Παναθηναϊκός: Ο κομβικός ρόλος του Ρούμπεν Πέρεθ στην δημιουργία του «τριφυλλιού»

Παναθηναϊκός: Ο κομβικός ρόλος του Ρούμπεν Πέρεθ στην δημιουργία του «τριφυλλιού»

Σωτήρης Μυκονίου
Παναθηναϊκός: Ο κομβικός ρόλος του Ρούμπεν Πέρεθ στην δημιουργία του «τριφυλλιού»

bet365

Το στατιστικό της Opta που αποδεικνύει πως ο Ρούμπεν Πέρεθ συμβάλλει τα μέγιστα και στην επιθετική λειτουργία του Παναθηναϊκού.

Ο Ισπανός αμυντικός μέσος αποτελεί τον άνθρωπο από τον οποίο ξεκινά η πλειονότητα των οργανωμένων επιθέσεων των «πρασίνων», αφού αυτός είναι συνήθως που κατεβαίνει χαμηλά για να πάρει την μπάλα από τους κεντρικούς αμυντικούς του «τριφυλλιού» και ξεκινάει να φτιάξει το παιχνίδι της ομάδας παίζοντας είτε στα πλάγια είτε και κάθετα, αν υπάρχει η δυνατότητα.

Ο Ρούμπεν Πέρεθ είναι κορυφαίος παίκτης του Παναθηναϊκού σε συμμετοχή στις επιθετικές ακολουθίες της ομάδας. Ως συμμετοχή η Opta μετράει είτε την πάσα στο build-up μιας επίθεσης που καταλήγει σε σουτ, είτε την πάσα που δημιουργεί την ευκαιρία είτε τέλος το σουτ στο φινάλε της προσπάθειας.

Αυτή τη στιγμή o 33χρονος Ισπανός αμυντικός μέσος έχει συμμετοχή σε 62 τέτοιες ακολουθείες, η πλειονότητα των οποίων γίνεται μέσω πάσας κατά τη διάρκεια του build-up της επίθεσης, αφού τέτοιες περιπτώσεις είναι 50. Οι υπόλοιπες 12 είναι πέντε μέσω της δημιουργίας της τελικής προσπάθειας και επτά μέσω σουτ.

Δεύτερος στην λίστα είναι ο Άνταμ Τσέριν με 51 με τον τρόπο συμμετοχής του να είναι πολύ πιο αρμονικά χωρισμένος. Στην τρίτη θέση ισοβαθμούν οι Χουάνκαρ και Σπόραρ με 49.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα