2022: Οι δέκα Ultras στιγμές της χρονιάς (vids)
Είναι εκείνες οι στιγμές που το ποδόσφαιρο ξεφεύγει από τις τέσσερις γραμμές του γηπέδου και μετατοπίζεται στη κερκίδα. Είναι οι οπαδοί που αρκετές φορές τραβάνε τη προσοχή. Πολλές φορές λοιπόν είναι εφευρετικοί και προκαλούν αίσθηση με το χιούμορ τους ,ενώ άλλες φορές ξεχωρίζουν για τη σοβαρότητα τους και τα μηνύματα που στέλνουν στη κοινωνία. Κάποιες φορές παραδίδουν μαθήματα ανθρωπισμού και αλληλεγγύης, άλλες μας κάνουν να ανατριχιάσουμε και να συγκινηθούμε και κάποιες άλλες μας αναγκάζουν να κοιτάξουμε τον εαυτό μας στο καθρέφτη. Κάποιες από αυτές τις στιγμές ξεχώρισαν τη προηγούμενη χρονιά και αξίζει να τις θυμηθούμε.
Γράφουν οι: Θάνος Πέτρουλας, Χρήστος Καλαμάρας, Κώστας Μιχαήλ
Μια διαφορετική ομάδα με κάτι…τρελούς πειρατές
TRAB-ZONE PARTY
Tραγουδάμε για τη Λιβερπουλ, τραγουδάμε για την ειρήνη
Απόψε το τραγούδι θα γίνει αγκαλιά που θα χωράει όλους και ας είναι μακριά
«15.000 νεκροί για 5.760 λεπτά ποδοσφαίρου. Ντροπή σας»
Ένα χειροκρότημα στη μνήμη της βασίλισσας Ελισάβετ
Χαίρεται η Ελλάδα που έχει τέτοια ομάδα
Always Look on the Bright Side of Life
«Χριστούγεννα για όλα τα παιδάκια στη Σεβίλλη»
«Το όνομά μας είναι Σ.Φ. ΠΑΣ Γιάννινα και ζητάμε συγγνώμη»
Το Βαγιέκας αποτελεί το καμάρι της εργατικής τάξης της Μαδρίτης, μια συνοικία γεμάτη αλληλεγγύη, διαφορετικότητα και κοινωνικούς αγώνες. Στο επίκεντρό της πόλης βρίσκεται η Ράγιο Βαγιεκάνο, μια ποδοσφαιρική ομάδα διαφορετική από τις άλλες. Πρεσβεύει ιδέες που σπανίζουν, ειδικά στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, πρωτοπορώντας στα κινήματα της χώρας. Οι οπαδοί της ομάδας, οι «μπουκανέρος», δίνουν παλμό σε μια κερκίδα που διαφέρει πολύ από τις υπόλοιπες τις Ισπανίας. Για την ιστορία, οι οργανωμένοι της Ράγιο συγκροτήθηκαν το 1992 και το όνομα τους στα Ισπανικά σημαίνει «Πειρατές»
Στις 3 Φεβρουαρίου του 2022 η Ράγιο θα πάρει μια ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ισπανίας ύστερα από 40 ολόκληρα χρόνια. Όπως ήταν φυσικό, παίκτες και οπαδοί πανηγύρισαν έξαλλα τη μεγάλη στιγμή της ομάδας τους και μετά το ματς έγιναν… ένα. Ειδικά μπροστά στους «πειρατές» της Ράγιο, οι ποδοσφαιριστές στάθηκαν προσοχή. Ο κόσμος άρχισε να τραγουδά το σύνθημα και οι αθλητές παρακολουθούσαν με το στόμα ανοιχτό... Κάποιοι εξ αυτών ακολουθούσαν το ρυθμό, ενώ στο τέλος αγκαλιάστηκαν και άρχισαν να χοροπηδούν.
Rayo Vallecano fans singing to their team after reaching their first Copa del Rey semifinal in 40 years.
— ESPN FC (@ESPNFC) February 3, 2022
Chills 👏 pic.twitter.com/TbYNUn2Okn
Είναι 30 Απριλίου 2022 και η εποποιία της Τράμπζονσπορ έχει πλέον ολοκληρωθεί. Η ομάδα της Τραπεζούντας, των Τάσου Μπακασέτα και Μανώλη Σιώπη στέφθηκε πρωταθλήτρια Τουρκίας για έβδομη φορά στην ιστορία της, ύστερα από το 2-2 με την Αντάλιασπορ.
Το γήπεδο ήταν ασφυκτικά γεμάτο για τη φιέστα του τίτλου, ενώ χιλιάδες φίλαθλοι που δεν κατάφεραν να προμηθευτούν το μαγικό χαρτάκι συγκεντρώθηκαν στο εθνικό πάρκο της Τραπεζούντας, όπου έβλεπαν τον αγώνα σε γιγαντοθόνη. Μάλιστα ήταν τέτοια η δίψα των φιλάθλων για τον τίτλο που πριν ακόμα σφυρίξει το τέλος ο διαιτητής του αγώνα, αυτοί εισέβαλαν στο γήπεδο και πανηγύρισαν πρόωρα.
Ύστερα από 38 χρόνια απουσίας της Τράμπζονσπορ από την κορυφή του τουρκικού πρωταθλήματος ήταν φυσικό και σίγουρο ότι θα επικρατήσει πανδαιμόνιο στη πόλη. Κανένας όμως δεν μπορούσε να φανταστεί αυτό που θα γινόταν.
Η τρέλα των οπαδών έφυγε από το γήπεδο και μεταφέρθηκε στους δρόμους της πόλης, οι οποίοι γέμισαν από φώτα, φωνές, καπνογόνα, ποντιακούς χορούς, παραδοσιακά τραγούδια και πάρα πολλούς ευτυχισμένους ανθρώπους, σε ένα ξέφρενο πάρτι... που δεν είχε προηγούμενο.
Το ημερολόγιο γράφει 24 Φεβρουαρίου 2022. Η Ρωσία εισβάλει στην Ουκρανία και τα σύννεφα της φρίκης του πολέμου σκεπάζουν τον ουρανό της Ευρώπης. Η πλειοψηφία των οπαδών από τη πρώτη στιγμή δείχνουν την συμπαράσταση τους στον Ουκρανικό λαό που δοκιμάζεται. Αυτό έκαναν και οι οπαδοί της Λίβερπουλ με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο.
Πριν την έναρξη της αναμέτρησης Λίβερπουλ-Γουέστ Χαμ στο Anfield, τον Μάρτιο της φετινής χρονιάς, όλο το γήπεδο ενώθηκε με έναν σκοπό: να εκφράσει την συμπαράσταση του στην Ουκρανία και να ζητήσει ειρήνη. Με την ελπίδα ότι ο πόλεμος θα τερματιστεί άμεσα. Με την ελπίδα ότι δεν θα χαθούν άλλες ανθρώπινες ζωές. Με την ελπίδα ότι δεν θα ξεριζωθούν από τον τόπο τους άλλοι άμαχοι. Οι παίκτες των δυο ομάδων στάθηκαν στο κέντρο του γηπέδου για να χειροκροτήσουν ως ένδειξη συμπαράστασης ενώ τα μάτριξ του Anfield έγραφαν ότι το ποδόσφαιρο στέκεται ενωμένο.
Το «You 'll never walk alone» ήχησε σε όλο το Λίβερπουλ. Κάθε οπαδός των «Reds» φανερά συγκινημένος τραγούδησε από καρδιάς το αγαπημένο του σύνθημα. Αυτή τη φορά για άλλο σκοπό. Αυτή τη φορά ως ένδειξη αλληλεγγύης προς έναν λαό που υποφέρει και που δοκιμάζεται από το πόλεμο. Άλλοι χειροκροτούσαν την ώρα που τραγουδούσαν, ενώ άλλοι κρατώντας ουκρανικές σημαίες προσπάθησαν να περάσουν το δικό τους αντιπολεμικό μήνυμα. Μια συγκλονιστική στιγμή που συγκίνησε και θα θυμόμαστε για πολλά χρόνια ακόμα.
Στις 3 Οκτωβρίου του 2022 η ΑΕΚ έδωσε το πρώτο της παιχνίδι στο νέο της γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια μετά από 19 ολόκληρα χρόνια. Λίγα λεπτά πριν την έναρξη του ιστορικού αυτού αγώνα οι οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΚ προχώρησαν σε μια απίστευτη κίνηση που μαγνήτισε όλα τα βλέμματα και αμέσως σκόρπισε στιγμές συγκίνησης και θαυμασμού.
Την ώρα λοιπόν που ακούστηκε ο ύμνος της ομάδας και έκαναν την εμφάνιση τους δεκάδες καπνογόνα σε κάθε γωνιά του γηπέδου, στο πέταλο των οργανωμένων σηκώθηκε ένα τεράστιο και εμβληματικό πανό για όσους δεν πρόλαβαν να πάρουν τη θέση τους στις εξέδρες της OPAP Arena. Με αυτό το τρόπο οι φίλοι της ΑΕΚ απέδειξαν ότι δεν ξέχασαν κανένα μέλος της μεγάλης ενωσήτικης οικογένειας και ταυτόχρονα ήταν όλοι παρόντες στο μεγάλο ραντεβού με την ιστορία. Το συγκεκριμένο πανό απεικόνιζε δεκάδες πρόσωπα φιλάθλων της ΑΕΚ που βρίσκονται στο club του παραδείσου και βλέπουν την αγαπημένη τους ομάδα από ψηλά.
Η συγκεκριμένη στιγμή ήταν τελικά αυτή που έμεινε από το πρώτο αγώνα της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια , αφού όταν σηκώθηκε το πανό, οι φίλαθλοι της ομάδας ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και κλάματα αντικρίζοντας φίλους, γείτονες, συγγενείς, την ώρα που ακουγόταν το σύνθημα «ΑΕΚ εδώ, ΑΕΚ και στο Παράδεισο. Οι ήρωες να είναι καλά και η ΑΕΚΑΡΑ να νικά για τα παιδιά εκεί ψηλά»
Το μποϊκοτάζ είναι η εμπορική απομόνωση ή, αλλιώς, η άρνηση εμπορικής σχέσης οικονομικών επαφών και, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, θεωρείται ένα ειρηνικό μέτρο πίεσης. Άρα, ένα μποϊκοτάζ στο Μουντιάλ αφορά την άρνηση τηλεθέασης, την άρνηση επίσκεψης στη διοργανώτρια χώρα και παρακολούθησης αγώνων έως και πίεση στις ομοσπονδίες να μην επιτρέψουν στις ομάδες να συμμετάσχουν.
Οι χιλιάδες θάνατοι εργατών στα έργα για το Παγκόσμιο Κύπελλο, τα σκάνδαλα διαφθοράς, η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το κράτος του Κατάρ ήταν μερικά από τα ζητήματα που προβλημάτισαν το οπαδικό κίνημα στην Ευρώπη.
Το φίλαθλο κοινό της Γερμανίας συγκαταλέγεται στα πιο ριζοσπαστικά του πλανήτη. Όταν χρειάζεται να ακουστεί η φωνή του, τις περισσότερες φορές γίνεται πράξη. Λίγο πριν τη λήξη του πρώτου γύρου στην Bundesliga υπήρξαν ουκ ολίγες οργανώσεις οπαδών που ζητούσαν να υπάρξει μποϊκοτάρισμα της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης. Φίλοι της Μπορούσια Ντόρμτουντ, της Μπάγερν Μονάχου, της Χέρτα Βερολίνου, αλλά και άλλων ομάδων, με μεγάλα πανό έκαναν γνωστές τις απόψεις τους για τη διοργάνωση. «15.000 νεκροί για 5.760 λεπτά ποδοσφαίρου. Ντροπή σας» έγραφε χαρακτηριστικά τα πανό που σήκωσαν οι οπαδοί της Μπάγερν και της Χέρτας στο μεταξύ τους αγώνα.
Ωστόσο δεν ήταν μόνο αυτοί που επέλεξαν να γυρίσουν την πλάτη στο Μουντιάλ του Κατάρ. Μεγάλες μπυραρίες και στέκια που σε άλλες εποχές θα περίμεναν πως και πως τη μεγάλη διοργάνωση των εθνικών ομάδων, κράτησαν την ίδια γραμμή. Οπαδοί και φίλαθλοι στη Γερμανία όχι απλά δεν παρακολούθησαν το Μουντιάλ αλλά ενίσχυσαν με τη παρουσία τους τον ερασιτεχνικό και γυναικείο αθλητισμό της χώρας. Αποτέλεσμα ήταν να γίνει ρεκόρ εισιτηρίων στη Bundesliga γυναικών μόλις στα μισά της σεζόν.
Φυσικά, οι αριθμοί των τηλεθεατών της διοργάνωσης έπεσαν κατακόρυφα. Όπως δείχνει έρευνα του ESPN, η μέση τηλεθέαση των αγώνων έπεσε από τα 25 εκατομμύρια άτομα στα μόλις 9 εκατομμύρια!
Hertha Berlin and Bayern Munich "Boycott Qatar" protest yesterday #HaHoHe #FCBayern #BSCFCB
— FootballAwaydays (@Awaydays23) November 6, 2022
“15,000 deaths for 5,760 minutes of football - shame on you” pic.twitter.com/fJhVRC4Jjo
Στις 8 Σεπτεμβρίου πέθανε η Βασίλισσα Ελισάβετ στο σπίτι της στη Σκωτία σε ηλικία 96 ετών. Ο θάνατος της Βασίλισσας Ελισάβετ βύθισε στο πένθος τη Μ. Βρετανία. «Σε ένδειξη σεβασμού, μετά τον θάνατο της Βασίλισσας, το αγγλικό ποδόσφαιρο αποφάσισε να αναβάλει όλους τους αγώνες ποδοσφαίρου μεταξύ 9 και 11 Σεπτέμβριο», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η FA. Τα πράγματα στη Σκωτία όμως είναι λίγο διαφορετικά.
Στην Αγγλία πριν την έναρξη κάθε αγώνα ο διαιτητής ζητούσε από ομάδες και κόσμο τη τήρηση ενός λεπτού σιγής προς τιμήν της Βασίλισσας. Στη Σκωτία γνωρίζοντας ότι σε πολλές περιπτώσεις αυτό δεν θα ήταν δυνατό και αντί για ησυχία θα υπήρχε η γνωστή «γιούχα», η ομοσπονδία αποφάσισε οι ομάδες να αποτίσουν φόρο τιμής στην Ελισάβετ με χειροκρότημα. Ωστόσο, οι «καθολικοί» ήταν υποψιασμένοι…
Μόλις ξεκίνησε το χειροκρότημα για την Ελισάβετ, οι εφευρετικότατοι οπαδοί της Σέλτικ ξεκίνησαν να φωνάζουν ρυθμικά «εάν μισείς τη βασιλική οικογένεια, χτύπα παλαμάκια». Παράλληλα, ύψωσαν και πανό στο οποίο αναγραφόταν το ίδιο σύνθημα, δηλώνοντας ευθέως για άλλη μια φορά τα συναισθήματα τους για τη μοναρχία και τη βασιλική οικογένεια.
Minute's applause impeccably observed by the Celtic fans. pic.twitter.com/oZfXebvene
— GrieveWatch (@GrieveWatch) September 18, 2022
Στις 3 Δεκεμβρίου 2018, παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία, ανακοινώθηκε επίσημα η ίδρυση του Παναθηναϊκού ΑμεΑ με άμεση ενεργοποίηση του τμήματος μπάσκετ με αμαξίδιο. Στις 18 Απριλίου 2022 οι μαχητές του Κώστα Χρόνη αναδεικνύονται πρωταθλητές . Οι στιγμές που ακολουθούν είναι συγκλονιστικές. Με το τέλος του αγώνα Παναθηναϊκός- Μέγας Αλέξανδρος άρχισε το πάρτι μέσα κι έξω από τον αγωνιστικό χώρο. Οι «αιώνιοι πιστοί» από όλη την Κρήτη πήγαν στο Ηράκλειο για να στηρίξουν την ομάδα τους. Το ίδιο έκαναν και στην Αθήνα ,το ίδιο έκαναν και στη Πάτρα, το ίδιο και στη Λάρισα και όπου αγωνιζόταν το τμήμα, δίνοντας με τη φωνή τους δύναμη στη προσπάθεια των αθλητών του Παναθηναϊκού. Οι αθλητές του τμήματος μπάσκετ με αμαξίδιο κέρδισαν τις καρδιές μας και οι οπαδοί του Παναθηναϊκού το σεβασμό μας. Η στιγμή βέβαια που κρατάμε από όλη αυτή τη συγκλονιστική χρονιά είναι σίγουρα οι πανηγυρισμοί του Χρήστου Μαρτσάκη μετά το τέλος του αγώνα, όταν έγινε ένα με τη Θύρα 13 και χάρισε στιγμές συγκίνησης σε όλο το φίλαθλο κόσμο.
Ήταν Αύγουστος του 2019 όταν η Ουνιόν Βερολίνου, που «γεννήθηκε» το 1966 στην (τότε) Ανατολική Γερμανία, εμφανίστηκε στην Bundesliga για πρώτη φορά στην ιστορία της. Για να φτάσει όμως στα σαλόνια της Bundesliga έβαλαν και το «χεράκι» τους οι οπαδοί της. Οι πιστοί υποστηρικτές να ‘ναι καλά. Είναι αυτοί που γεμίζουν το παλιό γήπεδο των 25.000 θέσεων, ασφυκτικά, σε κάθε εντός έδρας αγώνα και προκαλούν δέος όταν ταξιδεύουν εκτός Βερολίνου. Είναι αυτοί που το 2008 παράτησαν τις δουλειές τους, και προσέφεραν -εθελοντικά- 140.000 εργατοώρες, προκειμένου να ανακαινίσουν το «Αλτεν Φέρστεραϊ» για να μπορέσει η ομάδα να αγωνιστεί στη δεύτερη κατηγορία. Είναι αυτοί που δίνουν το αίμα τους, για τον σύλλογο. Στη κυριολεξία! Το 2004, όταν η αγαπημένη τους ομάδα βρέθηκε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, χιλιάδες φίλαθλοι ανταποκρίθηκαν στην καμπάνια αιμοδοσίας και συγκέντρωσαν, συνολικά, 1,5 εκατ. ευρώ (στη Γερμανία υπάρχει χρηματικό αντίτιμο για τους αιμοδότες).
Πολλοί θεωρούσαν φέτος ότι μια αντικομφορμιστική ομάδα που πάει κόντρα στο μοντέρνο ποδόσφαιρο δεν θα μπορέσει να ανταγωνιστεί τους «μεγάλους» της Γερμανίας και θα παλεύει μόνο για τη παραμονή της. H ομάδα του Βερολίνου έβαλε τα γυαλιά σε όλους. Έχοντας μια τρελή πορεία από την αρχή του πρωταθλήματος απολάμβανε τη μοναξιά της κορυφής μέχρι της αρχές του Νοέμβρη. Στις 6 του Νοέμβρη ταξιδεύει στo Λεβερκούζεν με σκοπό να φύγει μόνο με το ροζ φύλλο αγώνα και να συνεχίσει τη νικηφόρα της πορεία.. Μαζί της έχει και 2.500 φίλους της ο οποίοι κάνουν πάρτι στη κερκίδα. Τα πράγματα όμως δεν πάνε καλά. Η Ουνιόν στα πρώτα δέκα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου έχει φάει τρία γκολ. Και ενώ όλοι θα περίμεναν να υπάρχει μια «παγωμάρα» στις εξέδρες των φιλοξενούμενων, αυτοί οι τύποι συνέχισαν να τραγουδούν ακόμα πιο δυνατά. Ποιο τραγούδι; Το «Always look on the bright side of life» του Monty Python.
Union Berlin ist wieder Union Berlin. ✌🏻😁✊🏼 Der Block ist trotz 5:0 Niederlage on the bright side of life! 🤩 #fcu #b04fcu pic.twitter.com/ScQHHPSumW
— bofrostmanfred (@bofrostmanfred) November 6, 2022
Κάθε Δεκέμβριος θα έπρεπε να είναι ένας μήνας χαράς για όλα τα παιδιά. Με τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιά να πλησιάζουν, κάθε παιδί θα έπρεπε να νιώθει χαρά. Με αυτό το σκεπτικό λοιπόν, οι φίλαθλοι της Ρεάλ Μπέτις υιοθέτησαν το πιο χαριτωμένο έθιμο το 2018. Στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι της Μπέτις κάθε ημερολογιακού έτους, οι φίλοι των Ανδαλουσιάνων πρέπει να φέρουν μαζί τους ένα λούτρινο παιχνίδι. Στην αναμέτρηση του 2022 κόντρα στη Μπιλμπάο ο κόσμος τήρησε για ακόμα μια φορά την παράδοση και πέταξε 14.000 λούτρινα παιχνίδια στο «Βιγιαμαρίν»
Καθώς οι ομάδες αποχωρούσαν από τον αγωνιστικό χώρο, οι οπαδοί πήραν το σύνθημα και πέταξαν χιλιάδες και χιλιάδες παιχνίδια και λούτρινα αρκουδάκια στον αγωνιστικό χώρο, στο πλαίσιο μιας φιλανθρωπικής προσπάθειας για να βοηθήσουν άπορα παιδιά και οικογένειες τα Χριστούγεννα.
Από τους περίπου 52.000 φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο, η Μπέτις μάζεψε 14.000 παιχνίδια. Ή αλλιώς 14.000 παιδικά χαμόγελα.
«Ξανά αυτή τη χρονιά, φανταστικό! Ξανά αυτή τη χρονιά σας ευχαριστούμε που μας βοηθάτε να φέρουμε παιχνίδια στα παιδιά με ανάγκη» έγραψε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή της η Μπέτις, την οποία συνόδευσε με ένα εντυπωσιακό βίντεο από το γήπεδο.
🧸🦊🦝
— Real Betis Balompié (@RealBetis_en) December 29, 2022
Again this year, SPECTACULAR.
Again this year, THANK YOU SO MUCH for helping us bring toys to children in need. pic.twitter.com/YNbroX5eAB
Η στυγνή δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού σοκάρει το πανελλήνιο. Ο φίλαθλος του Άρη πέφτει νεκρός την 1η Φεβρουαρίου στην περιοχή του Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη μετά από δολοφονική επίθεση που δέχτηκε εκείνος και η παρέα του. «Σας παρακαλώ μην με χτυπάτε άλλο…» η ανατριχιαστική τελευταία φράση του Άλκη. Μια κραυγή απόγνωσης, μια τελευταία απόπειρα να απευθυνθεί στα ανθρώπινα ένστικτα των δολοφόνων του. Δεν υπήρχαν όμως, όπως αποδείχθηκε. Ακόμα ένα θύμα τυφλής οπαδικής βίας.
Μια οικογένεια βυθίζεται στο πένθος. Η οικογένεια του Άρη θρηνεί. Όλη η Ελλάδα θρηνεί. Οπαδοί των ομάδων αποτίνουν φόρο τιμής στον 19χρονο Άλκη με πανό, χειροκροτήματα και ιαχές «Άλκη ζεις». Παίκτες ομάδων, οπαδοί και απλός κόσμος αφήνουν λουλούδια στο σημείο που έχασε τη ζωή του. Το πανό των οπαδών του ΠΑΣ Γιάννινα στο ματς κόντρα στον Άρη στους Ζωσιμάδες είναι «γροθιά στο στομάχι».
Ένα τεράστιο και ταυτόχρονα συγκλονιστικό πανό καλύπτει σχεδόν όλη την εξέδρα. Ο Σ.Φ. ΠΑΣ Γιάννινα στέλνει το δικό του ηχηρό μήνυμα κατά της οπαδικής βίας. «Το όνομά μου είναι: Άλκης Καμπανός - Τόσκο - Νάσος - Κατσούλης - Ρουσάκης - Φιλόπουλος - Καρνέζης - Παναγιώτου - Λιάγκας - Ντόλιος - Μπλιώνας - Δημητριάδης και ακόμα δεν άλλαξε τίποτα... Το όνομά μας είναι Σ.Φ. ΠΑΣ Γιάννινα και ζητάμε συγγνώμη». Ένα απολογητικό μήνυμα που συγκίνησε και σκοπό είχε να ταρακουνήσει για τα καλά όλη την κοινωνία.