ΑΕΚ: Απολαμβάνει τους καρπούς της μεταγραφικής επιτυχίας του καλοκαιριού

ΑΕΚ: Απολαμβάνει τους καρπούς της μεταγραφικής επιτυχίας του καλοκαιριού

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Απολαμβάνει τους καρπούς της μεταγραφικής επιτυχίας του καλοκαιριού

bet365

Η ΑΕΚ αποχαιρετά σε λίγες μέρες το 2022 έχοντας αναβαθμίσει τις γραμμές της με την καλοκαιρινή επιτυχία στο μεταγραφικό κομμάτι, κάτι που αντανακλάται στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Ματίας Αλμέιδα αποτελεί αδιαμφισβήτητα τον MVP της ΑΕΚ, η οποία απέκτησε σημείο αναφοράς στον πάγκο. Ο «Πελάδο» μεταμόρφωσε αγωνιστικά τους κιτρινόμαυρους, οι οποίοι αποχαιρετούν σε λίγες μέρες το 2022 έχοντας κάνει άλματα βελτίωσης μέσα σε λίγους μήνες σε σύγκριση με το πρώτο μισό του έτους που μας αφήνει. Η Ένωση απολαμβάνει τους καρπούς των εξαιρετικών της επιλογών σε πάγκο αλλά και σε ρόστερ καθώς η επιτυχία στο μεταγραφικό κομμάτι το καλοκαίρι που μας πέρασε, αναβάθμισε την ομάδα σε όλες τις γραμμές της. Σχεδόν όλες οι κινήσεις ήταν μία και μία, χτίζοντας με αυτόν τον τρόπο τις καλύτερες βάσεις τόσο για τη σεζόν που είναι σε εξέλιξη, όσο και για το μέλλον.

Βίντα και Μουκουντί έδωσαν προσωπικότητα και σταθερότητα στην άμυνα

Βίντα και Μουκουντί

Ξεκινώντας από την αμυντική γραμμή, ήταν επιβεβλημένο το περασμένο καλοκαίρι για την ΑΕΚ να προχωρήσει σε δύο σημαντικές προσθήκες προκειμένου να βάλει τέλος στην κάκιστη ανασταλτική λειτουργία των δύο τελευταίων ετών. Και μπορεί οι δύο μεταγραφές να άργησαν λίγο, αλλά εκ του αποτελέσματος έφεραν τελικά τη σταθερότητα που αναζητούσε η Ένωση στα μετόπισθεν. Από τη μία ο Βίντα έχει προσθέσει με την ηγετική του φυσιογνωμία την προσωπικότητα που απαιτείται. Μόνο η εμπειρία του αρκεί για να κάνει τη διαφορά, κάτι απόλυτα εμφανές στον πρώτο γύρο.

Στα αριστερά του στο κέντρο της άμυνας ήρθε ο Μουκουντί με την επιβλητική του παρουσία να δέσει άριστα, με τον Καμερουνέζο στόπερ να διαθέτει σωστές τοποθετήσεις βοηθώντας παράλληλα και στο build up. Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι η ΑΕΚ μετράει μόλις πέντε γκολ παθητικό στο πρωτάθλημα, δείχνοντας πως έχει κλείσει πλέον η πληγή που την ταλαιπωρούσε επί μια διετία. Στην αμυντική γραμμή προστέθηκε φυσικά και ο Σιντιμπέ στο δεξί άκρο, ο οποίος μπορεί να είχε να καλύψει σημαντικό χαμένο έδαφος όταν αποκτήθηκε ως ελεύθερος, όμως ακόμα κι έτσι δείχνει με τα αγγίγματα του στην μπάλα την ποιότητα που διαθέτει.

Η μεσαία γραμμή εκτοξεύτηκε με Γκατσίνοβιτς, Ελίασον, Πινέδα και Γιόνσον

Γκατσίνοβιτς και Ελίασον

Η σημαντικότερη βέβαια αναβάθμιση της ΑΕΚ στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο αφορούσε τη μεσαία της γραμμή. Τόσο στα άκρα όσο και στον άξονα. Εκεί οι προσθήκες που έγιναν έφεραν την εντυπωσιακή βελτίωση της Ένωσης σε όλους τους τομείς και σε μεγάλο βαθμό το ανταγωνιστικό προφίλ των κιτρινόμαυρων φέτος οφείλεται στις συγκεκριμένες κινήσεις. Οι Γκατσίνοβιτς και Ελίασον, που τη δεδομένη χρονική στιγμή αποτελούν τις δύο ηχηρές απουσίες, αποδείχθηκαν στον πρώτο γύρο δύο από τις πλέον επιδραστικές μονάδες στο παιχνίδι της ΑΕΚ.

Ο Γκατσίνοβιτς με την ορμή και τη συμμετοχή του τόσο στο ανασταλτικό όσο και στο δημιουργικό κομμάτι με τα τέσσερα γκολ και τις τέσσερις ασίστ και ο Ελίασον με άλλες πέντε ασίστ που πιστοποίησαν τη μεγάλη ικανότητά του στη δημιουργία. Αμφότεροι κόλλησαν άριστα στους ρόλους τους αριστερά και δεξιά αντίστοιχα, όπως φυσικά και ο Πινέδα στον άξονα με τον Μεξικανό να μετρά τρία γκολ και μία ασίστ αποτελώντας βαρόμετρο στην ανάπτυξη της ΑΕΚ. Την ίδια στιγμή ο Γιόνσον σε ρόλο εξαριού όταν προτιμάται αντί του Σιμάνσκι κάνει τη διαφορά με την τρομερή ικανότητά του στο να καταστρέφει το παιχνίδι του αντιπάλου και στην πρώτη πάσα που διαθέτει μετά την ανάκτηση της κατοχής.

Ο γκολτζής Φαν Βέερτ που προσθέτει αυτό που έλειπε στην επίθεση

Φαν Βέερτ

Τέλος στην επιθετική γραμμή είχαμε μια εσωτερική μεταγραφή με τον Λιβάι Γκαρσία να μεταφέρεται από τον Αλμέιδα στην κορυφή της επίθεσης και να ανταποκρίνεται με τα οκτώ γκολ του ως τώρα στον νέο ρόλο του φορ παίζοντας μαζί με τον Αραούχο, όμως η προσθήκη που έγινε με τον Φαν Βέερτ δίνει στην ΑΕΚ αυτό που της έλειπε από τη γραμμή κρούσης. Έναν παίκτη με μεγάλη εκτελεστική ικανότητα που έχει το εύκολο γκολ.

Ο Ολλανδός φορ στάθηκε άτυχος καθώς ο τραυματισμός του μετά τη μεταγραφή του στην ΑΕΚ τον άφησε εκτός σε όλο τον πρώτο γύρο. Όμως με την επιστροφή του άρχισε να δείχνει ό,τι και πέρυσι όταν αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα. Τη φοβερή επαφή του με τα δίχτυα που θα δώσει σίγουρα λύσεις στην Ένωση όταν το πράγμα με τις αντίπαλες άμυνες ζορίζει. Και η Λαμία αποτέλεσε ήδη το πρώτο... θύμα του με την επανέναρξη των υποχρεώσεων της ΑΕΚ μετά τη διακοπή του Μουντιάλ.

Ο σημαντικός ρόλος του Αλμέιδα στις μεταγραφές

Αλμέιδα

Όπως και στην προηγούμενη, έτσι και στις επόμενες μεταγραφικές περιόδους, η ΑΕΚ πρέπει να κινηθεί με την ίδια μεθοδικότητα και με στόχο να μην κάνει προσθήκες απλά για να κάνει, αλλά να φέρει παίκτες οι οποίοι όπως και το καλοκαίρι θα αναβαθμίσουν κι άλλο το υπάρχον υλικό. Σε αυτό καθοριστικό ρόλο θα παίξει ξανά ο Αλμέιδα, ο οποίος όπως και στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο, έτσι και σε αυτές που θα ακολουθήσουν, θα έχει ενεργό ρόλο στις κινήσεις που θα γίνουν.

Ο Αργεντινός τεχνικός εκτός από το ότι ψάχνει παίκτες με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που θα κουμπώνουν στο πλάνο του και θα υπηρετούν τις αρχές της ποδοσφαιρικής του φιλοσοφίας, έχει επίσης και άμεση επαφή με τις περιπτώσεις που θέλει να φέρει στην ΑΕΚ. Κάτι που έπαιξε σημαντικό ρόλο και στις μεταγραφές που έγιναν το καλοκαίρι, όπως του Βίντα και του Πινέδα. Ο «Πελάδο» δεν κάνει εκπτώσεις στα «θέλω» του μέχρι να βρει αυτό που ψάχνει ακριβώς για να κάνει τη διαφορά στη θέση που έχει ανάγκη. Και μπορεί αυτό μερικές φορές να αργεί, αλλά τον οδηγεί, όπως αποδείχθηκε, κατά πάσα πιθανότητα σε μια επιτυχημένη επιλογή. Κάτι που είναι στο τέλος της ημέρας και το ζητούμενο.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα