Παναθηναϊκός - ΟΦΗ 1-1: Μπαλωθιά με δέκα παίκτες στη Λεωφόρο, ο Ιωαννίδης διέσωσε το αήττητο στο 90' +7'

Νίκος Αθανασίου

bet365

Ο ΟΦΗ αγωνιζόταν με δέκα παίκτες από το 8' λόγω αποβολής του Γιόχοθ, αλλά χάρη σε γκολ του Λάρσον στο 58' προηγήθηκε 0-1 και διατήρησε το προβάδισμα μέχρι το 90' +7', όταν ο Φώτης Ιωαννίδης διέσωσε το αήττητο του Παναθηναϊκού που έχασε τέσσερις βαθμούς σε μία εβδομάδα.

Έτσι έπαιξαν

Ο Παναθηναϊκός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ξεκίνησε με τον Μπρινιόλι κάτω από τα δοκάρια. Αριστερός μπακ ο Χουάνκαρ, δεξιός ο Κώτσιρας και ο Σένκεφελντ με τον Μάγκνουσον στο κέντρο της άμυνας. Ρούμπεν, Τσέριν, Κουρμπέλης στη μεσαία γραμμή. Αριστερός εξτρέμ ο Μπερνάρντ, δεξιός ο Παλάσιος και στη κορυφή ο Σπόραρ.

Στην αντίπερα όχθη, ο ΟΦΗ του Βάλντας Νταμπράουσκας παρατάχθηκε με τον Μανδά στην υπεράσπιση της εστίας. Πασαλίδης, Διαμαντής, Γιόχου η τριπλέτα στο κέντρο της άμυνας. Αριστερός μπακ-χαφ ο Μπαλογιάννης και δεξιός ο Λάρσον. Ντιουσέ, Μεγιάδο, Μαρινάκης στη μεσαία γραμμή και στην επίθεση ο Ντίκο με τον Τοράλ.

Αριθμητικό πλεονέκτημα ο Παναθηναϊκός, σούπερ άμυνα ο ΟΦΗ

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τον Παναθηναϊκός, καθώς από το 9' ο ΟΦΗ έμεινε με δέκα παίκτες λόγω της απευθείας κόκκινης που είδε ο Γιόχου για μαρκάρισμα πάνω στον Σπόραρ. Το ''τριφύλλι'' έκλεισε τους Κρητικούς στη περιοχή τους, πίεζε αλλά δεν είχε υπομονή και καθαρό μυαλό για να δημιουργήσει μεγάλες ευκαιρίες. Έλειψε το κάτι παραπάνω στη τελική πάσα και κάθε καλός συνδυασμός έξω από την περιοχή πήγαινε στα... σκουπίδια.

Παρά το αριθμητικό τους πλεονέκτημα, οι ''πράσινοι'' απείλησαν ουσιαστικά μόνο στο 15' με ένα άστοχο σουτ του Παλάσιος από πλάγια και εντός περιοχής και στο 45'+4' με την κεφαλιά του Σπόραρ που πέρασε λίγο έξω, έπειτα από σέντρα του Χουάνκαρ που νωρίτερα είχε και εκείνος δύο άστοχα σουτ. Ο ΟΦΗ με σούπερ άμυνα, πολύ καλές τοποθετήσεις και καίριες επεμβάσεις κατάφερε να βγάλει το ημίχρονο με σχετική ευκολία.

Ο Όλσον... πάγωσε τη Λεωφόρο και ο Ιωαννίδης τη λύτρωσε

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά και στο στο 52' έφτασε μια ανάσα από το γκολ, με το σουτ του Παλάσιος να βρίσκει στο δοκάρι. Ο ΟΦΗ ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ σε μια ιδανική επίθεση στο 59'. Ο Λάρσον με κεφαλιά νίκησε τον Μπρινιόλι σε μια οριακή φάση που σύμφωνα με τον VAR η μπάλα πέρασε την γραμμή και έβαλε... φωτιά στο ματς.

Η ομάδα του Γιοβάνοβιτς πίεζε ασφυκτικά αλλά είχε μόνο ένα τρόπο. Σέντρες, σέντρες, σέντρες, που γίνονταν εύκολη λεία για την άμυνα του ΟΦΗ. Η ώρα περνούσε, το ''τριφύλλι'' δεν έβρισκε τρόπο να απειλήσει, είχε ένα σουτ με τον Βαγιαννίδη στο 93' που έβγαλε ο Μανδάς αλλά στο 97' με την μπάλα να περνά συρτά και κάθετα στη περιοχή έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Ο Βέρμπιτς βρήκε τον Ιωαννίδη, ο Έλληνας φορ πέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο και με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

MAN OF THE MATCH: Φώτης Ιωαννίδης. Έσωσε τον Παναθηναϊκό στο φινάλε ο Έλληνας επιθετικός, καθώς με το γκολ στο 90'+7', διαμόρφωσε το τελικό 1-1. Έκανε υπέροχη κίνηση μέσα στην περιοχή, το πλασέ του βρήκε και στον Μεγιάδο και κατέληξε στο πλεκτό.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Απόστολος Διαμαντής. Ο στόπερ του ΟΦΗ έκανε ένα σπουδαίο παιχνίδι στο κέντρο της άμυνας, καθάρισε πολλές φάσεις και ήταν εξαιρετικός.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Σεμπαστιάν Παλάσιος. Ο Αργεντινός εξτρέμ ήταν ο μοιραίος απόψε για τον Παναθηναϊκό, καθώς έχασε σημαντικές ευκαιρίες για να σκοράρει και να ανοίξει το σκορ για την ομάδα του.

Η ΓΚΑΦΑ: Η άμυνα του ΟΦΗ άντεχε σε όλο το παιχνίδι αλλά στο φινάλε ο Ιωαννίδης... χόρεψε μέσα στην περιοχή και στέρησε από τους Κρητικούς τη νίκη μέσα στη Λεωφόρο. Η ανασταλτική συμπεριφορά των Κρητικών ήταν εξαιρετική με εξαίρεση τη φάση αυτή.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Στη πιο δύσκολη φάση του ματς ο VAR, Τσακαλίδης, έκρινε πως η μπάλα έχει περάσει την γραμμή στη κεφαλιά του Λάρσον που απομάκρυνε ο Μπρινιόλι. Δεν υπάρχει ξεκάθαρο ριπλέι που να δείχνει τι πραγματικά συνέβη. Από κει και πέρα, ο Γκορτσίλας και ο τέταρτος βοηθός, έδειξαν εννιά λεπτά έξτρα χρόνου, γεγονός που δεν ανταποκρινόταν σε καμία περίπτωση στον χαμένο χρόνο από τις αλλαγές, τα γκολ και τις συνεχείς πτώσεις των παικτών του ΟΦΗ.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Δεύτερη συνεχόμενη γκέλα για τον Παναθηναϊκό στον δεύτερο γύρο. Το ''τριφύλλι'' αναδείχθηκε ισόπαλο 1-1 με τον ΟΦΗ στη Λεωφόρο, παρά το γεγονός πως οι Κρητικοί έπαιζαν με παίκτη λιγότερο από πολύ νωρίς στο παιχνίδι. Οι φιλοξενούμενοι κρατούσαν τη νίκη μέχρι το 97' αλλά το γκολ του Ιωαννίδη έδωσε τον βαθμό στους ''πράσινους'' στο τέλος.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς / 4-3-3): Μπρινιόλι, Κώτσιρας (83’ Βαγιαννίδης), Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ (83’ Σάντσες), Τσέριν, Πέρεθ, Κουρμπέλης (60’ Ιωαννίδης), Παλάσιος (75’ Βέρμπιτς), Σπόραρ, Μπερνάρ.

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας /5-3-2): Μανδάς, Λάρσον, Γιοχού, Πασαλίδης (74’ Γιαννούλης), Διαμαντής, Μαρινάκης (46’ Ντουρμισάι), Μπαλογιάννης, Μεγιάδο, Ντιουσέ (89’ Τσιλιανίδης), Τοράλ (82’ Περέα), Ντίκο (74’ Νέιρα).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα