Μπέντζαμιν Κικάνοβιτς: Ο στόχος της ΑΕΚ είναι δημιούργημα ενός ποδοσφαιρικού project (vids)

Μπέντζαμιν Κικάνοβιτς: Ο στόχος της ΑΕΚ είναι δημιούργημα ενός ποδοσφαιρικού project (vids)

Newsroom
Μπέντζαμιν Κικάνοβιτς: Ο στόχος της ΑΕΚ είναι δημιούργημα ενός ποδοσφαιρικού project (vids)

bet365

Το πρόγραμμα που ανέδειξε τον Μπέντζαμιν Κικάνοβιτς, η επιλογή του από τον Αλμέιδα και ο πατέρας του, που ήταν ο καλύτερος προπονητής του.

Ο 22χρονος Αμερικανός εξτρέμ γεννήθηκε στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια και ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο σε ηλικία επτά ετών. Στην αρχή αγωνιζόταν σε ερασιτεχνικές ομάδες και τελικά από κει κατόρθωσε να μπει στο πρόγραμμα Placer United Soccer Club, το οποίο ήταν ένα ανταγωνιστικό πρόγραμμα για ελίτ παίκτες μικρών ηλικιών. Εκεί αγωνιζόταν είτε ως μέσος είτε ως επιθετικός.

Το πρόγραμμα αυτό ειδικευόταν στο να βοηθάει τα παιδιά να συνηθίζουν σε μία διαδικασία ανταγωνισμού βάζοντάς να συμμετέχουν σε ανταγωνιστικά ποδοσφαιρικά περιβάλοντα. Η παρουσία του στέφθηκε από μεγάλη επιτυχία, αφού από κει τον ανακάλυψαν οι προπονητές του Σακραμέντο Στέιτ Χόρνετς στους οποίους πήγε το καλοκαίρι του 2018 και από κει κατόρθωσε μετέπειτα, αφού έπαιξε κι ένα χρόνο δανεικός στους Σακραμέντο Γκολντ, να πάρει τον δρόμο του για να ακολουθήσει επαγγελματική καριέρα.

Τον Γενάρη του 2020 άφησε τους Σακραμέντο Χόρνετς για την Ρένο FC, η οποία όμως διαλύθηκε λόγω των οικομικών προβλημάτων που της προκάλεσε ο κορωνοϊός περίπου δέκα μήνες αργότερα. Ο Μπέντζαμιν Κικάνοβιτς έμεινε ελεύθερος, όμως τρεις μήνες μετά, τον Φλεβάρη του 2021, τον επέλεξε ο νυν προπονητής της ΑΕΚ, Ματίας Αλμέιδα για να έρθει στους Σαν Χοσέ Έθρκουεϊκς υπογράφοντας ένα μονοετές συμβόλαιο με τρεις οψιόν ανανέωσης, που θα επέκτειναν το συμβόλαιό του μέχρι το 2024.

Πλέον, έχει συμπληρώσει 49 συμμετοχές με την ομάδα του MLS έχοντας σκοράρει 10 τέρματα και δώσει έξι ασίστ σε περισσότερα από 2.300 αγωνιστικά λεπτά.

Ο ρόλος του πατέρα του στην ανάπτυξή του και οι δεύτερες σκέψεις

Ο ίδιος ο 22χρονος τόνισε σε συνέντευξή του πως απ' όλους τους προπονητές που είχε στην ζωή του μέχρι να φτάσει σε επαγγελματικό επίπεδο, ο πατέρας του είναι ο βασικός λόγος που έχει γίνει ο παίκτης που είναι σήμερα. Ο άνθρωπος ο οποίος τον βοηθάει να κάνει έξτρα προπόνηση στον ελεύθερο χρόνο του και του έμαθε και του μαθαίνει πολλά πράγματα.

«Στον πατέρα μου οφείλεται πραγματικά μεγάλο κομμάτι του πως παίζω και μου δίδαξε λίγο πολύ όλα όσα ξέρω. Το λέω στους προπονητές μου και γελάνε».

Ο Κικάνοβιτς ονειρευόταν πάντα να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής έχοντας απόλυτα εμπιστοσύνη στα προσόντα και στο ταλέντο του, όμως πάντα είχε στο πίσω μέρος του μυαλό του και το αρνητικό σενάριο, δηλαδή εκείνο που έλεγε πως δεν θα κατάφερνε. Γι' αυτό φρόντισε να έχει και την κατάλληλη παιδεία για να επιβιώσει σε περίπτωση που αυτό δεν πετύχαινε. Διαθέτει μάστερ στην επικοινωνία και παρ' ότι δεν ήξερε τι ακριβώς να κάνει με το πτυχίο σε μία τέτοια περίπτωση, γνώριζε πως ήθελε να είναι μέσα στον χώρο του ποδοσφαίρου. Τελικά όλα πήγαν καλά, παρά την ατυχία με την Ρένο, και το σενάριο της άλλης επαγγελματικής ενασχόλησης μπήκε... στο συρτάρι.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα