ΟΦΗ: «Δαγκώνει» μακριά από το Ηράκλειο (vids)

ΟΦΗ: «Δαγκώνει» μακριά από το Ηράκλειο (vids)

Γιώργος Ντυμένος
ΟΦΗ: «Δαγκώνει» μακριά από το Ηράκλειο (vids)

bet365

Η ομάδα του Βάλντας Νταμπράουσκας… πυροβολεί κατά ριπάς στις εξόδους της και σε τέσσερις το 2023 έχει εννέα γκολ, τρία δοκάρια και αρκετές «καθαρές» φάσεις.

Μέρα με τη νύχτα είναι πλέον ο τωρινός ΟΦΗ με τον αντίστοιχο στις αρχές της περιόδου και πλέον οι Κρητικοί αποτίναξαν κάθε σύννεφο υποβιβασμού. Οχι μόνο λόγω της βαθμολογικής τους συγκομιδής αφού «εκτοξεύτηκαν» πια στο «+10» από την επικίνδυνη ζώνη, αλλά και με γνώμονα την εικόνα τους μέσα στο γήπεδο.

Κυρίως στις εξόδους τους όπου δείχνουν σε θέση να κάνουν άνω-κάτω οποιαδήποτε άμυνα της κατηγορίας, όπου μετά τη διακοπή του Μουντιάλ απέσπασαν 1-1 στη Λεωφόρο και εκείνο το αποτέλεσμα φαίνεται πως ήταν ένα «μήνυμα» για το τι θα συμβεί το 2023.

Οπου ξεκίνησαν με το εκκωφαντικό 4-0 του Αγρινίου, ακολούθησε η «λευκή» ισοπαλία Τούμπας, ύστερα η οριακή ήττα (2-1) του Φαλήρου και χθες (13/2) το εντυπωσιακό 4-1 του «Αθανάσιος Διάκος».



Η «σούμα» λοιπόν «λέει» πως σε τέσσερα εκτός έδρα ματς το νέο έτος «μετρούν» ρεκόρ 2-1-1 με επιμέρους σκορ 9-3, ενώ για όσους θυμούνται στις λεπτομέρειες δεν σημείωσαν και άλλα τέρματα.

Για παράδειγμα στη νίκη επί του Παναιτωλικο και της Λαμίας όπως και στο 0-0 της Θεσσαλονίκης είχαν από ένα δοκάρι (Νέιρα, Φελίπε, Πέρεθ αντίστοιχα), ενώ Κοτάρσκι και Πασχαλάκης πιστώνονται κομβικές επεμβάσεις στις προσπάθειες των Ντίκο (ο πρώτος), Γκρόνινγκ, Μπάκιτς στα παιχνίδια τους με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό.


Ετσι εκτός από εννέα φορές στόχο ο ΟΦΗ στις ως τώρα για το 2023 εξόδους του έχει ακόμη τρία δοκάρια και μίνιμουμ ισάριθμες «καθαρές» ευκαιρίες, άρα στις λεπτομέρειες η επίδοσή του δεν είναι ακόμη πιο μεγάλη/εντυπωσιακή.

Ο Ντίκο είναι ο πρώτος του εκτός έδρας σκόρερ για το νέα χρονιά με τρία γκολ (το «ψαλιδάκι» του κόντρα στα «καναρίνια» ήταν άκρως εντυπωσιακό), ο Τοράλ ακολουθεί με δύο, ενώ από ένα προσωπικό τέρμα έχουν Τσιλιανίδης, Μπάκιτς, Ντιουσέ, Φελίπε.



Η ουσία πάντως είναι ότι ο ΟΦΗ που έχει καθιερώσει την τριάδα στα στόπερ και μία διάταξη 3-5-2 με τον Τοράλ σε ρόλο περιφερειακού απλώνει το παιχνίδι του και διατηρεί επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα.

Ο εκτός έδρας ΟΦΗ του 2023

Αγώνες: 4
Λεπτά: 388’
Γκολ: 9
Γκολ/Λεπτό: 1/43’
Τελικές: 36
Γκολ/Τελικές: 1/4

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα