ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός 0-1: Απέδρασε με buzzer beater πέναλτι του Σπόραρ στο 90' +5'

Νίκος Αθανασίου

bet365

Με πέναλτι που κέρδισε ο Κουρμπέλης από τον Μορέιρα και εκτέλεσε εύστοχα ο Σπόραρ στο 90' +5', ο Παναθηναϊκός νίκησε μετά από επτά χρόνια στους «Ζωσιμάδες» τον ΠΑΣ Γιάννινα και διατήρησε αναλλοίωτο το προβάδισμα από τους διώκτες του.

Έτσι έπαιξαν

Ο ΠΑΣ Γιάννινα του Θανάση Στάικου ξεκίνησε το παιχνίδι με τον Τσιντώτα κάτω από τα δοκάρια. Αριστερός μπακ ο Πήλιος, δεξιός ο Σόρια και ο Παντελάκης με τον Εραμούσπε στο κέντρο της άμυνας. Ριένστρα, Καραχάλιος, Τζίνο στη μεσαία γραμμή. Παμλίδης και Μορέιρα στα άκρα, με τον Μπάλαν στη κορυφή της επίθεσης.

Για τον Παναθηναϊκό του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ο Μπρινιόλι υπερασπίστηκε την εστία. Στο αριστερό άκρο της άμυνας ο Χουάνκαρ, στο δεξιό ο Βαγιαννίδης και στο κέντρο ο Σένκεφελντ με τον Πούγγουρα. Ρούμπεν, Κουρμπέλης, Μπερνάρντ στον άξονα του κέντρου. Στο αριστερό «φτερό» ο Βέρμπιτς, στο δεξί ο Παλάσιος και... φουνταριστός ο Ιωαννίδης.

«Καταιγιστικός» Παναθηναϊκός, ανίκητος ο Τσιντώτας

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο παιχνίδι φουριόζος και έχοντας ως κορυφαίο τον Γιώργο Βαγιαννίδη από τα δεξιά, δημιούργησε μεγάλες ευκαιρίες για να βρει το γρήγορο γκολ.

Ο Χουάνκαρ στο 1' σούταρε άουτ, και ο Βέρμπιτς δύο φορές, στο 3' και το 4' νικήθηκε από τον εξαιρετικό Τσιντώτα που με σπουδαίες επεμβάσεις κράτησε το μηδέν.

Το «τριφύλλι» είχε τον απόλυτο έλεγχο του ματς, συντριπτική κατοχή της μπάλας(71%-29%) αλλά του έλειψε η σωστή επιλογή στο τελείωμα και περισσότερες σωστές αποφάσεις έξω από την περιοχή. Στο 29' ο Βαγιαννίδης έκανε υπέροχη ατομική ενέργεια από δεξιά, σούταρε δυνατά αλλά ο Τσιντώτας και πάλι είπε «όχι», όντας ο κορυφαίος των γηπεδούχων που περίμεναν στο αμυντικό τους τρίτο και δεν μπορούσαν να κρατήσουν καθόλου τη μπάλα.

Ο Παναθηναϊκός ήταν κυριαρχικός, έφτιαξε μεγάλες ευκαιρίες αλλά δεν μπόρεσε στο πρώτο ημίχρονο να μετουσιώσει την υπεροχή του σε γκολ.

Δοκάρι ο ΠΑΣ, λύτρωση στο 95' με τον Σπόραρ

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Παναθηναϊκός πίεζε ασφυκτικά, ο ΠΑΣ περίμενε έξω από την περιοχή του και οι «πράσινοι» έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Ιωαννίδη στο 51', με τον Τσιντώτα να διώχνει και πάλι σωτήρια. Από το... πουθενά οι γηπεδούχοι παραλίγο να πάρουν το προβάδισμα. Από ένα γλίστρημα του Σένκεφελντ, ο Μπάλαν έκλεψε τη μπάλα στη μικρή περιοχή αλλά σημάδεψε το δοκάρι του Μπρινιόλι στο 66'.

Το «τριφύλλι» πίεζε με ηρεμία και γυρνούσε σωστά την μπάλα αλλά ποιότητα δεν είχε στη τελική ενέργεια. Η κεφαλιά του Κουρμπέλη στο 79' πέρασε άουτ, το ίδιο και το φάουλ του Μπερνάρντ στο 87'.

Ο Παναθηναϊκός τελικά βρήκε τη... λύτρωση, όταν ο Κουρμπέλης έκλεψε την μπάλα και ο Μορέιρα εντός της περιοχής τον κλότσησε. Ο Σπόραρ ανέλαβε την εκτέλεση και χάρισε ένα «χρυσό» τρίποντο στην ομάδα του.

MAN OF THE MATCH: Άντρατζ Σπόραρ. Ο Σλοβένος επιθετικός έδειξε «κρύο» αίμα και στις καθυστερήσεις του αγώνα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έκρινε το ματς υπέρ του Παναθηναϊκού.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Παναγιώτης Τσιντώτας. Σπουδαίο ματς από τον πορτιέρε του ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος ήταν ο βασικός λόγος που η ομάδα του ήταν «μέσα» στο παιχνίδι μέχρι και το τελευταίο λεπτό. Είχε τέσσερις σπουδαίες επεμβάσεις.

Για τους «πράσινους», ο Δημήτρης Κουρμπέλης και ας έκανε πολλά λάθη με την μπάλα στα πόδια. Από την δική του ενέργεια πήρε ο Παναθηναϊκός το πέναλτι που έφερε την νίκη.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Σεμπάστιαν Παλάσιος και Μπένιαμιν Βέρμπιτς. Λίγα πράγματα από τους εξτρέμ του Παναθηναϊκού. Ο Αργεντινός άφησε πολλές προσπάθειες χωρίς ουσία ενώ ο Σλοβένος μετά τις δύο καλές ευκαιρίες που έχασε στην αρχή του ματς... εξαφανίστηκε.

Η ΓΚΑΦΑ: Μορέιρα. Ο εξτρέμ του ΠΑΣ Γιάννινα κάνει μεγάλο λάθος στις καθυστερήσεις, χάνει την συγκέντρωσή του και επιτρέπει στον Κουρμπέλη να του «τσιμπήσει» την μπάλα μέσα στην περιοχή και στη συνέχεια τον κλωτσάει, επιτρέποντας στον Παναθηναϊκό να σκοράρει στο φινάλε.

Στην ίδια κατηγορία και ο Σένκεφελντ που έχασε την μπάλα στη μικρή περιοχή στο δοκάρι του ΠΑΣ.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Τσαγκαράκης μπροστά στα μάτια του δεν δίνει το καθαρό πέναλτι του Μορέιρα πάνω στον Κουρμπέλη, κάτι που σωστά έπραξε και τον... έσωσε από το VAR ο Τζοβάρας. Ο παίκτης του ΠΑΣ Γιάννινα αντί να κλοτσήσει την μπάλα, την χάνει από τον Κουρμπέλη και στη συνέχεια τον κλωτσάει.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να... αποδράσει από τους Ζωσιμάδες με ένα γκολ στο τελευταίο λεπτό και παρέμεινε στο +4 από την ΑΕΚ, επιστρέφοντας στις νίκες στο πρωτάθλημα μετά την ήττα στο αθηναϊκό ντέρμπι.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ : Τσιντώντας, Σόρια, Παντελάκης, Εραμούσπε, Πήλιος, Τζίνο, Καραχάλιος, Ριένστρα (77’ Λιάσος), Παμλίδης (87’ Τζίμας), Μπάλαν, Μορέιρα.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ : Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Χουάνκαρ (74’ Πούχατς), Κουρμπέλης, Πέρεθ (71’ Τσόκαϊ), Μπερνάρ, Παλάσιος, Ιωαννίδης, Βέρμπιτς (58’ Σπόραρ).

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα