Ολυμπιακός: Μίτσελ και ομάδα ήταν ντεφορμέ στο Περιστέρι, δεν «βγήκε» η διάταξη με τρία δεκάρια

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Μίτσελ και ομάδα ήταν ντεφορμέ στο Περιστέρι, δεν «βγήκε» η διάταξη με τρία δεκάρια

bet365

Ο Ολυμπιακός δεν ήταν αυτός που έπρεπε στο Περιστέρι, έμεινε στην ισοπαλία και στο τελικό 1-1 και έχασε μία σημαντική ευκαιρία. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Για αρχή είναι καλό και σωστό να τονίσουμε πως ο Ατρόμητος είναι μία ομάδα που επί Κόλμαν έχει δείξει πως είναι σκληροτράχηλη και καλή από τη μέση και μπροστά. Πως δεν είναι εύκολος αντίπαλος για κανέναν. Το δε 2-2 στο Novibet Κύπελλο στο Περιστέρι έπρεπε να ηχήσει πιο έντονα ως... καμπανάκι για τους παίκτες του Ολυμπιακού και τον ίδιο τον Μίτσελ.

Όπως επίσης και η πρόσφατη εμφάνιση που είχε ο Ολυμπιακός με τον Άρη, που επίσης δεν ήταν καλή. Στο Περιστέρι ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός. Δεν ήταν πειστικός και δεν είχε και καλές και σωστές αντιδράσεις και απαντήσεις από τον πάγκο του. Και επίσης οι περισσότεροι παίκτες του δεν βρέθηκαν και σε καλή μέρα.

Το σχήμα με τα τρία δεκάρια για άλλη μία φορά άλλαξε στο ημίχρονο και αυτή τη φορά ο Μασούρας δεν έδωσε τη λύση αλλά προφανώς το βάρος δεν πέφτει σε μία αλλαγή. Ο Μίτσελ ήταν ντεφορμέ στο Περιστέρι, δεν έκανε καλό αρχικό σχεδιασμό και μετά μάλλον περισσότερο μπέρδεψε την ομάδα του παρά τη βοήθησε με τις αλλαγές του.

Δεν ήταν μόνο πως ο σχηματισμός με τα τρία δεκάρια δεν βγήκε, είναι γενικά όλα όσα δεν βγήκαν. Σε μία διάταξη που φάνηκε και πάλι πως ο Μπιέλ είναι ο πιο αθλητικός παίκτης από τα τρία δεκάρια, δηλαδή από Χάμες και Φορτούνη.

ΧΟΥΑΝΓΚ1

Οι πιο κακές αλλαγές του Μίτσελ πάνω σε Ροντινέι και Ινμπόμ Χουάνγκ και οι φάσεις του Χάμες

Ο Ισπανός τεχνικός έκανε αρκετές αλλαγές. Οι πιο κακές του αλλαγές ήταν κυρίως με Ροντινέι και Βρουσάι (ο Βρουσάι δεν του έδωσε σχεδόν τίποτα) και Ινμπόμ Χουάνγκ με Γκάρι Ροντρίγκες. Ναι ο Κορεάτης δεν ήταν σούπερ στο Περιστέρι (δεν ήταν καν καλός για τα αγωνιστικά του δεδομένα) όμως χωρίς αυτόν χάνεται η απαιτούμενη ισορροπία στο κέντρο. Ακόμα και η αλλαγή του σκόρερ Μπακαμπού λανθασμένη ήταν.

Ο δε Χάμες ήταν ο μόνος από τα τρία δεκάρια που έμεινε έως το τέλος του αγώνα στο γήπεδο. Ο Μίτσελ προφανώς πίστεψε πως με την ποιότητά του θα του δώσει το ματς. Πως με μία ή δύο κινήσεις κάτι θα έκανε.

Ούτε αυτό δεν έγινε. Ο Χάμες είχε χαμένες φάσεις με αποκορύφωμα την ευκαιρία του στο τέλος που είχε κάλλιστα τη δυνατότητα να... τελειώσει την αναμέτρηση αλλά δεν κατάφερε να το πράξει. Και σίγουρα από έναν παίκτη όπως είναι ο Χάμες ο πήχης των προσδοκιών είναι πιο ψηλά. Βέβαια εδώ θα μπορούσε να επισημανθεί πως τουλάχιστον τον Χάμες τον ένιωσε η άμυνα του Ατρόμητου, όμως και πάλι στόχο δεν βρήκε.

Για τον Ολυμπιακό αυτό το 1-1 (παρότι η φάση του γκολ του ήταν εξαιρετική με την πάσα του Μπιέλ και το τελείωμα του Μπακαμπού) είναι σαν γκέλα διότι θα μπορούσε να πλησιάσει περισσότερο την κορυφή και αυτό δεν συνέβη. Γι' αυτό το ματς ο Μίτσελ έχει καίρια ευθύνη για το πώς το διαχειρίστηκε. Καίρια ευθύνη για την απόδοση και το αποτέλεσμα.

Ο Ολυμπιακός καλείται να μάθει από αυτή την αναμέτρηση. Όπως είπε σχετικά και ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης στη NOVA καλείται να κάνει την αυτοκριτική του και να αλλάξει. Το εάν το πήρε το μάθημά του αυτό θα φανεί συντόμως. Σ' αυτή τη φάση τον περιμένει μία δύσκολη ρεβάνς με τον Άρη στο Novibet Κύπελλο και ο ΟΦΗ εντός έδρας την Κυριακή.

Υ.Γ. Ο Ολυμπιακός χρειάζεται τουλάχιστον έναν εξτρέμ στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Όπως θα ήθελε και έναν στόπερ για το αρχικό του σχήμα.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.