Ολυμπιακός - Μαρσέλο: Οι ελάχιστες (αλλά μαγικές) στιγμές που πρόσφερε ο Βραζιλιάνος αστέρας

Νότης Χάλαρης
Ολυμπιακός - Μαρσέλο: Οι ελάχιστες (αλλά μαγικές) στιγμές που πρόσφερε ο Βραζιλιάνος αστέρας

bet365

Ολυμπιακός και Μαρσέλο φαίνεται πως οδηγούνται σε... διαζύγιο και το Gazzetta σας θυμίζει τις στιγμές που πρόλαβε να χαρίσει ο Βραζιλιάνος αστέρας ώστε να αφήσει το δικό του «σημάδι» στην ομάδα.

Η 5η Σεπτεμβρίου του 2022 δεν ήταν μία απλή μέρα για τους οπαδούς του Ολυμπιακού αλλά η στιγμή που έφτασε στην Ελλάδα ένας από τους πιο πετυχημένους ποδοσφαιριστές του 21ου αιώνα.

Ο Μαρσέλο, έχοντας μείνει ελεύθερος από τη Ρεάλ Μαδρίτης, πιάνει... λιμάνι και δίνει τα χέρια με τους «ερυθρόλευκους» ολοκληρώνοντας μία ιστορική μεταγραφή και τον ίδιο να λαμβάνει την αποθέωση από τους φίλους της ομάδας.

Η συνεργασία των δύο πλευρών δεν κύλησε όπως πολλοί θα περίμεναν, με τον Βραζιλιάνο αστέρα να έχει ελάχιστη συμμετοχή έως τώρα στη σεζόν και στα τελευταία παιχνίδια να μένει συνεχώς εκτός πλάνων από τον Μίτσελ.

Εν τέλει, όλα δείχνουν πως μετά από κάτι παραπάνω από έξι μήνες, ο διεθνής αμυντικός θα αποτελέσει παρελθόν από τους Πειραιώτες, με τις δύο πλευρές να συζητούν το ενδεχόμενο να λυθεί η συνεργασία τους.

Το Gazzetta σας δίνει στο... πιάτο τις στιγμές που ο Μαρσέλο κατάφερε να ξεσηκώσει έστω και για λίγο τον κόσμο της ομάδας και να αφήσει κάτι στο μυαλό των οπαδών.

Η... βόμβα και η αποθέωση από 25 χιλιάδες οπαδούς

Η... βόμβα και η αποθέωση από 25 χιλιάδες οπαδούς

Η εικόνα με τον Χάμες στην σουίτα να γνωρίζουν μαζί την αποθέωση

Η εικόνα με τον Χάμες στην σουίτα να γνωρίζουν μαζί την αποθέωση

Οι πρώτες... γκολάρες κόντρα στον Ατρόμητο

Οι πρώτες... γκολάρες κόντρα στον Ατρόμητο

Οι βραζιλιάνικες ντρίμπλες κόντρα στον Βόλο

Οι βραζιλιάνικες ντρίμπλες κόντρα στον Βόλο

Το «γυριστό» στο Περιστέρι

Το «γυριστό» στο Περιστέρι

Το μόνιμο standing ovation...

Το μόνιμο standing ovation...

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω, η 5η Σεπτεμβρίου του 2022 μετατράπηκε σε μία ημέρα γιορτής για τον Ολυμπιακό. Ο Μαρσέλο έφτασε με ιδιωτικό τζετ στην Ελλάδα και αφού ολοκληρώθηκαν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες, είδε 25 χιλιάδες οπαδούς των «ερυθρολεύκων» να τον περιμένουν στο «Γ. Καραϊσκάκης», προσφέροντας σπάνιες εικόνες για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Δέκα μέρες μετά, ο Ολυμπιακός έχει ακόμα μία... βόμβα για τους οπαδούς του. Με τον Μαρσέλο στο πλευρό του, καταφέρνει να φέρει στην Ελλάδα και τον Χάμες Ροντρίγκες, ο οποίος είχε μείνει ελεύθερος και έψαχνε έναν τρόπο να επιστρέψει στην Ευρώπη. Αμφότεροι γνωρίζονταν από τη Ρεάλ Μαδρίτης και εμφανίστηκαν μαζί στις σουίτες του «Γ. Καραϊσκάκης» πριν το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Φράιμπουργκ.

Στο πρώτο παιχνίδι μετά την επιστροφή από τη διακοπή λόγω Μουντιάλ, ο 35χρονος αστέρας ξεσήκωσε το «Γ. Καραϊσκάκης» παίζοντας κόντρα στον Ατρόμητο για τους «16» του Novibet Κυπέλλου Ελλάδας. Με τον ίδιο να είναι βασικός, κατάφερε να πετύχει όχι ένα αλλά δύο απίθανα τέρματα στο 50' και στο 65', βοηθώντας στα μέγιστα για το τελικό 4-1.

Η τέχνη δεν ξεχνιέται και ο Μαρσέλο το έδειχνε σε κάθε παιχνίδι που έπαιζε. Συγκεκριμένα κόντρα στον Βόλο στο Πανθεσσαλικό, έχοντας περάσει ως αλλαγή, ο διεθνής αστέρας του Ολυμπιακού μοίρασε δύο εντυπωσιακές ντρίμπλες, ξεσηκώνοντας του οπαδούς που είχαν βρεθεί στις εξέδρες. Σε αμφότερες στιγμές, έκανε δύο... ποδιές στον Ντέλετιτς.

Το Novibet Κύπελλο Ελλάδας του... πήγαινε, καθώς μετά τα δύο τέρματα στο Φάληρο, σκόραρε και στη ρεβάνς της φάσης των «16». Συγκεκριμένα ήταν ο άνθρωπος που με ένα απίθανο «γυριστό» (από αυτά που συνηθίζουν οι Βραζιλιάνοι), ολοκλήρωσε την ανατροπή από 1-0 σε 2-1 πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Για την ιστορία το τελικό σκορ στο ματς ήταν 2-2 και ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στα προημιτελικά.

«Και μόνο που τον βλέπω με τη φανέλα του Ολυμπιακού, μου αρκεί». Μία έκφραση που ουκ ολίγες φορές ακούστηκε από την πρώτη στιγμή που ο Μαρσέλο φόρεσε τη φανέλα των «ερυθρολεύκων» αλλά μέχρι τώρα παρέμεινε... ζωντανή. Παρά τα προβλήματα φυσικής κατάστασης και την ελάχιστη προσφορά του, ο Βραζιλιάνος αστέρας λάμβανε το πιο ζεστό χειροκρότημα από τους οπαδούς της ομάδας κάθε φορά που πατούσε στο χορτάρι. Ένα μόνιμο standing ovation από τον κόσμο των Πειραιωτών.

@Photo credits: eurokinissi