Το έπαιξε σωστά, το έχασε στις λεπτομέρειες και τώρα... ενίσχυση!

Το έπαιξε σωστά, το έχασε στις λεπτομέρειες και τώρα... ενίσχυση!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Το έπαιξε σωστά, το έχασε στις λεπτομέρειες και τώρα... ενίσχυση!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για την ήττα του Παναθηναϊκού στο αθηναϊκό ντέρμπι, τις στιγμές που έκριναν την αναμέτρηση υπέρ της ΑΕΚ και το τέλος στην αυτοχειρία της μη ενίσχυσης που πρέπει να βάλει άμεσα το Τριφύλλι.

Γινόταν ολοένα και πιο ξεκάθαρο κατά την διάρκεια του παιχνιδιού πως θα είναι από τα ντέρμπι εκείνα που θα κριθούν στο γκολ. ΑΕΚ και Παναθηναϊκός αλληλοεξουδετερώθηκαν στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, Αλμέιδα και Γιοβάνοβιτς ήταν απόλυτα διαβασμένοι και προσαρμοσμένοι ο ένας στο παιχνίδι του άλλου και η πλάστιγγα έγειρε υπέρ της Ένωσης από εκείνες τις στιγμές των μεγάλων παιχνιδιών που καθορίζουν το νικητή.

Το Τριφύλλι μετά από τη διακοπή για την απαράδεκτη ενέργεια με την κροτίδα που έπεσε πίσω από τον Μπρινιόλι, πιάστηκε στον... ύπνο. Σε ολόκληρο το ματς οι ''πράσινοι'' είχαν ως κύριο μέλημα στο ανασταλτικό κομμάτι να μην δώσουν καταστάσεις εύκολων μεταβάσεων στην ΑΕΚ, τα κατάφεραν σε μεγάλο βαθμό και δέχθηκαν γκολ σε φάση που είχαν και τους έντεκα παίκτες πίσω από την μπάλα! Λογικό κι επόμενο να μιλά ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς για παράπονο που έχει από τους παίκτες του ή ο Χουάνκαρ να μιλά για ερασιτεχνική αντιμετώπιση της φάσης.

Ο Σπόραρ αντί να μπει μπροστά από τον Χατζισαφί για να κλείσει τη γραμμή της διαγώνιας πάσας στέκεται δίπλα του, ο Κώτσιρας πέφτει αργά πάνω στον Αραούχο, ο Τσέριν χάνει τον Πινέδα στη πλάτη του, ο Σένκεφελντ αργεί να δώσει την κάλυψη σε εκείνο το σημείο και ο Μπρινιόλι βάζει το... αυτογκόλ! Η μπάλα δεν έχει πορεία προς το τέρμα, η τοποθέτηση όμως του Ιταλού και η αντίδρασή του, την στέλνουν στο πλεκτό σε μία φάση όπου ο μέσος εκτελεστής σκοράρει από εκεί 5 φορές στις 100(0.05xGoals) και με βάση τη πορεία που είχε η μπάλα ένας μέσος τερματοφύλακας το δέχεται 6 στις 100(0.06xCG).

Μέχρι να δεχθεί το γκολ, ο Παναθηναϊκός δεν είχε επιτρέψει στην ΑΕΚ ούτε μία ευκαιρία, ούτε μία τελική προς τον στόχο και είχε εκείνος τη μεγάλη στιγμή με τον Μπερνάρντ, όπου ο Αθανασιάδης κάνει μια σπουδαία επέμβαση. Επέβαλλε το αργό τέμπο που του ταιριάζει περισσότερο αλλά φυσικά, το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα έπρεπε να κάνει περισσότερα πράγματα στο δημιουργικό κομμάτι. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, όπου κατάφερε να βρει τρεις μεταβάσεις με εξαιρετικές προϋποθέσεις και τα έκανε... θάλασσα στη τελική πάσα. Δύο φορές ο Κουρμπέλης και μία ο Μπερνάρντ, είχαν κακή επιλογή και ξόδεψαν συνθήκες που με μία καλή μεταβίβαση, θα δημιουργούσαν ευκαιρία.

Αν και στο ανασταλτικό κομμάτι το Τριφύλλι παρουσίασε μία πολύ καλή και συγκεντρωμένη εικόνα, πήρε παρά ελάχιστα από τους παίκτες που έχει την απαίτηση να του δίνουν πράγματα με τη μπάλα στα πόδια.

Το man to man του Αραούχο έβγαλε εκτός παιχνιδιού τον Ρουμπέν, ο Κουρμπέλης αν και είχε καθοριστικά κοψίματα επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά πως σε ψηλότερα μέτρα δεν μπορεί να κάνει τη διαφορά, ο Χουάνκαρ και ο Κώτσιρας ήταν κακοί, ο Σπόραρ δεν κράτησε ούτε μία φορά τη μπάλα σωστά με πλάτη και ο Παλάσιος απλά το πάλεψε. Μόνο ο Μπερνάρντ ήταν αυτός που έπρεπε και με διαφορά από τον δεύτερο ο κορυφαίος της ομάδας του.

Μετά το 1-0 της ΑΕΚ ήρθε να επιβεβαιωθεί η αυτοχειρία του Παναθηναϊκού με την μη ενίσχυσή του μέχρι και σήμερα. Προσοχή: Δεν εννοούμε πως έχασε το ντέρμπι εξαιτίας της τεράστιας καθυστέρησης στις μεταγραφές. Πήγε, όμως, να παίξει αυτό το παιχνίδι αλλά και τα επόμενα που ακολουθούν(μέχρι τα νέα πρόσωπα να έρθουν και να εγκλιματιστούν) χωρίς να διαθέτει το απαιτούμενο βάθος στο ρόστερ. Για να αλλάξει την κατάσταση σε ένα υψηλής δυσκολίας ματς, σε ένα ντέρμπι κορυφής ο Γιοβάνοβιτς έριξε στο ματς τον φορμαρισμένο Ιωαννίδη και έπειτα τον... Τσοκάι και τον Βαγιαννίδη.

End of discussion που λένε και στο χωριό μου. Δεν γίνεται, είναι αυτοκτονικό να διεκδικείς τον τίτλο μετά από δεκατρία χρόνια και οι αλλαγές για να σου αλλάξουν τη μοίρα σε ένα ντέρμπι να είναι ένας αμυντικός μέσος και ένας δεξιός μπακ, γιατί δεν υπάρχουν άλλες λύσεις. Τρεις μήνες τα ξέρει τα θέματά του ο Παναθηναϊκός, ας μπει ένα τέλος αυτή την εβδομάδα σε τούτη την κατάσταση, ειδικά σε περιπτώσεις όπου οι οικονομικές διαφορές είναι ασήμαντες για την αξία των παικτών που θέλει δεδομένα ο προπονητής, όπως στη περίπτωση του Κάουλι.

Από κει και πέρα, επιστρέφοντας στα του ντέρμπι, ο Παναθηναϊκός έβγαλε αντίδραση, με το 4-4-2 και τον Ιωαννίδη στο πλευρό του Σπόραρ έβαλε μεγαλύτερη πίεση στην ΑΕΚ αλλά όπως είπαμε και στην αρχή του κειμένου: Λεπτομέρειες.

Ο Ιωαννίδης στο 97' σημάδεψε το δοκάρι από πλάγια θέση σε μια φάση που ''έφτιαξε'' μόνος του αν και στην αρχή της και πριν περάσει τον Αθανασιάδη θα μπορούσε να την σπάσει δίπλα στον αμαρκάριστο Σπόραρ. Εκεί, βέβαια, το ένστικτο του επιθετικού είναι εκείνο που υπερισχύει αλλά είναι η τέταρτη φάση στα ματς του δευτέρου γύρου που υπάρχει επιλογή για να ''σιγουρευθεί'' ένα γκολ και δεν γίνεται κάτι τέτοιο.

Κάπως έτσι, λοιπόν, η πρώτη ήττα στη σεζόν ήρθε και η διαφορά από την ΑΕΚ επέστρεψε εκεί που ήταν μετά τη γκέλα με τον ΟΦΗ. Στο +4, με την διαφορά ότι ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός βρίσκονται σε απόσταση επτά βαθμών. Μία κατάσταση που δημιουργεί το πιο ανταγωνιστικό και συναρπαστικό πρωτάθλημα της τελευταίας εικοσαετίας.

Από εδώ και στο εξής, η διαχείριση της ήττας θα δείξει μέχρι που μπορεί να φτάσει ο Παναθηναϊκός. Σε αυτές τις συνθήκες, η ηρεμία, η ψυχραιμία, η πίστη στο πλάνο και φυσικά και πάνω από όλα οι νίκες, σου δίνουν το ''καύσιμο'' που έχεις ανάγκη για την συνέχεια. Η αναμέτρηση της Κυριακής με τον ΠΑΣ στους Ζωσιμάδες είναι καθοριστικής σημασίας, τόσο για το βαθμολογικό όσο και για το ψυχολογικό κομμάτι, σε ένα γήπεδο όπου η ΑΕΚ έχασε και ο Ολυμπιακός ήρθε ισόπαλος...

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.