Ο μόνος παίκτης του Ολυμπιακού που δεν πωλείται!

Ο μόνος παίκτης του Ολυμπιακού που δεν πωλείται!

Ο μόνος παίκτης του Ολυμπιακού που δεν πωλείται!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta πέντε πράγματα για την καρδιά του Ολυμπιακού!

Οκ, ίσως είμαι λίγο υπερβολικός, αν γράψω ότι όλοι οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού πωλούνται, παραχωρούνται, πείτε το όπως θέλετε. Κι ίσως είμαι και λίγο υπερβολικός, αν γράψω ότι μόνο ένας δεν πωλείται. Αλλά να ξέρετε ότι δεν είμαι μακριά από την πραγματικότητα.

Αναφέρομαι φυσικά για τον Χουάνγκ Ιν Μπέομ, για τον οποίο ο Ολυμπιακός ούτε καν ακούει για προτάσεις από το εξωτερικό. Πολύ απλά γιατί αφενός μεν θέλει να χτίσει πάνω του, αφετέρου δε τον έχει χαρεί πολύ λίγο, καθώς ήρθε μόλις τον περασμένο Αύγουστο, άρα είναι στην ομάδα μόλις πέντε μήνες, εκ των οποίων μάλιστα τον ένα μήνα έλειπε λόγω της παρουσίας της Κορέας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, στο οποίο παρεμπιπτόντως ο ίδιος διακρίθηκε, αλλά κι έκλαψε μετά τον αποκλεισμό από την Βραζιλία στα νοκ άουτ.

Ο Χουάνγκ είναι ένα κόσμημα στην ομάδα του Ολυμπιακού, ένας καταλυτικός παίκτης από το πρώτο κιόλας παιχνίδι που τον είδαμε με την «ερυθρόλευκη», σε εκείνο το ματς με τον Απόλλωνα Λεμεσού στα νοκ άουτ του Γιουρόπα Λιγκ, έως το τελευταίο παιχνίδι, το εντυπωσιακό 5-0 επί του Αστέρα Τρίπολης για το πρωτάθλημα.

 

Βλέποντας τον αγώνα σκεφτόμουν πόσο καθοριστικό είναι για τον Ολυμπιακό το δίδυμο του Εμβιλά με τον Χουάνγκ στη μεσαία γραμμή. Όταν το δίδυμο δεν λειτούργησε με τον ΠΑΣ επειδή ο Γάλλος για ένα απροσδιόριστο λόγο ήταν…ψιλοαπών κι ο Κορεάτης προέρχονταν από το 15νθήμερο ρεπό του μετά το Μουντιάλ, είδαμε ότι η ομάδα κατέρρευσε στο β΄ ημίχρονο στα Γιάννινα. Ο Ολυμπιακός ήταν κανονικός Ολυμπιακός σε ολόκληρο το 90λεπτο με τον Αστέρα, επειδή το δίδυμο του άξονα ήταν σε καλή κατάσταση.

Ο Εμβιλά κι ο Χουάνγκ έκοβαν κι έραβαν στο κέντρο για τον Ολυμπιακό. Και δεν είναι τυχαίο ότι το 1-0 προήλθε από κλέψιμο του Εμβιλά σε πρεσάρισμα που έκανε ψηλά, στο ξεκίνημα επίθεσης του Αστέρα, ούτε ότι στο 2-0 ο Χουάνγκ με τάκλιν κερδίζει μία μπάλα χαμένη και στη συνέχεια συνεργάζεται με τον σκόρερ Χάμες. Και τα δύο πρώτα, κι άρα πιο κρίσιμα, γκολ, είχαν αφετηρία τα δύο κεντρικά χαφ, που αλληλοσυμπληρώνονταν.

xouang

Αυτοί οι δύο ήταν η καρδιά και τα πνευμόνια της ομάδας μαζί! Έκοβαν, έπαιρναν τις κεφαλιές, μοίραζαν μπάλες, άλλαζαν παιχνίδι, έπαιζαν κάθετα και έδιναν και το στίγμα για την αποφασιστικότητα που πρέπει να έχει η ομάδα. Γιατί καλό είναι να βλέπουμε ωραία μπάλα, αλλά ακόμη καλύτερο είναι να συνοδεύεται η ωραία μπάλα και με τσαγανό. Μεγάλη ομάδα χωρίς τσαγανό δεν υπάρχει. Κι ο Εμβιλά με τον Χουάνγκ με τα δυναμικά τους τάκλιν, έβγαλαν το τσαγανό που πρέπει να διακρίνει τον Ολυμπιακό.

Ο Χουάνγκ έκανε την Τετάρτη ένα παιχνίδι πραγματικά γεμάτο. Τον έβλεπες να κόβει με το στήθος (!) σαν 3ος στόπερ στην περιοχή του Πασχαλάκη, αλλά και να βγαίνει μπροστά και να σουτάρει και να συνδυάζεται σε δημιουργία ευκαιριών-όχι μόνο στο γκολ, αλλά και με την ικανότητα του να βλέπει αμέσως τη σωστή πάσα και να την κάνει με τη μία, όπως έκανε στην πρώτη ευκαιρία του Ολυμπιακού στο παιχνίδι, με τη συνεργασία Ελ Αράμπι, Χουάνγκ, Φορτούνη, Χάμες, άσχετα αν ήταν κακό το τελείωμα του Χάμες από πλεονεκτική θέση.

Κάνει τόσα πολλά που καμιά φορά κάνει λάθη (όπως ένα τακουνάκι χωρίς καμία τύχη) η, δεν ολοκληρώνει σωστά, όπως εκεί που πήγε να μπουκάρει από δεξιά, αλλά απέτυχε να βγάλει σέντρα. Πραγματικά, όμως, πιστεύω ότι ότι όταν ρολάρει καλύτερα ο Ολυμπιακός και έχει τη δυνατότητα να βγαίνει ο ίδιος πιο πολύ μπροστά σε θέσεις για γκολ, θα σκοράρει κιόλας και η εικόνα του θα είναι για ένα 8άρι με φοβερή πληρότητα.

mvila

Και κάτι ακόμη για τον Εμβιλά: έχοντας πέντε αλλαγές, δεν θα ήταν κακή ιδέα να τον προστατεύει ο Μίτσελ αλλάζοντας τον κάποια στιγμή στο β΄ ημίχρονο, ειδικά από την στιγμή που ο Σαμασέκου δείχνει να ανταποκρίνεται σιγά σιγά. Ο Εμβιλά οδεύει στα 33 και κακό είναι να τον έχει φρέσκο ο προπονητής.

Για παράδειγμα, με το σκορ στο 3-0 κόντρα στον Αστέρα, ο Εμβιλά θα μπορούσε να βγει αρκετά πριν από το 80’, που μπήκε ο Σαμασέκου στη θέση του. Κι έτσι θα γλίτωνε και την κίτρινη κάρτα που πήρε στο 78’ από ένα φάουλ «κούρασης».

Άσχετο: Και λίγη νοσταλγία

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.