Παναθηναϊκός: Τα δύο ζητούμενα μέχρι το ντέρμπι της Νέας Φιλαδέλφειας

Παναθηναϊκός: Τα δύο ζητούμενα μέχρι το ντέρμπι της Νέας Φιλαδέλφειας

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός: Τα δύο ζητούμενα μέχρι το ντέρμπι της Νέας Φιλαδέλφειας

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για όσα πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός με ορίζοντα το μεγάλο ματς κόντρα στην ΑΕΚ στην Νέα Φιλαδέλφεια.

Χρόνια πολλά, καλά Χριστούγεννα σε όλους με υγεία και χαρές, σε μία περίοδο όπου επιβεβαιώνεται μία από τις μεγαλύτερες αλήθειες που έχουν ειπωθεί ποτέ σε τούτο τον κόσμο: Οι γιορτές είναι οι άνθρωποί μας.

Εκείνοι που είναι εδώ και εκείνοι που ήταν εδώ και επί της ουσίας δεν έφυγαν ποτέ, καθώς ζουν μέσα από τις αναμνήσεις και την αγάπη μας για εκείνους. Να απολαμβάνετε αυτές τις μέρες, να λέτε στα αγαπημένα σας πρόσωπα όλα όσα νιώθετε για εκείνους και να είστε Άνθρωποι. Με όλη την σημασία της λέξης. Όχι μόνο αυτές τις μέρες, ε; Όλες.

Μέρες που είναι και επειδή στο ποδόσφαιρο η ζωή δεν σταματά ούτε στις γιορτές, να πούμε σήμερα δύο λόγια για τον Παναθηναϊκό και τα δύο ζητούμενα που πρέπει να υλοποιήσει το Τριφύλλι μέχρι το ντέρμπι της 8ης Ιανουαρίου με την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Μπορεί κανένα πρωτάθλημα να μην κρίθηκε από τον Γενάρη, μπορεί να απομένουν πολλά παιχνίδια ακόμη στη μάχη του τίτλου αλλά αν το Τριφύλλι καταφέρει να φύγει αλώβητο, με ισοπαλία ή νίκη, από την Opap Arena θα πάρει μία τεράστια ψυχολογική ώθηση ενόψει της συνέχειας, ικανή να τον χρίσει απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Μέχρι τότε, όμως, οι ''πράσινοι'' οφείλουν απέναντι στον εαυτό τους να πράξουν τα εξής:

1) Να βάλουν στο σακούλι τους έξι πόντους που θα διεκδικήσουν στα δύο επόμενα παιχνίδια. Με τον ΟΦΗ στη Λεωφόρο και με τον Λεβαδειακό εκτός έδρας. Είναι δύο αναμετρήσεις θεωρητικά ''εύκολες'', αλλά στην ίδια κατηγορία ανήκε και ο αγώνας με τον Ιωνικό και ο Παναθηναϊκός τη... πάτησε, πληρώνοντας την αστοχία του και μία κακή ομαδική αντίδραση από τη μία άκρη τη γηπέδου ως την άλλη. Το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς αρκεί να επιστρέψει στο βαθμό συγκέντρωσης και σοβαρότητας του πρώτου γύρου για να κάνει την ''δουλειά'', ώστε να πάει στη Νέα Φιλαδέλφεια, όντας μπροστά το λιγότερο έξι βαθμούς, με την ΑΕΚ να έχει δύο σερί εκτός έδρας παιχνίδια. Στο Βόλο και τα Γιάννενα.

2) Να ενισχυθεί και να καλύψει τα κενά που έχει το έμψυχο δυναμικό του στο δημιουργικό κομμάτι. Οι επιλογές στα χέρια του Γιοβάνοβιτς ούτε ποσοτικά είναι αρκετές αλλά ούτε και ποιοτικά και έχουν υπάρξει παιχνίδια, στα οποία ο Παναθηναϊκός ναι μεν βρήκε τις λύσεις και πήρε τους βαθμούς αλλά ο Σέρβος τεχνικός κοιτούσε τον πάγκο και έβλεπε... ερημιά.

Οι παίκτες που θα έρθουν τον Γενάρη, προφανώς θα βοηθήσουν και τα επόμενα χρόνια αλλά ο ορίζοντας του ντέρμπι με την ΑΕΚ, έχει να κάνει με το εξής: Είναι ένα παιχνίδι με μία εξαιρετική ομάδα, στη πιο δύσκολη έδρα αυτή την στιγμή στην Ελλάδα και αν κάτι ''στραβώσει'' θα χρειαστούν βαριά ''χαρτιά'' για να γυρίσει η παρτίδα. Με τους Καμπετσή, Σαβιέρ, Βαγιαννίδη, Σάντσες, Πούγγουρα, Ιωαννίδη, Τσοκάι, Σάρλια και τις άλλες ρεζέρβες, γίνεται εύκολα αντιληπτό πως οι λύσεις που έχει ανάγκη ο Παναθηναϊκός που θέλει να το πάρει το πρωτάθλημα, απλά δεν υπάρχουν.

Ο Γενάρης είναι πολύ δύσκολος, καθώς περιλαμβάνει και τα παιχνίδια του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ και το Τριφύλλι όσο περνούν οι ημέρες χωρίς να ολοκληρώνει κάποια μεταγραφή, τόσο μεγαλώνει το ρίσκο. Αυτά είναι τα ''καλά'' της έλλειψης οργάνωσης, δομών και σύγχρονης λειτουργίας του τμήματος scouting.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.