Αστέρας Τρίπολης - Λεβαδειακός 0-0: Επαιζε 70 λεπτά με παίκτη παραπάνω και δεν δημιούργησε ούτε ευκαιρία ο φιλοξενούμενος!

Βασίλης Μπαλατσός

bet365

Παρά το αριθμητικό του πλεονέκτημα από το 24', όταν αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Ριέρα, ο Λεβαδειακός δεν μπόρεσε να δημιουργήσει ούτε μία μεγάλη ευκαιρία εναντίον του Αστέρα στην Τρίπολη και το ματς «κόλλησε» στο 0-0 παρά τις μια - δυο καλές στιγμές των γηπεδούχων.

Ο Αστέρας Τρίπολης είδε το ματς με τον Λεβαδειακό να «στραβώνει» νωρίς, όταν στο 24΄ο Αντριάν Ριέρα αποβλήθηκε με δύο... back to back κίτρινες κάρτες, όμως οι Βοιωτοί δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ουσιαστικά τα καρέ του Νίκου Παπαδόπουλου και οι δυο ομάδες έμειναν στη «λευκή» ισοπαλία (0-0). Έφτασαν τους 18 βαθμούς οι Κιτρινομπλέ, οι οποίοι βρίσκονται στην 9η θέση, ενώ οι Βοιωτοί κατάφεραν να προσπεράσουν τη Λαμία και να ανεβούν στη 12η θέση (12 β. - 11 β.).

Έτσι ξεκίνησαν

Ο Άκης Μάντζιος ξεκίνησε τον γηπεδούχο Αστέρα Tρίπολης σε σχηματισμό 4-2-3-1. Ο Παπαδόπουλος ήταν στην εστία με τους Καρμόνα, Ατιένθα, Καστάνιο και Άλβαρες, μπροστά του. Δίδυμο στα χαφ οι Ιγκλέσιας και Μουνάφο, με τον Ριέρα μπροστά τους. Στα άκρα Σίτο και Ρεγκίς με τον Μπαράλες μοναδικό προωθημένο

Από την πλευρά του ο Γιάσμινκο Βέλιτς κατέβασε τον φιλόξενουμενο Λεβαδειακό με 3-4-3. Ο Στογιάνοβιτς ήταν κάτω από τα δοκάρια με τους Μπάχανακ, Τσάπρα και Τζημόπουλο στην τριάδα των στόπερ. Χάμοντ - Μεχία ήταν στον άξονα, με τον Βρακά δεξιά και τον Παναγιώτου αριστερά. Μουτίνιο και Λούα Λούα πλαισίωσαν τον Δούμτσιο στη γραμμή κρούσης.

Πήρε «μπρος» μετά την αποβολή του Ριέρα

Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με χαμηλό τέμπο και η πρώτη φάση έγινε στο 19ο λεπτό. Ο Άλβαρες από τα αριστερά έβγαλε εξαιρετική σέντρα, εξ επαφής τελείωμα του Ρεγκίς και ο Στογιάνοβιτς απέκρουσε με δυσκολία.

Το ματς... ξεκίνησε στο 24', όταν ο Ριέρα αποβλήθηκε με δυο κίτρινες κάρτες μέσα σε περίπου δύο λεπτά. Στο 22' ο Ισπανός μεσοεπιθετικός των Αρκάδων πήρε κίτρινη για σκληρό μαρκάρισμα στον Μουτίνιο και στο 22' αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, καθώς πήγε να παρεμποδίσει την γρήγορη εκτέλεση φάουλ των Βοιωτών.

Στα 20 λεπτά που έπαιξαν οι κιτρινομπλέ με παίκτη λιγότερο στο πρώτο μισό του ματς όχι απλά δεν απειλήθηκαν αλλά ήταν και καλύτεροι. Στο 39' ο Ρεγκίς εκτέλεσε φάουλ, αλλά ο Μουνάφο δεν κατάφερε να πιάσει καλά την κεφαλιά από το δεύτερο δοκάρι και στο 40' ο Ιγκλέσιας έβγαλε φανταστική διαγώνια μπαλιά, ο Ρεγκίς έπιασε το σουτ στην κίνηση μέσα από την περιοχή και η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Δεν πάτησε περιοχή παρά το αριθμητικό πλεονέκτημα

Ο Αστέρας Τρίπολης ήταν εξαιρετικά οργανωμένος στο δεύτερο μέρος και κατάφερε να μπλοκάρει τον Λεβαδειακό παρά το αριθμητικό του πλεονέκτημα. Ο Γιάσμινκο Βέλιτς «ανακάτεψε» την τράπουλα, άλλαξε σχηματισμό (από 3-4-3 σε 4-2-3-1) αλλά η ομάδα του ουσιαστικά δεν κατάφερε ούτε να πατήσει στην περιοχή του Νίκου Παπαδόπουλου.

Οι Βοιωτοί από τη στιγμή που δεν μπορούσαν να πατήσουν περιοχή επιχείρησαν να απειλήσουν με σουτ εκτός περιοχής, χωρίς όμως αποτέλσμα. Στο 55' ο Λούα Λούα δοκίμασε το πόδι του η μπάλα κόντραρε στον Ατιένθα και βγήκε κόρνερ και στο 56' ο Παπαδόπουλος μπλόκαρε το σουτ του Μεχία.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας ο τεχνικός των φιλοξενουμενων έριξε στο ματς τον Τορό αντί του Λούα Λούα και ο δανεικός από τον Παναθηναϊκό εξτρέμ έδωσε «πνοή» στην ομάδα του, απείλησε και με δυο σουτ, τα οποία έβγαλε ο Παπαδόπουλος. O Aστέρας «πάγωσε» τον ρυθμό του ματς και πήρε έστω τον βαθμό της ισοπαλίας.

MVP: Ο Ματίας Ιγκλέσιας στα 37 του εξακολουθεί να είναι από τους «πυλώνες» του Αστέρα. Κόντρα στον Λεβαδειακό έκανε ακόμα ένα καλό παιχνίδι, κέρδισε πολλές μονομαχίες στο κέντρο και συνέβαλε τόσο στην ανάπτυξη όσο και στο «κράτημα» της μπάλας.

Στο ύψος του: O Aστέρας είχε αρκετούς παίκτες που έκαναν καλό παιχνίδι. Ρεγκίς και Σίτο ήταν απειλητικοί από δεξιά και αριστερά αντιστοίχως, αλλά τους έλειψε η ουσία στην τελική προσπάθεια. Ένα «κλικ» καλύτερος ήταν ο Άλβαρες, ο οποίος ανασταλτικά δεν απειλήθηκε και επιθετικά πέρασε μερικές επικίνδυνες σέντρες.

Αδύναμος κρίκος: Χωρίς ερωτηματικό ο Ριέρα. Ο Αστέρας ήταν καλύτερος ακόμα και με δέκα παίκτες, όμως με έντεκα θα μπορούσε να πάρει το τρίποντο. Οι Αρκάδες έχασαν δυο βαθμούς σε ματς που ήθελαν νίκη για να μπουν στο κηνύγι της εξάδας και η επιπολαιότητα του Ισπανού τους κράτησε πίσω.

Γκάφα: Η πρώτη κίτρινη κάρτα του Ριέρα είναι μέσα στο... παιχνίδι αλλά η δεύτερη είναι «ερασιτεχνική». Έκανε μια ενέργεια που σημαίνει αυτόματα κάρτα, ενώ είχε κιτρινιστεί πριν μερικά δευτερόλεπτα.

Στραγάλι: Ο διαιτητής Παπαδόπουλος ήταν σωστός και στις δύο κίτρινες κάρτες του Ριέρα, όμως στη φάση που διαμαρτυρήθηκε ο Μπαράλες υπήρξε όντως κράτημα από αντίπαλο. Στην τελαυταία φάση ο Γκαρντάφσκι φαίνεται πως κέρδισε κόρνερ αλλά ήταν δύσκολη φάση.

Το ταμείο του Gazzetta: Στο τέλος της ημέρας ο Λεβαδειακός μπορεί να έχασε την ευκαιρία να πάρει ένα τρίποντο - οξυγόνο αλλά ακόμα και ο ένας βαθμός ίσως είναι πολύτιμος στη μάχη της παραμονής. Από την πλευρά του ο Αστέρας ήταν καλύτερος, όμως ίσως θα έπρεπε να είχε λίγο πιο καθαρό μυαλό στο δεύτερο μέρος για να έπαιρνε ακόμα και την τύχη.

Aστέρας Τρίπολης (Μάντζιος): Παπαδόπουλος, Καρμόνα, Ατιένθα, Καστάνο, Άλβαρες, Μουνάφο, Ιγκλέσιας (86' Σανταφέ), Κρεσπί (60' Γκαρντάφσκι), Σίτο (86' Mπερτόλιο), Ριέρα, Μπαράλες.

Λεβαδειακός (Βέλιτς): Στογιάνοβιτς, Μπαχανάκ, Τσάπρας, Τζημόπουλος, Χάμοντ (46' Συμελίδης), Μεχία (80' Νταμπό), Βρακάς (80' Νίκας), Παναγιώτου (46' Βήχος 46'), Μουτίνιο, Λούα Λούα (60 Τορό), Δούμτσιος.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα