Σεμπαστιάν Παλάσιος: Το τέλος της «αφλογιστίας»

Σεμπαστιάν Παλάσιος: Το τέλος της «αφλογιστίας»

Νίκος Αθανασίου
Σεμπαστιάν Παλάσιος: Το τέλος της «αφλογιστίας»

bet365

Δεκατρία παιχνίδια, 3.5 μήνες και σημαντικές χαμένες ευκαιρίες μετά, ο Αργεντινός εξτρέμ «συνδέθηκε» με το αντίπαλο πλεκτό και στον Παναθηναϊκό περιμένουν το restart του!

29 Οκτωβρίου 2022. Ο Παναθηναϊκός μία ημέρα μετά την επέτειο του «ΟΧΙ», κάνει... παρέλαση στο Βόλο. Ο Σεμπαστιάν Παλάσιος με δύο γκολ, το ένα καλύτερο από το άλλο, υπογράφει το «διπλό». Από εκείνο το παιχνίδι και μετά, ο Αργεντινός εξτρέμ «σιγεί». Σε δεκατρείς συμμετοχές αδυνατεί να σκοράρει, η γενικότερη εικόνα του δεν είναι καλή, επιβεβαιώνοντας πως είναι πάνω από όλα παίκτης ψυχολογίας.

Στο διάστημα της «αφλογιστίας» ο έμπειρος εξτρέμ είχε μερικές σπουδαίες ευκαιρίες να σκοράρει, σημάδεψε το δοκάρι τόσο στη Νίκαια όσο και στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ και σύμφωνα με την αξία των τελικών που είχε όλο αυτό το διάστημα(1.53xGoals) θα έπρεπε να έχει σκοράρει τουλάχιστον μία φορά.

Ο ερχομός του Ντάνιελ Μαντσίνι, για πρώτη φορά από την εποχή που μονιμοποιήθηκε στο αρχικό σχήμα, άφησε τον Παλάσιος στον πάγκο. Να ηρεμήσει, να καθαρίσει το μυαλό του, να βρει τον χρόνο και τον χώρο να επανέλθει.

Πέρσι σε 14 συμμετοχές είχε πετύχει μόλις ένα γκολ και αυτό με πέναλτι. Όταν στις 11 Δεκεμβρίου κόντρα στον Ατρόμητο έστειλε την μπάλα στο πλεκτό, πήρε τα πάνω του και δεν γύρισε να κοιτάξει ποτέ ξανά πίσω. Σκόραρε ακόμη 11 φορές σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, θυμίζοντας στον Παναθηναϊκό το πως είναι να διαθέτει έναν εξαιρετικό εξτρέμ.

Ο «Τούκου» στο «Βικελίδης» έβαλε τέλος στο σερί των παιχνιδιών χωρίς γκολ και ας σκόραρε σε αυτή την φάση όπου η μπάλα καταλήγει στο πλεκτό μία φορά στις εκατό. Και ας είχε τελειώσει εντελώς πρόχειρα, βιαστικά και άστοχα το διαγώνιο τετ-α-τετ λίγα λεπτά νωρίτερα.

Το ξέσπασμά του μόλις «γράφει» το 2-1, το χαμόγελο στο φινάλε, το τίναγμα της φανέλας για να δείξει πως έδιωξε την... κατάρα από πάνω του και όλη αυτή η έκρηξη θετικών συναισθημάτων κρίνοντας ένα σούπερ σημαντικό παιχνίδι υπέρ του συνόλου, αποτέλεσαν το καλύτερο «φάρμακο» για τον Λατινοαμερικάνο άσο.

Με την σεζόν να μπαίνει στο πιο κρίσιμο μονοπάτι, ο Παναθηναϊκός περιμένει από τον Παλάσιος να γίνει και πάλι εκείνος που απέδειξε πως μπορεί να είναι στο μεγαλύτερο διάστημα της παρουσίας του στα ελληνικά γήπεδα.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα