Ολυμπιακός: Τι πρέπει να αλλάξει στο ξεκίνημα των αγώνων και η ανάγκη να «χτίσει» πάνω σε παίκτες όπως οι Ινμπόμ Χουάνγκ και Σαμασέκου

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Τι πρέπει να αλλάξει στο ξεκίνημα των αγώνων και η ανάγκη να «χτίσει» πάνω σε παίκτες όπως οι Ινμπόμ Χουάνγκ και Σαμασέκου

bet365

Ο Ολυμπιακός σε έναν προβληματικό αγωνιστικό χώρο στη Λαμία δοκιμάστηκε για ένα διάστημα αλλά μετά πήρε αυτό που ήθελε χάρις και στην ατομική ποιότητα συγκεκριμένων παικτών του. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Ο Ολυμπιακός είχε ένα γεμάτο αλλά και ευχάριστο στο τέλος αγωνιστικά απόγευμα απέναντι στη Λαμία εκτός έδρας σε ένα γήπεδο που όσοι το είδαν από κοντά εντόπισαν πως ήταν ιδιαίτερα προβληματικό (ο αγωνιστικός χώρος του δηλαδή). Αυτό το 0-3 με την ομάδα του Μίτσελ να έχει και 3 δοκάρια προφανώς ως επιθετικό... ταμείο είναι κάτι παραπάνω από πειστικό. Μία νίκη που ήρθε και λόγω της ατομικής ποιότητας συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών του.

Και ένα 0-3 με αρκετούς πρωταγωνιστές απέναντι σε μία Λαμία που έχοντας νέο προπονητή ήταν σίγουρο πως θα... σκύλιαζε για αυτόν τον αγώνα. Ο Ολυμπιακός για μία ακόμα μία φορά δεν μπήκε καθόλου καλά στο ματς. Για περίπου ένα 20λεπτο είχε... ζόρια και αυτό είναι κάτι που πρέπει να το αλλάξει. Όταν η Λαμία έχει δοκάρι και βγάζει φάσεις σε έναν τέτοιο αγώνα σίγουρα αυτό θα πρέπει να προβληματίσει τον Μίτσελ και τους συνεργάτες του ως προς τη λειτουργία στα μετόπισθεν.

Και επειδή δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό το τελευταίο διάστημα ο Ολυμπιακός χρειάζεται να το αλλάξει αυτό το αγωνιστικό του μειονέκτημα. Με την ΑΕΚ στο Novibet Κύπελλο για παράδειγμα ήταν κάτι το οποίο του στοίχισε για τα καλά. Το ότι δηλαδή μπαίνει άσχημα στους αγώνες. Το ότι μπαίνει... κάπως ή σαν... νωθρός. Από εκεί και πέρα από τη μέση και μπροστά ο Ολυμπιακός έβγαλε πράγματα, είχε φάσεις και όντως θα μπορούσε να είχε βάλει και άλλα γκολ με τη Λαμία.

ΧΟΥΑΝΓΚ2

 

Οι χαφ Σαμασέκου και Ινμπόμ Χουάνγκ, ο aggressive Ραμόν και η αξία των Κανός και Μπιέλ

Στα δικά μου μάτια οι Σαμασέκου και Ινμπόμ Χουάνγκ ήταν οι παίκτες που έβγαλαν πιο καλή εικόνα από κάθε άλλον στη διάρκεια του συγκεκριμένου ματς (με τα συν και τα πλην τους). Ο Μίτσελ είχε έναν αρχικό σχεδιασμό με φουλ ορθολογισμό και δύο καθαρά εξτρέμ μόνο που ο τραυματισμός του ευπαθούς σε τέτοια θέματα Γκάρι Ροντρίγκες του χάλασε πολύ νωρίς τα σχέδια. Ενδεχομένως από τον Φορτούνη να περίμενε παραπάνω πράγματα σε ένα τέτοιο ματς όμως πήρε σημαντικές βοήθειες από τον Σαμασέκου που έβαλε το πρώτο του γκολ και είχε συμμετοχή σε ένα ακόμα τέρμα και από τον Ινμπόμ Χουάνγκ με επίσης συνδρομή σε φάση όπου σκόραρε ο Ολυμπιακός.

Στη φάση του πρώτου γκολ ο Ραμόν είναι απλά τρομερός... μαχητής μετά την πάσα του Φορτούνη. Δεν αφήνει τη φάση, περνάει ουσιαστικά 3 αντιπάλους και μετά δίνει τη μπάλα για τον Σαμασέκου για τη γκολάρα του Αφρικανού.

Στη φάση του 60' ο Ινμπόμ δίνει στον Κανός που βγάζει πολύ ωραία κάθετη για το 0-2 από τον Μπακαμπού των 11 πλέον γκολ. Και στο 0-3 η φάση ξεκινά από τους Σαμασέκου και Ινμπόμ για να κάνει μετά εξαιρετική ντρίμπλα ο Αραμπί και να σκοράρει από θέση φορ ο Μπιέλ, από μία θέση δηλαδή που κινείται πιο άνετα και πιο ουσιαστικά.

Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να «χτίσει» πάνω σε παίκτες όπως είναι οι Σαμασέκου και Ινμπόμ Χουάνγκ. Ναι ο διεθνής Αφρικανός είχε εκείνο το... αδιανόητο αυτογκόλ με την ΑΕΚ όμως παραμένει φανερό πως είναι ένας χαφ που δεν έχει όμοιό του ο Ολυμπιακός και που μπορεί να παίξει με παραπάνω ένταση. Για τον Κορεάτη ότι και να γράψει κανείς είναι... φτωχό. Είναι με διαφορά από τις τοπ μεταγραφές που έχει κάνει ποτέ και ειδικά τα τελευταία χρόνια ο Ολυμπιακός. Όσο για το ότι ο Σαμασέκου είναι δανεικός; Μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός εάν το αποφασίσει μπορεί να τη βρει την άκρη και να τον κρατήσει και του χρόνου τον παίκτη.

Υπάρχουν και τουλάχιστον άλλα τρία πρόσωπα από το παιχνίδι αυτό. Ναι ο Ραμόν - όπως έχουμε καταγράψει ξανά - δεν είναι ο σούπερ αμυντικός, είναι όμως ένας επιθετικογενής μπακ που τον καταλαβαίνει η αντίπαλη άμυνα. Δημιουργικά και επιθετικά μας δείχνει - σε αυτό το ξεκίνημά του στον πειραϊκό σύλλογο - πως είναι ένας καλύτερος παίκτης από τον Ρέαμπτσιουκ παρά την απειρία του σε επίπεδο Ευρώπης για να μην αναφέρουμε πολύ καλύτερος. Ένας πολύ πιο επιθετικός αριστερός μπακ.

Ο Κανός έχει ήδη... συστηθεί στον Ολυμπιακό έχοντας γκολ, κερδισμένο πέναλτι και ασίστ. Όσο για τον Μπιέλ; Προσωπικά επιμένω ότι η διαχείρισή του στο αγωνιστικό κομμάτι θα έπρεπε να είναι διαφορετική. Και εξηγούμαι ξανά: η θέση του Ισπανού δεν είναι στα άκρα αλλά πίσω από τον επιθετικό και γενικά πιο κοντά στο κουτί. Αρκεί να δούμε το πότε κάνει τις πιο καλές του ενέργειες. Όταν παίζει ως δεκάρι ή ακόμα και ως κρυφός κυνηγός. Εξακολουθεί να δείχνει δε πως από τους μεσοεπιθετικούς του ρόστερ είναι ο πιο σκληρός και ο πιο αθλητικός. Από εκεί και πέρα προφανώς το τεχνικό team του Ολυμπιακού ξέρει καλύτερα από εμένα το τι πρέπει να κάνει.

Υ.Γ. Το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό σε ένα γεμάτο Καραϊσκάκη έχει προφανώς και τελείως άλλη δυναμική. Το ντέρμπι αυτό είναι η πιο μεγάλη μονομαχία εντός των συνόρων και με διαφορά από κάθε άλλο ματς. Και ένας Ολυμπιακός που δεν έχει νίκη σε ντέρμπι φέτος πρέπει να δει τι μπορεί να διαφοροποιήσει για να πάρει το παιχνίδι αυτό.

Υ.Γ. 2 Ανεξάρτητα από το αγωνιστικό κομμάτι ο Ολυμπιακός ψάχτηκε και τον Γενάρη για στόπερ και ψάχνεται ξανά. Ενδεχομένως να αναζητά και 2 στόπερ για βασικούς για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Με την τωρινή κατάσταση από τους στόπερ που έχει του χρόνου ίσως να έχει μόνο τους Ντόι και Μπα.

ΜΙΤΣΕΛ1

Υ.Γ. 3 Φοβερή η κίνηση του Μίτσελ και των παικτών του Ολυμπιακού να φωτογραφηθούν με φιλάθλους με ειδικές ανάγκες μετά το τέλος του αγώνα. Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που μπορεί να βγάλει τα πιο καθαρά και δυνατά αλλά και όμορφα μηνύματα, ειδικά όταν το θέλει.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.