Η νέα ομάδα του ΠΑΟΚ έχει πολλά να μάθει ακόμη

Η νέα ομάδα του ΠΑΟΚ έχει πολλά να μάθει ακόμη

Η νέα ομάδα του ΠΑΟΚ έχει πολλά να μάθει ακόμη

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου σχολιάζει όλα τα γεγονότα του χθεσινού αγώνα ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός και τον τρόπο με τον οποίο σημειώθηκε το 3-2 που χρειάζεται πολύ μεγάλη ανάλυση από πλευράς των ασπρόμαυρων.

Πολύ παράξενο το χθεσινό παιχνίδι του ΠΑΟΚ κόντρα στον Λεβαδειακό. Το αποτέλεσμα μετράει πολύ περισσότερο σε σχέση με όλα τα άλλα και ο ΠΑΟΚ πρέπει να χαίρεται για το νέο τρίποντο. Αλλά… Στην ομάδα του Δικεφάλου και φυσικά στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, θα πρέπει να αναλύσουν γι’ αρκετές ώρες αυτό το απόγευμα. Η ομάδα οφείλει να αναλύσει τα δικά της πεπραγμένα και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ όλα όσα κάνουν οι διαιτητές εναντίον της ομάδας, αλλά και κόντρα σε κάθε λογική.

Σε αυτή την αναμέτρηση ο προπονητής του ΠΑΟΚ ήταν υποχρεωμένος να φρεσκάρει την ομάδα του, να κάνει μερικές αλλαγές, πάνω από όλα όμως ήταν υποχρεωμένος να κερδίσει! Τέλος καλό όλα καλά, όχι όμως και… περασμένα-ξεχασμένα. Χρειάζεται πολλή ανάλυση ώστε ο ΠΑΟΚ να μάθει από το παρ’ ολίγον πάθημα.

- Γιατί χθες και μετά από πολλούς μήνες η ομάδα του ΠΑΟΚ έβγαλε τέτοια ανασφάλεια σε μερικές δύσκολες στιγμές του αγώνα και μάλιστα μέσα στην Τούμπα απέναντι στον Λεβαδειακό;

-Γιατί τόσο άγχος στο τέλος και τόσα παραπατήματα των παικτών, κάτι που συνέβαινε τον Σεπτέμβριο με τον Ατρόμητο, τον Παναιτωλικό, τον Λεβαδειακό στο ματς του πρώτου γύρου; Είχαμε καιρό να δούμε τέτοιον ΠΑΟΚ στα τελευταία λεπτά, ομάδα της οποίας ο αντίπαλος «μύριζε αίμα» και επιτίθονταν για να «αρπάξει» ό τι μπορούσε.

 

ΟΧΙ! Για το χθεσινό 3-2 εγώ ΔΕΝ θα βάλω πάνω από όλα τη διαιτησία και τη μία απόφαση. Αυτό το αφήνω για το τέλος. Ξεκινάμε από το παιχνίδι και την απόδοση του ΠΑΟΚ, μαζί και με τις αντιδράσεις της ομάδας σε κάθε φάση.

Η διαχείριση των δύσκολων στιγμών ενός αγώνα με μία ομάδα όπως ο Λεβαδειακός, δεν ήταν η καλύτερη για τους παίκτες του Λουτσέσκου. Αποδείχθηκε μετά το 1-1 και μετά το 3-2. Ήταν διαστήματα στα οποία η πολύ ανώτερη ομάδα του ΠΑΟΚ, έδινε δικαίωμα στον αντίπαλο να πιστέψει ότι μπορεί να της κάνει μεγαλύτερο κακό.

- Έφταιγαν οι αλλαγές και οι απουσίες Ντόουγκλας αλλά και Ίνγκασον για όλη αυτή την έλλειψη σιγουριάς στα δύσκολα διαστήματα; Αυτό είναι πιθανό και κάπως έτσι αποδεικνύεται ότι ο φετινός ΠΑΟΚ έχει αναντικατάστατους παίκτες, τις απουσίες των οποίων δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει.

- Φταίει το άγχος και η μεγάλη πίεση που ασκείται στην ομάδα η οποία κάθε εβδομάδα όλο και περισσότερο πλησιάζει στην κορυφή της βαθμολογίας; Και αυτό ισχύει, αλλά πρέπει να αντιμετωπιστεί για επαγγελματίες που παίζουν στον ΠΑΟΚ.

- Φταίει η νοοτροπία της νέας ομάδας που ακόμη σφυρηλατείται και δοκιμάζεται σε κάθε διαφορετική ποδοσφαιρική συνθήκη; Είναι απολύτως βέβαιο ΚΑΙ αυτό!

- Φταίει το σοβαρό λάθος του διαιτητή που τους εκνεύρισε όλους; Οκ. Και αυτό ισχύει σε ένα βαθμό. Ένα ήταν όμως και όχι δέκα όπως στη Λεωφόρο ή στη Φιλαδέλφεια, λάθη που αλλοίωναν όλη την εικόνα του παιχνιδιού. Οφείλουν οι παίκτες να «ζουν» και με αυτές τις καταστάσεις, η διαχείριση των οποίων είναι ειδική και ιδιαίτερη, κυρίως μέσα στα ελληνικά γήπεδα.

Σε κάθε περίπτωση όταν ο ΠΑΟΚ παίζει με τον Λεβαδειακό στην Τούμπα και βάζει τρία γκολ, είναι πρόβλημα να τελειώνει το ματς με τέτοιο «τρέμουλο» στα πόδια.

Έτσι ή αλλιώς, η νέα ομάδα του ΠΑΟΚ οφείλει να μαθαίνει! Τα καταφέρνει σε πολύ μεγάλο βαθμό, κάνει άλματα προόδου σε τακτική, σε διαχείριση, σε νοοτροπία και κάπως έτσι έφθασε ακόμη πιο κοντά στην πρώτη θέση.

Όοοολα τα παραπάνω όμως (και τα αγωνιστικά και τα τακτικά, της νοοτροπίας, του ρόστερ, ίσως και της διαιτησίας) φανερώνουν γιατί η υπόθεση πρωταθλητισμός είναι πολύ-πολύ δύσκολη για τον ΠΑΟΚ σε αυτή την αγωνιστική περίοδο.

* Η φάση-πέναλτι υπέρ του Λεβαδειακού δεν είναι απλή στη ροή αγώνα. Στο βίντεο όμως δεν μπορεί ο διαιτητής να μην βλέπει την λεπτομέρεια και το πώς ο επιτιθέμενος δεν ανατρέπεται από τον Κοτάρσκι. Είναι πραγματικά απίστευτο πώς και γιατί ο διαιτητής Διαμαντόπουλος αποφασίζει κόντρα στο VAR και κόντρα στη λογική προσπαθεί να βγάλει ψεύτικη την εικόνα και την πραγματικότητα! Όλος ο οργανισμός του ΠΑΟΚ βέβαια, πρέπει να αναρωτιέται από χθες το βράδυ: Ο διαιτητής Διαμαντόπουλος θα τολμούσε να πάρει τέτοια απόφαση μετά από VAR στην κατάμεστη Φιλαδέλφεια ή στο Καραϊσκάκης;

* Ο Βιεϊρίνια έκανε λάθος χθες στην Τούμπα. Εγώ έρχομαι στη θέση του και καταλαβαίνω πόσο δύσκολο είναι να αποδεχθεί και πάλι μία αλλαγή στην… αλλαγή. Από εκεί και πέρα όμως, η ομάδα είναι πάνω από όλους και ο προπονητής έχει την ευθύνη του συνόλου. Στο τέλος του χθεσινού αγώνα, δεν υπήρχε περιθώριο για κανένα ρίσκο. Ούτε για δέκα δευτερόλεπτα…

* Η κόκκινη που έπρεπε απευθείας να πάρει χθες ο Κουρμπέλης, αποτελεί το μεγαλύτερο μάθημα για όσους μετά το ματς με τον ΠΑΟΚ αντί να τον επικρίνουν, έσπευσαν να τον αποθεώσουν. Και εκείνος τους «δικαίωσε» με τον τρόπο του!

* Μεταγραφικά έκλεισαν δύο κενά και όπως αποδεικνύεται από 5-6-7 περιπτώσεις ο ΠΑΟΚ κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια να κλείσει και επιθετικό. Αν τα καταφέρει, είναι βέβαιο ότι αριθμητικά θα υπάρχει λύση. Ποιοτικά, κανείς δεν ξέρει. Αν δεν τα καταφέρει αφού και ο Ιταλός Μπονατσόλι είναι επιφυλακτικός, τότε θα υπάρχει μεγαλύτερο άγχος για το πώς θα βγει η χρονιά και πώς θα αντέξει ο Ολιβέιρα. Θα δούμε…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.