Λεβαδειακός – Λαμία 0-0: Τους... έπνιξε το άγχος!

Βασίλης Μπαλατσός

bet365

Η ανάγκη για βαθμούς νίκης τόσο από τον Λεβαδειακό, όσο κι από την Λαμία... αλληλοεξουδετέρωσε τις προσπάθειες τους και έτσι το 0-0 δεν άφησε κανέναν ευχαριστημένο. Δοκάρι με τον Λούα Λούα οι γηπεδούχοι.

Σε ένα... ντέρμπι της «ουράς» της Super League ο Λεβαδειακός και η Λαμία έμειναν στη «λευκή» ισοπαλία (0-0) στη Βοιωτία και παραμένουν σε απόσταση ενός βαθμού. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται στη 12η θέση με 13 βαθμούς και οι φιλοξενούμενοι στην προτελευταία θέση (13η) με 12. Παραμένει τελευταίος ο Ιωνικός, με οκτώ βαθμούς, μετά την ήττα του από την ΑΕΚ στη Νεάπολη.

Στη μεγάλη εικόνα του ματς ο Λεβαδειακός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, δημιούργησε ευκαιρίες, είχε δοκάρι, όμως δεν κατάφερε να βρει το γκολ κόντρα στην καλά οργανωμένη Λαμία, η οποία είχε τις δικές της στιγμές από αντεπιθέσεις. Ξεχώρισαν για τους φιλοξενούμενους οι δραστήριοι Τσιλούλης και Ρόμανιτς.

Έτσι ξεκίνησαν

Ο Γιάσμινκο Βέλιτς κατέβασε τον γηπεδούχο Λεβαδειακό με 4-2-3-1. Ο Στογιάνοβιτς ήταν κάτω από τα δοκάρια με τους Τσάπρα, Βινίσιους, Τζημόπουλο και Παναγιώτου μπροστά του. Νίκας - Μεχία ήταν στον άξονα, με τον Βρακά δεξιά και τον Τορό αριστερά. Ο Μουτίνιο κινούταν πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Δούμτσιο.

Από την πλευρά του ο Σάββας Παντελίδης παρέταξε τη φιλοξενούμενη Λαμία με 4-3-3. Ο Σαράνοφ ήταν στην εστία, με τους Βασιλαντωνόπουλο, Κορνέζο, Τζανετόπουλο και Αμπαντά να απαρτίζουν την τετράδα της άμυνας από τα δεξιά προς τα αριστερά. Μπεχαράνο, Σλίβκα και Νούνιες ήταν η τριπλέτα του άξονα. Τον Νίκο Βέργο στην επίθεση πλαισίωσαν οι Ρόμανιτς και Τσιλούλης.

Ανώτερος ο Λεβαδειακός, επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις η Λαμία

Στο πρώτο μέρος ο Λεβαδειακός είχε την κατοχή, κυκλοφορούσε τη μπάλα και προσπαθούσε να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα της Λαμίας. Στο 13' ο Τορό απείλησε για πρώτη φορά με βολέ από το ημικύκλιο αλλά ο Σαράνοφ έπεσε και μπλόραρε. Στο 21' ο Μουτίνιο σουταρε μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα σταμάτησε στο σώμα του Αμπαντά.

Η Λαμία είχε την πρώτη προϋπόθεση ευκαιρίας στο 24' όταν ο Τσιλούλης βγήκε στην πλάτη της άμυνας, βγήκε τετ α τετ αλλά ο Παναγιώτου τον πρόλαβε πριν εκτελέσει. Στο 31' οι φιλοξενούμενοι είχαν την καλύτερη τους ευκαιρία στο ματς. Ο Ρόμανιτς έφυγε στην αντεπίθεση, πάτησε περιοχή, πλάσαρε από δύσκολη θέση αλλά αστόχησε.

Οι γηπεδούχοι είχαν δυο καλές φάσεις για να προηγηθούν στο πρώτο μέρος. Στο 36΄ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μουτίνιο ο προωθημένος Βινίσιους έκανε την γυριστή κεφαλιά αλλά απέκρουσε ο Σαράνοφ και στο 37'΄ο Τζημόπουλος πήρε την κεφαλιά αλλά από κοντά ο Δούμτσιος έστειλε τη μπάλα άουτ.

«Ακούμπησε» το τρίποντο ο Λεβαδειακός

Στο δεύτερο μέρος η Λαμία μπήκε πιο δυνατά και έψαξε το γκολ αλλά οι προσπάθειες της ήταν ημιτελείς. Στο 58' εκτέλεσε το φάουλ ο Μπεχαράνο, κεφαλιά του Κορνέζου, η μπάλα πέρασε άουτ και στο στο 61' μετά από εξαιρετική κυκλοφορία από τους φιλοξενούμενους, ο Αμπάντα έβγαλε τη σέντρα, ο Τσιλούλης έπιασε την κεφαλιά αλλά αστόχησε.

Μετά το 65' ο Λεβαδειακός ανέκτησε τον έλεγχο του ματς και έφτασε... εκατοστά μακριά από το γκολ που θα του έδινε το τρίποντο. Στο 66' ο Λούα Λούα που ήρθε από τον πάγκο και έδωσε ενέργεια έκανε δυνατό σουτ εκτός περιοχής, ο Σαράνοφ βρήκε τη μπάλα με τα ακροδάχτυλα και έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 76' ο προωθημένος Τζημόπουλος έπιασε καρφωτή κεφαλιά αλλά αστόχησε.

Η τελευταία ευκαιρία του ματς ήταν για τη Λαμία. Στο 86' ο Ντε Βισέντι εκτέλεσε φάουλ, ο Σλίβκα δεν κατάφερε από την μικρή περιοχή να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα και εν συνεχεία έκανε επιθετικό φάουλ στον Στογιάνοβιτς με την ισοπαλία χωρίς σκορ να μένει μέχρι το σφύριγμα της λήξης.

MVP: Ο Σαράνοφ ήταν καθοριστικός για τη Λαμία για να καταφέρει να φύγει από την έδρα μιας άμεσης ανταγωνίστριας με τον βαθμό της ισοπαλίας, Στο 36' απέκρουσε την δύσκολη κεφαλιά του Βινίσιους και στο 66' βρήκε με τα ακροδάχτυλα τη μπάλα στο σουτ του Λούα Λούα και έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι του.

Στο ύψος τους: Οι Ρόμανιτς και Τσιλούλης ήταν οι πιο δραστήριοι ποδοσφαιριστές της Λαμίας. Έβγαλαν ενέργεια, δημιούργησαν ρήγματα και κράτησαν μπάλα.

Αδύναμος κρίκος: Ο Νίκος Βέργος δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του. Ήταν διαρκώς αποκομμένος από τους συμπαίκτες του και δεν τον ένιωσε η άμυνα του Λεβαδειακού.

Γκάφα: Στο παιχνίδι έλειψαν τα σημαντικά λάθη και για αυτό οι δυο άμυνες δεν δέχτηκαν πολλές φάσεις. Από εκεί και πέρα επιθετικά τα... χαλούσαν. Μια από αυτές τις φάσεις έγινε στο 64' όταν ο Ρόμανιτς πάτησε περιοχή από διαγώνια θέση, γύρισε τη μπάλα στον Νούνιες, ο οποίος πρώτα γλίστρησε και εν συνεχεία έκανε χέρι.

Το στραγάλι: Η διαιτησία του Άγγελου Ευαγγέλου πέρασε... απαρατήρητη. Έκανε σωστή διαχείριση του ματς και δεν κλήθηκε να πάρει απόφαση σε κάποια δύσκολη φάση.

To ταμείο του Gazzetta: Οι δυο ομάδες απέφυγαν να πάρουν ρίσκα, ήταν συντηρητικές στον τρόπο παιχνιδιού τους, με αποτέλεσμα να κρατήσουν το μηδέν αλλά χωρίς να είναι ιδιαίτερα απειλητικές. Η «λευκή» ισοπαλία είναι δίκαιο αποτέλεσμα.

Λεβαδειακός (Βέλιτς): Στογιάνοβιτς, Τσάπρας, Βινίσιους, Τζημόπουλος, Νίκας, Μεχία (Νταμπό 56'), Βρακάς, Παναγιώτου, Μουτίνιο, Τορό (Λούα Λούα 60'), Δούμτσιος (Σακό 90').

Λαμία (Παντελίδης): Σαράνοφ, Βασιλαντωνόπουλος, Κορνέζος, Τζανετόπουλος, Αμπαντά, Μπεχαράνο, Σλίβκα, Ρόμανιτς (Ντε Βινσέντι 83'), Νούνιες (Tζανδάρης 76'), Τσιλούλης (Μαρτίνεθ 83'), Βέργος (Μανούσος 65')

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα