Ο Ολυμπιακός στις 18 αγωνιστικές επί Μίτσελ είναι 1ος σε συγκομιδή βαθμών!

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Ο Ολυμπιακός στις 18 αγωνιστικές επί Μίτσελ είναι 1ος σε συγκομιδή βαθμών!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος κρατάει μέσα από το blog του στο gazzetta σημειώσεις για τον Ολυμπιακό του Μίτσελ.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει στη Λαμία και πλέον είναι σταθερά, εδώ και τέσσερις αγωνιστικές, σε μία απόσταση πέντε βαθμών από την κορυφή της βαθμολογίας, παρότι πριν ακριβώς εννιά αγωνιστικές, δηλαδή μετά το πρώτο παιχνίδι του πρωταθλήματος όταν τέλειωσε η διακοπή της σεζόν λόγω Παγκοσμίου Κυπέλλου, ήταν στο -12 από την πρώτη θέση.

Την ήττα 1-2 από τον ΠΑΟΚ μέσα στο Καραϊσκάκη την 8η αγωνιστική ακολούθησε ένα αήττητο 15 αγωνιστικών του Ολυμπιακού, με 10 νίκες και πέντε ισοπαλίες, οι τρεις σε ντέρμπι (με ΠΑΟ 1-1, ΠΑΟΚ 0-0 έξω και με ΑΕΚ 0-0 μέσα) κι οι άλλες δύο σε όχι εύκολες έδρες, το 1-1 στο Περιστέρι (όπου κι ο ΠΑΟΚ σκόνταψε φέρνοντας 1-1) και το 2-2 στα Γιάννινα (όπου η ΑΕΚ έχασε 1-2), έδρες μάλιστα στις οποίες έχουν να πάνε ακόμη ο ΠΑΟΚ (στον ΠΑΣ) κι οι ΑΕΚ, ΠΑΟ (στον Ατρόμητο).

Κάπως έτσι, από τότε που ανέλαβε ο Μίτσελ τον Ολυμπιακό, δηλαδή μετά την 6η αγωνιστική, η ομάδα του είναι πρώτη σε συγκομιδή βαθμών (41 σε 18 αγωνιστικές) μαζί με την ΑΕΚ, που έχει ένα παιχνίδι λιγότερο, αυτό στο Περιστέρι. Στο ίδιο αυτό διάστημα των 18 αγωνιστικών, ο ΠΑΟ έχει συγκομιδή 39 βαθμών κι ο ΠΑΟΚ 36. Μάλιστα, ακόμη και στη διαφορά γκολ ο Ολυμπιακός επί Μίτσελ είναι πρώτος με την ΑΕΚ: κι οι δύο έχουν +28, ο Ολυμπιακός 37-9 κι η ΑΕΚ 36-8. Ο ΠΑΟΚ έχει +18 (31-13) κι ο ΠΑΟ +14 (25-11).

Για να είμαστε ρεαλιστές, δεν μπορεί κάποιος να υποστηρίξει ότι ο Ολυμπιακός σε αυτά τα 18 παιχνίδια με τον Μίτσελ «πετάει». Αν μη τι άλλο, όμως, η ομάδα σχεδόν από την αρχή που ανέλαβε έγινε κάπως πιο συμπαγής, πιο επικίνδυνη επιθετικά και συμμαζεύτηκε λίγο αμυντικά. Έστω κι αν συνεχίζει να έχει αδυναμίες σε συγκεκριμένα κομμάτια του παιχνιδιού της. Όπως κι αν έχει, όταν παίρνεις την ομάδα στο -7 από τον ΠΑΟ, στο -3 από τον ΠΑΟΚ και στο -1 από την ΑΕΚ και σε 18 αγωνιστικές έχεις ίδιους βαθμούς με την ΑΕΚ, +2 από τον ΠΑΟ και +3 από τον ΠΑΟΚ, κάτι έχεις κάνει. Να θυμίσω ότι όταν έφυγε ο Κορμπεράν, η βαθμολογία την 5η αγωνιστική ήταν ΠΑΟ 15, ΠΑΟΚ 11, Άρης 10, ΑΕΚ 9, Ολυμπιακός 8. Και τώρα, στην 23η αγωνιστική, η βαθμολογία είναι ΠΑΟ 54, ΑΕΚ 50, Ολυμπιακός 49, ΠΑΟΚ 47.

 

paschalakis_ba

Τέλος πάντων, για το χθεσινό παιχνίδι υπάρχουν δύο κομμάτια. Ένα το πρώτο 20λεπτο στο οποίο ο Ολυμπιακός δεν ήταν καθόλου επικίνδυνος κι αντιθέτως αιφνιδιάστηκε για άλλη μία φορά (!) στα πρώτα πέντε-έξι λεπτά, με τον Πασχαλάκη να έχει το κοκαλάκι της νυχτερίδας και να μην δέχεται γκολ σε δύο καθαρές ευκαιρίες της αξιόμαχης και σκληροτράχηλης με το Βόκολο Λαμίας. Κι ένα το υπόλοιπο παιχνίδι, στο οποίο ο Ολυμπιακός έκανε τρία γκολ, είχε τρία δοκάρια, μία απίθανη ευκαιρία του Μπακαμπού και μία απίστευτη φάση με τέσσερις τελικές στην περιοχή, εκ των οποίων οι δύο, του Φορτούνη και του Μπακαμπού, ήταν «σίγουρα» γκολ με αποκρούσεις προ της γραμμής της εστίας από τον αντίπαλο στόπερ.

Μιλάμε για συνολικά οκτώ καθαρές φάσεις για γκολ, που φυσικά ήταν αρκετές για να του δώσουν άλλη μία νίκη με μεγάλο σκορ, κάτι που το «έχει» ο Ολυμπιακός μετά το Μουντιάλ. Βλέπε 6-1 με Παναιτωλικό, 5-0 με Αστέρα Τρίπολης, 4-0 στο Βόλο, 3-0 στη Λαμία, όπως και στο Κύπελλο είχε το 4-1 επί του Ατρόμητου. Παρεμπιπτόντως, αυτή την στιγμή ο Ολυμπιακός έχει την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος, με 44 γκολ, όσα κι η ΑΕΚ, η δε άμυνα του (13 γκολ παθητικό) υπολείπεται μόλις ενός γκολ του ΠΑΟ (12 έχει φάει) και δύο της ΑΕΚ (11).

Σημείωνα χθες το πρωί ότι για τον Ολυμπιακό στη Λαμία το κλειδί θα ήταν η αναπλήρωση του κενού των Εμβιλά και Χάμες και να το…ξανακάνει ο Μπακαμπού.

Εν τέλει ο Σαμασέκου που πήρε τη θέση του Εμβιλά άνοιξε τον δρόμο για το τρίποντο με το καλοζυγισμένο του σουτ, ο Φορτούνης δεν ήταν πολύ ουσιώδης αλλά είχε μεγάλη δραστηριότητα ως Νο 10, όπως κι ο αντικαταστάτης του στο τελευταίο ημίωρο Βαλμπουενά, ενώ ο Μπακαμπού πολύ απλά το ξανάκανε: σκόραρε εις βάρος της Λαμίας, όπως είχε κάνει και στο αντίστοιχο παιχνίδι στο Καραϊσκάκη. Κι έτσι, μέχρι τώρα ο Γάλλος (πρώτος σκόρερ πλέον του πρωταθλήματος, μαζί με Λιβάι και Καρέλη) σε όποια ομάδα έχει βάλει γκολ στον α΄ γύρο, έχει βάλει και στον β΄ γύρο: Δύο γκολ στο 2-0 με τον Ατρόμητο στο Καραϊσκάκη, γκολ και στο 1-1 στο Περιστέρι…Γκολ στο 2-1 επί του ΟΦΗ στο Ηράκλειο, γκολ στο 2-1 και στο Καραϊσκάκη…Γκολ στο 2-0 με τη Λαμία στο Καραϊσκάκη, γκολ και στο 3-0 στη Λαμία…

bakambu

Ατυχώς ο Μπακαμπού δεν είχε σκοράρει στον α΄ γύρο με τον ΠΑΟ και την ΑΕΚ (και γενικά σε ντέρμπι). Ίσως γι΄ αυτό και να μην έχει ακόμη ο Ολυμπιακός κερδίσει σε ντέρμπι. Αλλά αν αρχίσει και σκοράρει και σε αυτά τα παιχνίδια ο Μπακαμπού, μπορεί να αρχίσει να παίρνει και νίκες στα ντέρμπι ο Ολυμπιακός! Σε αυτά, άλλωστε, και θα κριθεί η ομάδα του Μίτσελ…

Άσχετο: ο ΠΑΟΚ επιβεβαίωσε και χθες τη δυναμική που βγάζει στα ντέρμπι φτάνοντας με το 2-0 επί της ΑΕΚ τους 10 βαθμούς σε αυτά τα ματς (από 7 οι ΠΑΟ, ΑΕΚ, 3 ο Ολυμπιακός), οπότε λογικά θεωρείται διεκδικητής του τίτλου κι ας είναι στο -7 από την κορυφή, από την στιγμή που το πρωτάθλημα θα κριθεί εν πολλοίς στα πολλά ντέρμπι των πλέι οφς.

Η ομάδα του Λουτσέσκου εκμεταλλεύθηκε το καλό ξεκίνημα που πάντα κάνει και πήρε την ψυχολογία με το 1-0 στο 14΄. Ο ΠΑΟΚ, για όποιον δεν το ξέρει, αν τέλειωναν τα παιχνίδια στο ημίχρονο θα ήταν μακράν πρωταθλητής, αφού θα είχε 53 πόντους, ο Ολυμπιακός 43, ο ΠΑΟ 41 κι η ΑΕΚ μόνο 37! Το β΄ ημίχρονο προμηνύονταν δύσκολο για τον ΠΑΟΚ, όπως αποδείχθηκε και στο φινάλε, όμως το 2-0 σε μία χρονική συγκυρία που η ΑΕΚ είχε το πάνω χέρι, τον βοήθησε πάρα πολύ να ελέγξει το ματς.

Ρεαλιστικά το παιχνίδι παίχτηκε στο όριο και κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Στο κακό τελείωμα του Λιβάι από καλή θέση, στην κόντρα της μπάλας στις τάπες του Βίντα στο σουτ του Νάρεϊ, στην ύποπτη φάση Ίνγκασον-Λιβάι, στην εξαιρετική παρουσία του Κοτάρσκι και στις στημένες φάσεις, όπου η ΑΕΚ απείλησε σε δύο κομπίνες, αλλά ο ΠΑΟΚ βρήκε το γκολ, με την κεφαλιά του Κουλιεράκη να βάζει στα δίχτυα Σιμάνσκι και Αθανασιάδη.

Koulierakis_livai.

Παρεμπιπτόντως, επειδή όλοι λένε για τον Κωνσταντέλια, μακράν του δεύτερου κορυφαίος παίκτης του γηπέδου ήταν ο Κουλιεράκης.

Ο άπειρος Νορβηγός διαιτητής ήταν άλλη μία κακή επιλογή του Μπένετ και της ΚΕΔ της ΕΠΟ. Στο α΄ ημίχρονο επηρεάστηκε από την έδρα κι έπαιζε ΠΑΟΚ-στο β΄ ημίχρονο επηρεάστηκε από το ντου που του έκαναν οι φιλοξενούμενοι κι έπαιζε ΑΕΚ.

Για να σχολιάσω και τη διαιτησία στη Λαμία: ο Κατοίκος δεν έκανε κάποιο σοβαρό λάθος, άφηνε και το πλεονέκτημα, αλλά δεν μπόρεσε να κρύψει στα «μικρά» του αγώνα ότι είναι με τους απέναντι. Τα φάουλ πήγαιναν, συνήθως, μονόπλευρα. Και καταλήξαμε να είναι 10-21, με τις κάρτες 1-4…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.