο Τομ Φαν Βέερτ έφερε νωρίς τα δώρα τα φετινά Χριστούγεννα για την ΑΕΚ, επιβεβαιώνοντας ότι είναι αδίστακτος στην αποτελεσματικότητά του και υπενθυμίζοντας τον λόγο για τον οποίο αποκτήθηκε.

«Όταν αποφασίστηκε να τον φέρουμε στην ΑΕΚ, θεωρήσαμε ότι ήταν σωστό γιατί έχει χαρακτηριστικά που μπορούν να ξεκλειδώσουν παιχνίδια όπως το σημερινό. Είναι ένας γκολεαδόρ». Αυτά είπε ο Ματίας Αλμέιδα μετά τα δύο γκολ του Τομ Φαν Βέερτ, ο οποίος σε ρόλο... Αϊ Βασίλη έφερε νωρίς τα δώρα τα φετινά Χριστούγεννα για την ΑΕΚ. Και τα δώρα του 32χρονου Ολλανδού φορ είναι τα γκολ. Όπως ξέρει πολύ καλά να κάνει στην καριέρα του. Όπως το απέδειξε πέρυσι με τα 17 τέρματα και τον τίτλο του πρώτου σκόρερ στο πρωτάθλημα με τη φανέλα του Βόλου, όπως το απέδειξε και το απόγευμα της Τετάρτης στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Όταν το πράγμα άρχισε να ζορίζει για την ΑΕΚ απέναντι στη Λαμία, κυρίως λόγω της αναποτελεσματικότητας των κιτρινόμαυρων, ο Φαν Βέερτ έκανε αυτό που όλοι περίμεναν. Μπήκε και μόλις μέσα σε πέντε λεπτά εκμεταλλεύτηκε την πρώτη του ευκαιρία και με το κεφάλι άνοιξε τον δρόμο της νίκης που στο τέλος της βραδιάς έφερε την Ένωση στο -6 από την κορυφή. Ήταν μια ακόμα μέρα στη δουλειά για τον Ολλανδό επιθετικό, ο οποίος απολάμβανε τον κόσμο στην OPAP Arena, σκοράροντας στην πρώτη του εμφάνιση στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ.

Στο φινάλε του αγώνα έβαλε και το κερασάκι στην τούρτα με το δεύτερο γκολ, πάλι με κεφαλιά, για να κλείσει έτσι με τον πλέον ιδανικό τρόπο μια απόλυτα καθοριστική εμφάνιση. Μεταξύ των δύο γκολ μάλιστα, από δική του ασίστ πετώντας την μπάλα στο χώρο προς τον Λιβάι, ο τελευταίος πέρασε και τον Σαράνοφ για να τελειώσει το παιχνίδι με πλασέ στην άδεια εστία. Κάτι που πιστοποίησε αυτό που είχαμε τονίσει μετά το ματς με την Κηφισιά. Ότι εκτός από δεινό σκόρερ, ο Φαν Βέερτ αποτελεί έναν επιθετικό που έχει ενεργό ρόλο και στο συνδυαστικό παιχνίδι.

Ο Ολλανδός επιθετικός ήταν πολύ άτυχος αμέσως μετά τη μεταγραφή του στην ΑΕΚ καθώς η θλάση τον άφησε εκτός ως το τέλος του πρώτου γύρου και αυτό δεν κόστισε μόνο στον ίδιο, αλλά και στην ομάδα. Μπορεί να αποτελεί υποθετικό σενάριο, όμως οι δύο βαθμοί που άφησε η ΑΕΚ στην Τρίπολη στην ισοπαλία με τον Αστέρα θα μπορούσαν να μην είχαν χαθεί αν ο Φαν Βέερτ υπήρχε στον πάγκο. Άλλωστε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» όταν είχε μόλις επιστρέψει μετά από βδομάδες απουσίας πήγε στο τέλος με την ευκαιρία να υπογράψει ένα διπλό που θα έπρεπε να είχε πάρει η ΑΕΚ βάσει των τεράστιων στιγμών που είχε εκείνο το απόγευμα.

Η αυτοπεποίθηση του Φαν Βέερτ μετά το ματς του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet με την Κηφισιά, όπου χρίστηκε σκόρερ -έστω και από το σημείο του πέναλτι- βρίσκοντας το πρώτο του κιτρινόμαυρο γκολ, ήταν τεράστια. Κάτι που ένιωθε όποιος τον έβλεπε στα αποδυτήρια, κάτι που αποτυπώθηκε και στις χθεσινές του δηλώσεις. «Αισθάνομαι πολύ καλά. Περίμενα πολλούς μήνες, ανυπομονούσα να μπορέσω να σκοράρω», σημείωσε ο Ολλανδός φορ, ο οποίος βέβαια ως σωστός γκολτζής έδωσε και τα εύσημα σε αυτόν που τον τροφοδότησε για να ανοίξει το σκορ: «Ήταν και μια καταπληκτική ασίστ από τον Μάνταλο όπου βρήκα την μπάλα στο σημείο που έπρεπε για να τη σπρώξω στα δίχτυα. Δεν θα γινόταν τόσο εύκολα το γκολ αν δεν είχα αυτή την πάσα, δεν μπορώ να σκοράρω αν δεν μου δώσουν την πάσα οι συμπαίκτες μου».

Σε μια περίοδο κατά την οποία η ΑΕΚ χρειάζεται να φτιάξει την αποτελεσματικότητά της και να παίρνει τους βαθμούς, στην προσπάθεια για να μειώσει κι άλλο τη διαφορά από την κορυφή, παίκτες όπως ο Φαν Βέερτ είναι τρομερά χρήσιμοι στα χέρια του Αλμέιδα. Ειδικά αυτή την περίοδο των πολλών απουσιών, κατά την οποία η ΑΕΚ δεδομένα στερείται της πολυφωνίας μεσοεπιθετικά με τους τραυματισμούς επιδραστικών μονάδων σε αυτό το κομμάτι, όπως τον Γκατσίνοβιτς και Ελίασον. Και ο Φαν Βέερτ της... μισής ευκαιρίας μπαίνει δυνατά στην αγωνιστική εξίσωση στο καλύτερο χρονικό σημείο.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα