Παναθηναϊκός: Έκανε το… ευαίσθητο σημείο του μεγάλο ατού

Παναθηναϊκός: Έκανε το… ευαίσθητο σημείο του μεγάλο ατού

Σωτήρης Μυκονίου
Παναθηναϊκός: Έκανε το… ευαίσθητο σημείο του μεγάλο ατού

bet365

Η τεράστια νίκη-ανατροπή του Παναθηναϊκού στο «Κλ.Βικελίδης» με την οποία έφτασε στο 8/9 εκτός Αθήνας και η σύγκρισή του με Ολυμπιακό, ΑΕΚ, αλλά και τον περσινό του εαυτό.

Μπορεί οι «πράσινοι» να συνάντησαν μεγάλη αντίσταση από τους «κιτρίνους», όμως πέτυχαν μία σπουδαία νίκη φέρνοντας… τούμπα το παιχνίδι και επικρατώντας τελικά με 2-1, και κατόρθωσαν έτσι να βελτιώσουν έτι περισσότερο την επίδοσή τους στους αγώνες εκτός Αθήνας φτάνοντας στο εκπληκτικό 8/9.

Βλέπετε ο Παναθηναϊκός φέτος έχει καταφέρει να κερδίσει σε όλα τα παιχνίδια που έχει δώσει εκτός Αττικής, εκτός από κείνο στην Τρίπολη με τον Αστέρα που ηττήθηκε με 1-0, στο οποίο όμως αγωνιζόταν με δέκα παίκτες από το 33ο λεπτό λόγω της αποβολής του αρχηγού του, Δημήτρη Κουρμπέλη με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Το 8/9 των «πρασίνων» εκτός Αθηνών

ΟΦΗ - Παναθηναϊκός 0-2
ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 1-2
Λαμία - Παναθηναϊκός 0-2
Βόλος - Παναθηναϊκός 1-5
Παναιτωλικός - Παναθηναϊκός 0-1
Λεβαδειακός - Παναθηναϊκός 0-1
ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός 0-1
Αστέρας Τρίπολης - Παναθηναϊκός 1-0
Άρης - Παναθηναϊκός 1-2

Η επίδοση αυτή του «τριφυλλιού» είναι ακόμα πιο συγκλονιστική αν σκεφτεί κανείς πως έχει δεχθεί μόλις τέσσερα γκολ (0,44 μ.ο.), τα δύο εκ των οποίων με ΠΑΟΚ και Άρη, τους οποίους τελικά κέρδισε με ανατροπή. Όσον αφορά την επίθεση έχει σκοράρει 16 γκολ, δηλαδή 1,78 ανά αγώνα.

Ολυμπιακός και ΑΕΚ δεν μπορούν να συναγωνιστούν τις επιδόσεις του εκτός Αττικής

panathinaikos_paiktes

Το 8/9 αυτό του Παναθηναϊκού γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακό αν το αντιπαραθέσει κανείς με τις αντίστοιχες επιδόσεις του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ, δυο εκ των τεσσάρων διεκδικητών του πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ μένει αναγκαστικά εκτός απ’ αυτή τη σύγκριση, αφού όλα του τα παιχνίδια, πέρα από κείνο με τον Άρη, είναι εκτός Θεσσαλονίκης, οπότε δεν θα είχε κάποια λογική να συμπεριληφθεί σ’ αυτή.

Η… αρμάδα του Ματίας Αλμέιδα μπορεί από τότε που μπήκε στην «OPAP Arena» να μετράει μόνο νίκες, ωστόσο στα εκτός έδρας παιχνίδια και δη στα εκτός Αθηνών, δεν τα έχει πάει το ίδιο καλά.

Μπορεί η ΑΕΚ να έχει περάσει από Λαμία, Αγρίνιο, Λιβαδειά, Άρη και Βόλο, όμως έχασε στα Γιάννενα από τον ΠΑΣ κι έφερε ισοπαλία στην Τρίπολη. Και μάλιστα έχει ακόμη να δώσει δύο τέτοια ματς στο Ηράκλειο με τον φορμαρισμένο ΟΦΗ και στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ, κάτι που σημαίνει πως αυτό το ρεκόρ μπορεί να χειροτερεύσει.

Το 5/7 της «Ένωσης»

Λαμία - ΑΕΚ 0-3
Παναιτωλικός - ΑΕΚ 0-2
Άρης - ΑΕΚ 0-2
Λεβαδειακός - ΑΕΚ 0-2
Αστέρας Τρίπολης - ΑΕΚ 1-1
Βόλος - ΑΕΚ 0-4
ΠΑΣ Γιάννινα - ΑΕΚ 2-1

Από την άλλη ο Ολυμπιακός που μπορεί φέτος με τις πολλές αλλαγές σε πάγκο και ρόστερ να μην έχει την καλύτερη δυνατή εικόνα, αλλά είναι σαν ομάδα πιο μπαρουτοκαπνισμένος απ’ όλες τις υπόλοιπες σε καταστάσεις πρωταθλητισμού, τα έχει κάνει… θάλασσα μακριά από την Αθήνα, αφού έχει κερδίσει μόλις τέσσερα από τα οκτώ ματς που έχει δώσει.

Το Ηράκλειο, το Αγρίνιο, η Λιβαδειά και ο Βόλος δεν αποτέλεσαν ιδιαίτερο εμπόδιο για την ομάδα του Μίτσελ, όμως δεν μπορεί να πει κανείς το ίδιο για την Τρίπολη (0-0 με Αστέρα), την Θεσσαλονίκη (ήττα από Άρη με 2-1 και 0-0 με ΠΑΟΚ) και τα Γιάννενα (2-2 με ΠΑΣ).

Του απομένει ένα παιχνίδι με την Λαμία, το οποίο σίγουρα είναι χαμηλότερης δυναμικότητας απ’ αυτά που έχει δώσει μέχρι στιγμής.

Το 4/8 του Ολυμπιακού

Αστέρας Τρίπολης - Ολυμπιακός 0-0
Άρης - Ολυμπιακός 2-1
ΟΦΗ - Ολυμπιακός 1-2
Παναιτωλικός - Ολυμπιακός 0-2
Λεβαδειακός - Ολυμπιακός 0-1
ΠΑΣ Γιάννινα - Ολυμπιακός 2-2
Βόλος - Ολυμπιακός 0-4
ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 0-0

Ο Παναθηναϊκός έφτασε από το 1/8 στο 8/9 κι έγινε διεκδικητής

perez_3

Μία ακόμα καλύτερη απεικόνιση της προόδου που έχουν κάνει φέτος οι «πράσινοι» στον τομέα των εκτός έδρας αγώνων μακριά από την Αθήνα είναι να συγκρίνουμε τα πεπραγμένα της φετινής ομάδας με όσα κατάφερε πέρυσι στα ίδια ματς, πλην του Λεβαδειακού, που δεν βρισκόταν στην πρώτη κατηγορία.

Εκεί η διαφορά είναι πραγματικά χαοτική…

Η ομάδα που φέτος έφτασε στο 8/9 πέρυσι είχε μόλις μία νίκη (!!) στα οκτώ παιχνίδια που έδωσε μακριά από την Αθήνα. Ο μόνος αντίπαλος που μπόρεσαν πέρυσι να κερδίσουν οι «πράσινοι» ήταν η Λαμία, κι αυτή μάλιστα στο ουδέτερο «Πανθεσσαλικό» και όχι στην έδρα της.

Το 1/8 του «τριφυλλιού» την περσινή σεζόν

ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός 1-0
Άρης - Παναθηναϊκός 1-0
Αστέρας Τρίπολης - Παναθηναϊκός 2-1
Λαμία - Παναθηναϊκός 1-3
Βόλος - Παναθηναϊκός 3-1
ΟΦΗ - Παναθηναϊκός 3-2
ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 2-1
Παναιτωλικός - Παναθηναϊκός 1-0

Δηλαδή από τους 24 διαθέσιμους βαθμούς πέρυσι πήρες μόλις τους τρεις απ’ αυτά τα παιχνίδια την ίδια ώρα που φέτος έχει συλλέξει τους 24 από τους 27. Πέρυσι σκόραρε μόλις οκτώ γκολ, δηλαδή τα μισά σε σχέση με φέτος, ενώ δέχθηκε 14, όταν αυτή τη σεζόν, και με ματς παραπάνω, έχει δεχθεί μόλις τέσσερα, δηλαδή παρά δύο τέρματα, τέσσερις φορές λιγότερα.

Αυτή η αλλαγή προσώπου στα εκτός έδρας παιχνίδια καταδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο την ποιοτική και ποσοτική αναβάθμιση που έχει υποστεί το ρόστερ της ομάδας, καθώς και την διαφορά νοοτροπίας και αυτοπεποίθησης με την οποία ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει πλέον αυτά τα παιχνίδια.

Αυτή ακριβώς η αλλαγή είναι που τον έχει καταστήσει φέτος έναν από τους διεκδικητές του τίτλου, αφού κατάφερε αυτό που χρειαζόταν. Διατήρησε το «κάστρο» της Λεωφόρου, αφού παραμένει δεύτερη καλύτερη ομάδα στα εντός έδρας ματς με 26 βαθμούς, πίσω μόνο από την ΑΕΚ που έχει 27 και ανέβασε τους κερδισμένους βαθμούς του στα εκτός έδρας ματς φτάνοντας τους 25 βαθμους, σε επίπεδο να υπολείπονται μόλις ενός από την εντός έδρας συγκομιδής του.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα