ΑΕΚ: Η κρίσιμη έξοδος και η ταυτότητα που θέλει να δει ο Αλμέιδα ανεξαρτήτως προσώπων

ΑΕΚ: Η κρίσιμη έξοδος και η ταυτότητα που θέλει να δει ο Αλμέιδα ανεξαρτήτως προσώπων

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Η κρίσιμη έξοδος και η ταυτότητα που θέλει να δει ο Αλμέιδα ανεξαρτήτως προσώπων

bet365

Η ΑΕΚ σε ακόμα ένα ματς, όπως αυτό με τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό, έχει να αντιμετωπίσει και τις απουσίες, ωστόσο το ζητούμενο για τον Ματίας Αλμέιδα είναι το σύνολό του να μείνει πιστό στο ποδοσφαιρικό του πλάνο σε μια κομβική έξοδο για τη μάχη της κορυφής.

Με την έναρξη του δευτέρου γύρου του πρωταθλήματος η ΑΕΚ είδε τη διαφορά της από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό να μειώνεται στους έξι βαθμούς. Σε τρεις αγωνιστικές η Ένωση θα υποδεχτεί τους «πράσινους» στην OPAP Arena σε ένα παιχνίδι που μπορεί να τη φέρει σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή. Για να γίνει όμως αυτό, οι «κιτρινόμαυροι» πρώτα θα πρέπει να έχουν περάσει με διπλό από δύο επαρχιακές πόλεις. Τον Βόλο και τα Γιάννενα.

Η πρώτη και κομβική έξοδος είναι αυτή το βράδυ της Τετάρτης στο Πανθεσσαλικό στάδιο κόντρα στον Βόλο. Και γιατί η ΑΕΚ θα βρει απέναντί της μια ομάδα που της βάζει δύσκολα, αλλά και λόγω των απουσιών που καλείται να διαχειριστεί σε ακόμα ένα παιχνίδι ο Ματίας Αλμέιδα. Γιατί μπορεί οι Τσούμπερ και Άμραμπατ να τέθηκαν ξανά στη διάθεσή του, όμως στους Ελίασον, Γκατσίνοβιτς και Μοχαμάντι προστέθηκε ο Μάνταλος για το συγκεκριμένο παιχνίδι, ο Βίντα δεν ήταν έτοιμος έχοντας μόλις δύο προπονήσεις στα πόδια του, ενώ ο Πάολο Φερνάντες θα μπορεί να υπολογίζεται από την 1η Ιανουαρίου και έπειτα.

Ο Αλμέιδα θέλει να δει την ίδια φιλοσοφία

Αλμέιδα

Από τα παραπάνω, αντιλαμβάνεται κανείς ότι στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα την επόμενη εβδομάδα ο Αλμέιδα θα έχει μεγαλύτερη ευελιξία καθώς καλώς εχόντων των πραγμάτων το απουσιολόγιο δεν θα περιλαμβάνει τόσα πολλά ονόματα και κυρίως θα υπάρχει η επιλογή του Φερνάντες, ο οποίος θα μπορεί να δώσει λύση στη δεξιά πλευρά καλύπτοντας το κενό του Ελίασον. Για τον «Πελάδο» πάντως, ενόψει του σημαντικού εκτός έδρας αγώνα με τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό το σίγουρο είναι ένα...

 

Ότι ανεξαρτήτως των διαθέσιμων επιλογών που έχει και των προσώπων που θα προτιμήσει για την ενδεκάδα, ο Αργεντινός τεχνικός θέλει να δει από τους παίκτες του την ίδια ταυτότητα, όπως τόνισε και στις δηλώσεις του. Κάτι το οποίο άλλωστε μας έχει συνηθίσει η ΑΕΚ τη φετινή σεζόν. Και σε προηγούμενα ματς που μπορεί να είχαν προκύψει απουσίες, ακόμα και σε ματς Κυπέλλου Ελλάδας Novibet με ολικό rotation, το σύνολο του Αλμέιδα έμενε πιστό στο πλάνο του με πίεση ψηλά, ένταση και ενέργεια σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου, παίζοντας με την ποδοσφαιρική φιλοσοφία του προπονητή του.

Ενδιαφέρον τι θα επιλέξει ο Αλμέιδα σε άκρα και κορυφή

Οι παίκτες της ΑΕΚ πανηγυρίζουν

Αναφορικά με την ενδεκάδα μένει να φανούν οι τελικές επιλογές του Αλμέιδα σε άκρα και κορυφή. Ο Τσούμπερ που έχει αρκετές μέρες προπονήσεων στα πόδια του διεκδικεί θέση για τα αριστερά. Για τα δεξιά θα μπορούσε να μεταφερθεί ο Λιβάι, ωστόσο σε αυτή την περίπτωση μαζί με τον Αραούχο στην κορυφή θα ξεκινήσει ο Φαν Βέερτ και ο Αλμέιδα δεν θα έχει λύση από τον πάγκο για την επίθεση και τη διαχείριση του ματς.

Αλλιώς ο Λιβάι θα παίξει στη θέση που έχει καθιερωθεί από τον Αλμέιδα, δηλαδή στην κορυφή της επίθεσης, με τον Αραούχο ελαφρώς πιο πίσω του και στα δεξιά θα υπάρχει είτε η λύση ανάγκης με την επιλογή του Πινέδα, είτε βέβαια και ο Άμραμπατ που είναι ξανά διαθέσιμος, αν και το πιθανότερο είναι να έρθει από τον πάγκο. Στα μετόπισθεν οι Αθανασιάδης, Χατζισαφί, Μουκουντί, Μήτογλου και Ρότα έχουν το προβάδισμα, ενώ στον άξονα οι Σιμάνσκι και Γιόνσον θα ξεκινήσουν και οι δύο βασικοί αν ο Πινέδα επιλεχθεί ξανά στα πλάγια όπως με τη Λαμία.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα