Δύο ματς που οδηγούν προς το τρόπαιο κι ένας... τελικός για το πρωτάθλημα
Η «δουλειά» στα Γιάννενα έγινε και μάλιστα με μία εμφάνιση που με εξαίρεση την αναποτελεσματικότητα (2.47xGoals-1goal) που είναι κύριο χαρακτηριστικό στα πέντε παιχνίδια πρωταθλήματος μετά την επιστροφή από το Παγκόσμιο Κύπελλο, θύμισε σε όλους και περισσότερο στον ίδιο τον οργανισμό, τον Παναθηναϊκό του πρώτου γύρου. Το... μενού για το επόμενο δεκαήμερο έχει τριπλέτα αναμετρήσεων με τον ΠΑΟΚ, αγώνες οι οποίοι μπορεί να γίνονται στο τέλος του Γενάρη αλλά είναι απόλυτα κομβικοί και καθοριστικοί και για τους δύο τίτλους που διεκδικεί φέτος το «τριφύλλι».
Πρώτα και κύρια για το Κύπελλο. Στη θεώρηση των πραγμάτων σε τούτη την γωνιά το ματς του πρωταθλήματος θα έπρεπε να αποτελεί προτεραιότητα αλλά από την άλλη οι συνθήκες που διαμορφώθηκαν από την κλήρωση για τα ημιτελικά, «απαγορεύουν» στον σύλλογο να διαλέξει παιχνίδια.
Να τα διαχειριστεί σωστά, ώστε να γίνει ορθά ο καταμερισμός των δυνάμεων και της ενέργειας χωρίς να διαταραχθούν οι λειτουργίες και η «χημεία» του συνόλου, ναι. Να διαλέξει, όμως, σε καμία περίπτωση. Ο Παναθηναϊκός είναι κάτοχος του τροπαίου και αν αποκλείσει τον ΠΑΟΚ θα έχει «κλείσει» θέση στο τελικό της διοργάνωσης, καθώς στους «4» θα τον περιμένει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου η Λαμία που σε καμία περίπτωση και με όλο τον σεβασμό, δεν είναι σε θέση να του στερήσει την συμμετοχή του στο δεύτερο συνεχόμενο τελικό. Ένα Κύπελλο το 2014 κι ένα το 2022 έχει κατακτήσει το «τριφύλλι» τα τελευταία δεκατρία χρόνια, οπότε δεν έχει την... πολυτέλεια να αδιαφορεί, ειδικά όταν ο δρόμος είναι στρωμένος μέχρι το παιχνίδι που θα κρίνει το τίτλο.
Για να τα καταφέρει ο Παναθηναϊκός σε αυτά τα τρία παιχνίδια με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, δηλαδή πρόκριση και «τρίποντο», είναι δεδομένο πως θα πρέπει να βγουν «μπροστά» οι λεγόμενοι «αναπληρωματικοί». Με έντεκα-δώδεκα παίκτες δεν «βγαίνουν» τρία κολλητά ντέρμπι σε ένα δεκαήμερο και ένας κομβικής σημασίας παιχνίδι που ακολουθεί με τον Αστέρα στη Τρίπολη μετά την ρεβάνς της Λεωφόρου. Θα πρέπει οι παίκτες από το second unit να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Γιώργου Βαγιαννίδη και του Αχιλλέα Πούγγουρα στους Ζωσιμάδες και να δώσουν πράγματα στο σύνολο.
Ο Τιμοτέους Πούχατς στο αριστερό άκρο της άμυνας, ο Ένις Τσοκάι στη μεσαία γραμμή, ο Ζβόνιμιρ Σάρλια στο κέντρο της άμυνας, ο Γιούρι Λοντίγκιν βεβαίως βεβαίως κάτω από τα δοκάρια αλλά και ο νεοφερμένος, Λάζλο Κλεϊνχέισλερ στη δημιουργία και ο Φώτης Ιωαννίδης στη κορυφή της επίθεσης. Είναι μια σειρά αγώνων αυτή με τον ΠΑΟΚ που το-ελλιπές σε ποσότητα και ποιότητα λόγω της καθυστέρησης στην ενίσχυση- «βάθος» του ρόστερ καλείται να δώσει λύσεις απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ που φέτος και εκείνος είναι περιορισμένος σε επιλογές, ειδικά στο κομμάτι της παραγωγής φάσεων. Για αυτό και πρόσφατα ενισχύθηκε με τον Ταϊσον, για αυτό ψάχνει να βρει έναν σέντερ φορ πρώτης γραμμής.
Aυτά για το αγωνιστικό κομμάτι και κάτι εξόχως σημαντικό για το εξωαγωνιστικό. Ο Παναθηναϊκός την έχει «πατήσει» μια φορά κατά το παρελθόν σε παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και στα δύο ματς της Λεωφόρου θα χρειαστεί τεράστια προσοχή, σύνεση και εγκράτεια από τον κόσμο που θα βρεθεί στο «καμίνι». Δεν «υπάρχει» ο Λουτσέσκου, δεν υπάρχουν οι προκλήσεις, υπάρχει μόνο η δίψα, η θέληση για τον κοινό στόχο. Και φυσικά υπάρχουν οι δύο τεράστιοι παιχταράδες που έχουν φορέσει αυτή την φανέλα. Ο Τζιμπρίλ Σισέ και ο Μάρκους Μπεργκ που με την σεζόν που έκανε στα 36 του με την φανέλα της Γκέτεμποργκ(14 γκολ και 6 ασίστ σε 30 συμμετοχές) για... πλάκα θα είχε θέση σε αυτό το ρόστερ ως ακόμη μία έξτρα λύση στη κορυφή της επίθεσης που θα συνδύαζε ποιότητα και συναίσθημα, καθώς ο Σουηδός όπως και ο Γάλλος λατρεύτηκαν στο «τριφύλλι».
Υ.Γ1: Έριξαν το ελληνικό ποδόσφαιρο στα τάρταρα. Διέλυσαν κάθε έννοια θεμιτού ανταγωνισμού και έχουν το θράσος να κουνάνε και το δάχτυλο σε φάσεις που είναι πεντακάθαρες! Αν υπήρχε αστυνομία ποδοσφαίρου και Τύπου θα έπρεπε να τους έχει ήδη... συλλάβει, αν και ο κόσμος τους έχει καταδικάσει στα 500 και τα 1000 φύλλα ημερησίως αλλά και στη συνείδησή του. «Σύλληψη», λοιπόν, για τον βιασμό της πραγματικότητας, για όλα εκείνα που θεωρούσαν «φυσιολογικά» επειδή είχαν μάθει στο «100-0». Για να το τελειώνουμε: Το μόνο πραγματικά στενάχωρο στο πέναλτι που πήρε ο Παναθηναϊκός στα Γιάννενα ήταν πως ήταν «κρυστάλλινο». Πραγματικά κρίμα. Μακάρι όλα τα επόμενα να είναι «πέτσινα», να μην «υπάρχουν» καν, να είναι έξω από την περιοχή, οφ-σάιντ τρία μέτρα το λιγότερο, ώστε να πάρουν μια... τζούρα κανονικότητας από όσα σέρβιραν στην ελληνική ποδοσφαιρική κοινωνία για σειρά ετών.
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.