Super League Κ19: Ο ΠΑΟΚ ξέρει

Super League Κ19: Ο ΠΑΟΚ ξέρει

Γιώργος Μανταίος
Super League Κ19: Ο ΠΑΟΚ ξέρει

bet365

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχει το know how να παίρνει τα ντέρμπι στην έδρα του, νίκησε 3-1 την ΑΕΚ και ο τίτλος πλησιάζει ξανά στη Θεσσαλονίκη

Δύο «τελικούς» έδωσαν τις τελευταίες 20 ημέρες οι Νέοι του ΠΑΟΚ και σε αμφότερους αναδείχθηκαν νικητές, πραγματοποιώντας αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλήματος Super League Κ19. Χθες επικράτησαν 3-1 της ΑΕΚ στη Θεσσαλονίκη, όπου πριν από δύο εβδομάδες (5/2) νίκησαν και τον Ολυμπιακό. Ένα «δαιμονισμένο» 15λεπτο στο ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου ήταν αρκετό για να καθαρίσουν το ματς οι γηπεδούχοι, με «μορφή» της αναμέτρησης το Λάμπρο Σμυρλή (2004). Ο 18χρονος winger σημείωσε δύο γκολ και αναδεικνύεται σε πρόσωπο-κλειδί για την ομάδα του Στέλιου Μαλεζά έχοντας σκοράρει έξι φορές σε ισάριθμα ματς που χρειάστηκε να κατεβεί από τη Β΄ ομάδα για να βοηθήσει τους «μικρούς».
Για την ΑΕΚ που ήταν εξαιρετική στο α΄ ημίχρονο, είχε δοκάρι στο 0-0 και μείωσε 2-1 με τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος (11 γκολ) Τάσο Κοντορουχά, εδώ τελειώνει ένα εκπληκτικό σερί με 9 διαδοχικές νίκες. Μαζί τελειώνουν και οι ελπίδες που δημιουργήθηκαν για μια πολύ μεγάλη έκπληξη στο τέλος της σεζόν. Ο χρόνος, όμως, κυλάει προς όφελος της νεανικής ομάδας του Καραχάλιου που έχει το μικρότερο μέσο όρο ηλικίας στην κατηγορία, κάτι που σημαίνει ότι στο άμεσο μέλλον θα είναι ακόμα πιο ανταγωνιστική. Αρκεί να της δείξουν το ενδιαφέρον που της αξίζει.

Scout της Μίλαν για τους νεαρούς του ΠΑΟΚ

Στο προπονητικό κέντρο του ΠΑΟΚ βρέθηκαν εκπρόσωποι αρκετών μανατζερικών γραφείων, αλλά και ένας scout από το εξωτερικό. Συγκεκριμένα οι «κεραίες» του Gazzetta εντόπισαν Ιταλό απεσταλμένο της Μίλαν, ο οποίος παρακολούθησε το ματς με στραμμένη την προσοχή του στον Στέφανο Τζίμα. Ο άνθρωπος που τον έφερε στην Ελλάδα είναι ο εκπρόσωπος του μικρού, Θεόφιλος Καρασαββίδης και οι δυο τους βρέθηκαν το βράδυ στην Τούμπα για το ντέρμπι των «μεγάλων», όπου και εκεί υπήρχαν πολλοί ενδιαφέροντες «στόχοι» με νεαρούς παίκτες του ΠΑΟΚ.
Γενικά βρέθηκε πολύς κόσμος στο ματς της Κ19, καθώς την αναμέτρηση παρακολούθησαν ο εκλέκτορας της εθνικής Νέων, Τάσος Θεός και ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ, Ράντεκ Κουχάρσκι ο οποίος κέρδισε τους πάντες με την προσωπικότητά του. Φυσικά παρόν ήταν σύσσωμο το διοικητικό επιτελείο των ακαδημιών του ΠΑΟΚ.

Η νίκη αφιερώθηκε στον Ταξιάρχη Φίλωνα, ένα από τα ηγετικά στελέχη της Κ19 του ΠΑΟΚ, που χάνει το υπόλοιπο της σεζόν λόγω χιαστού. «Τέλε» τον φωνάζουν οι συμπαίκτες του, εξ ου και το χαρακτηριστικό μπλουζάκι που επέδειξε ο Αδάμ, σκόρερ του πρώτου γκολ.

''

* Εύκολο απόγευμα για τον Ολυμπιακό στη Λαμία, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 3-0 της τοπικής ομάδας, ακριβώς όπως και η α΄ ομάδα. Τον τίτλο του πρωταγωνιστή κερδίζει επάξια ο νεότερος όλων (2007) Μπάμπης Κωστούλας που πέτυχε δύο γκολ, το δεύτερο από πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος, στα 35 λεπτά που αγωνίστηκε. Έτσι, ο Ολυμπιακός παραμένει στο -2 από τον ΠΑΟΚ μετά από 19 αγώνες και ακολουθεί η πιο κρίσιμη αγωνιστική. Το επόμενο Σαββατοκύριακο έχουμε ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, ενώ ο ΠΑΟΚ δίνει πολύ δύσκολο εκτός έδρας αγώνα εναντίον του ΠΑΣ Γιάννινα. Εκεί ίσως κριθούν τα πάντα...


* Στους υπόλοιπους αγώνες, ο ΠΑΣ του Χρήστου Αγγέλη κατάφερε να πάρει «λευκή» ισοπαλία (0-0) από τον Αστέρα στην Τρίπολη με τους γηπεδούχους να χάνουν μεγάλες ευκαιρίες στα τελευταία δέκα λεπτά του αγώνα. Είχαν απέναντί τους τον Βρακά, ο οποίος πραγματοποίησε καίριες επεμβάσεις.


* Στο Περιστέρι ο Ατρόμητος πήρε δεύτερη συνεχόμενη νίκη, επικρατώντας 2-0 του Λεβαδειακού. Το ματς «ξεκλείδωσε» ο Αμπαρτζίδης (7 γκολ φέτος), ενώ ξεχώρισαν οι Μπουρνέλης, Λέντζας. Σταθεροποιείται στην εξάδα η ομάδα του Πέτρου Κοντοβράκη, εκεί δηλαδή όπου είχε καταλήξει και στην περσινή σεζόν, μετά από εξαιρετική πορεία.


* Δεύτερο συνεχόμενο θετικό αποτέλεσμα για τον Ιωνικό, ο οποίος έφυγε με 0-0 από το Αγρίνιο και μάλιστα –όπως μάθαμε και από τις δύο πλευρές- άξιζε περισσότερο τη νίκη αφού απείλησε άμεσα σε κάποιες αντεπιθέσεις. Πολύ καλή αμυντική προσέγγιση για την ομάδα του Γεωργουλόπουλου, με Τετώρο και Γκόλφη να ξεχωρίζουν. Αυτό που έκανε για ακόμα μία φορά θετική εντύπωση στο Emileon, ήταν ότι τον αγώνα της Κ19 (αλλά και των υπόλοιπων «μικρών» τμημάτων) του Παναιτωλικού παρακολούθησαν ο Γιάννης Αναστασίου και οι διοικούντες τον σύλλογο (Μάτσιεκ και Μίκαελ Καμίνσκι, μαζί με τον Φώτη Κωστούλα), δείχνοντας για ακόμα μία φορά έμπρακτα ότι στηρίζουν την ακαδημία.


* Τέλος, ο Παναθηναϊκός ξεπέρασε πολύ εύκολα το εμπόδιο του Βόλου νικώντας 5-1 το Βόλο και σημειώνοντας 5 γκολ για πρώτη φορά μετά την πρεμιέρα (5-0 τον Ιωνικό). Κορυφαίοι για την ομάδα του Βαγγέλη Σάμιου ήταν οι Νάσος Νταμπίζας (χατ-τρικ) και Δημήτρης Καλοσκάμης.

Η ενδεκάδα της αγωνιστικής

Από σήμερα εγκαινιάζουμε την καλύτερη ενδεκάδα της αγωνιστικής. Τα κριτήρια προέρχονται αποκλειστικά από επικοινωνία με τους αρμοδίους των ομάδων ή από αγώνες που το Gazzetta παρακολούθησε διά ζώσης.
Έτσι, για την 23η αγωνιστική της Super League Κ19 οι κορυφαίοι ήταν:

Gazzetta 11

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα