O Βαγιαννίδης ήταν σούπερ και άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά

O Βαγιαννίδης ήταν σούπερ και άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
O Βαγιαννίδης ήταν σούπερ και άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου με την βοήθεια του Wyscout... φωτίζει την εξαιρετική εμφάνιση του Γιώργου Βαγιαννίδη στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Στο άκουσμα της ενδεκάδας του Παναθηναϊκού στους Ζωσιμάδες πολλοί θα απόρησαν με την επιλογή του Ιβάν Γιοβάνοβιτς να ξεκινήσει τον Γιώργο Βαγιαννίδη στο δεξί άκρο της άμυνας αντί του Γιάννη Κώτσιρα. Ο Σέρβος τεχνικός, όμως, είναι απόλυτα δίκαιος.

Επιβράβευσε τον Βαγιαννίδη για την εικόνα του στο Βόλο, σε μία στιγμή της σεζόν όπου ο Γιάννης Κώτσιρας απέχει από τον καλό του εαυτό και σε ένα παιχνίδι όπου το Τριφύλλι είχε μεγάλη ανάγκη τα επιθετικά χαρακτηριστικά του νεαρού Έλληνα άσου για να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα, καθώς ο ΠΑΣ Γιάννινα σε όλο το παιχνίδι ήταν καλά οργανωμένος και τακτοποιημένος στο 1/3 του γηπέδου.

Ήταν το πρώτο παιχνίδι στη φετινή σεζόν, στο οποίο ο ''Βάγια'' ξεκίνησε ως βασικός στη θέση του δεξιού μπακ. Στις προηγούμενες παρουσίες του ως ενδεκαδάτος έπαιξε ως δεξιός εξτρέμ ενώ όσες φορές αγωνίστηκε στη φυσική του θέση μέχρι και σήμερα, ήταν μόνο ως αλλαγή.

Πολλές φορές κατά το παρελθόν η παρουσία του 22χρονου άσου... εξυμνήθηκε με απίστευτες δόσεις υπερβολής σε σχέση με την πραγματική του εικόνα στους αγώνες, σε ένα επικοινωνιακό γαϊτανάκι βλακείας και αντιποδοσφαιρικής λογικής, για το οποίο καμία ευθύνη δεν έχει ο νεαρός ποδοσφαιριστής που αποτελεί παράδειγμα σεμνότητας, ταπεινότητας, αφοσίωσης και σκληρής δουλειάς.

Το βράδυ της Κυριακής, όμως, ο Βαγιαννίδης ήταν σούπερ! Τα... έσπασε. Δικαίωσε στον απόλυτο βαθμό τον Γιοβάνοβιτς για την απόφασή του και άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά, στη κορυφαία του έως και σήμερα εμφάνιση με την πράσινη φανέλα.

Τόσο στο δημιουργικό όσο και στο ανασταλτικό κομμάτι ήταν εξαιρετικός. Δημιούργησε πολλά, πάρα πολλά ρήγματα από τα δεξιά, δεν επέτρεψε στον Μορέιρα να γίνει απειλητικός και έβγαλε προσωπικότητα σε στιγμές όπου ο Παναθηναϊκός είχε ανάγκη από κάποιον να κάνει μια ενέργεια παραπάνω με την μπάλα στα πόδια.

Οι αριθμοί που μας προσφέρει η κορυφαία πλατφόρμα ανάλυσης ποδοσφαίρου, Wyscout, αποτυπώνουν στον απόλυτο βαθμό την πάρα πολύ καλή απόδοση του Βαγιαννίδη, ο οποίος ολοκλήρωσε το ματς έχοντας:

  • 7/11 κερδισμένες αμυντικές μονομαχίες
  • 19/19 πάσες που προώθησαν την μπάλα

φφφ

  • 4/5 επιτυχημένες ντρίμπλες, όλες στο επιθετικό τρίτο

φφφ

  • 3 πατήματα με την μπάλα στη περιοχή, στα δύο πρώτα έφτιαξε ευκαιρίες για τον Βέρμπιτς, στο τρίτο εκτέλεσε από πλάγια θέση για να αποκρούσει ο Τσιντώτας
  • 3/6 σέντρες και 0.27xAssist
  • 14 επανακτήσεις της μπάλας
  • 6/8 επιτυχημένες επιθετικές μονομαχίες
  • 6 progressive runs

Οι αριθμοί είναι εντυπωσιακοί, όσο εντυπωσιακή ήταν και η εικόνα του ποδοσφαιριστή στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης με τον ΠΑΣ Γιάννινα, δείχνοντας σε μία πολύ κρίσιμη καμπή της σεζόν, πως σε αντίθεση με την πλειοψηφία των ενδεκαδάτων, είναι φορμαρισμένος και έτοιμος να κάνει την διαφορά.

Αρκεί να έχει το πρωταρχικό ζητούμενο σε αυτές τις περιπτώσεις: Την διάρκεια.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.