Παλάσιος: Ο «στρατιώτης» του Γιοβάνοβιτς κατοστάρισε!

Παλάσιος: Ο «στρατιώτης» του Γιοβάνοβιτς κατοστάρισε!

Οι δύο «κορυφές» του Παλάσιος στα 100 παιχνίδια του με τον Παναθηναϊκό

bet365

Οι 100 συμμετοχές που συμπλήρωσε ο Σεμπαστιάν Παλάσιος με την φανέλα του Παναθηναϊκού και οι δύο σημαντικές πρωτιές που έχει καταφέρει στην εποχή Γιοβάνοβιτς.

Ο Σεμπαστιάν Παλάσιος πάτησε χορτάρι για 100η φορά με την φανέλα με το «τριφύλλι» στο στήθος στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Ρεν την Πέμπτη (09/11) για την 5η αγωνιστική του Europa League κι έγινε ο ποδοσφαιριστής των «πρασίνων» με τις περισσότερες συμμετοχές στην εποχή του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Ο Αργεντινός εξτρέμ ήρθε στο «τριφύλλι» το πρώτο καλοκαίρι του Σέρβου τεχνικού στην ομάδα, μετά από ένα εντυπωσιακό μεταγραφικό σήριαλ, το οποίο είχε αίσιο τέλος με την μετακίνησή του να ολοκληρώνεται λίγο πριν σημάνει η λήξη του καλοκαιρινού παραθύρου, κι έκτοτε αποτέλεσε ένα από τα... αγαπημένα παιδιά του.

Αυτό συνέβη όχι τόσο εξαιτίας της απόδοσής του στο χορτάρι, που ήταν αδιαμφισβήτητα πολύ καλή, αλλά κυρίως επειδή πρέσβευε όλα εκείνα ήθελε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς να βλέπει από τους ποδοσφαιριστές του στο γήπεδο.

Τακτική συνέπεια, αστείρευτα τρεξίματα, μάχη για κάθε μπάλα, «μπούκες» στην μεγάλη περιοχή του αντιπάλου, γκολ, αλλά και εξαιρετικές επιστροφές στην άμυνα.

Μπορεί ο Παλάσιος να μην είναι ο ποδοσφαιριστής που θα σε κερδίσει στο... μάτι με τις φαντεζί του ενέργειες, ωστόσο είναι σίγουρα εκείνος που θα έχει όλη την ουσία και θα δώσει στην ομάδα όλα όσα χρειάζεται με την εμφάνισή του.

Κι όλα αυτά ενώ έπαιζε πάρα πολλά λεπτά αυτά τα τρία χρόνια, στα οποία έλειψε λόγω τραυματισμού μόλις μία φορά για σημαντικό διάστημα, τον περσινό Νοέμβριο, όπου έμεινε εκτός για περίπου ένα μήνα (έχασε τρία παιχνίδια) με μυϊκό πρόβλημα. Από εκεί και πέρα, εμφάνισε απλά κάποια μικροπροβλήματα λόγω κόπωσης κάποιες φορές, τα οποία δεν του στέρησαν παρά ελάχιστα παιχνίδια, κάτι που αποδεικνύει και το νούμερο-ρεκόρ των συμμετοχών του την τριετία αυτή.

Ο επόμενος σε αριθμό συμμετοχών. μετά τις 100 του Παλάσιος, ήταν ο Ρούμπεν Πέρεθ με 96. Ο Ισπανός βέβαια μπορεί να έχει λιγότερες συμμετοχές, ωστόσο έχει αρκετά περισσότερα λεπτά στα πόδια του, αφού τις δύο πρώτες σεζόν του στην ομάδα δεν υπήρχε άλλος που να μπορεί να κάνει τη δουλειά του στο γήπεδο αντίστοιχα καλά με εκείνον και ως αποτέλεσμα αυτού, έπρεπε να παίζει ασταμάτητα φτάνοντας έτσι τα 8.421 λεπτά. Ο Παλάσιος έχει αγωνιστεί 7.274 λεπτά και είναι τέταρτος στην συγκεκριμένη κατηγορία, πίσω και από τους Μπρινόλι και Χουάνκαρ, που έχουν 8.062 και 7.491 αντίστοιχα.

Οι παίκτες με τις περισσότερες συμμετοχές στην θητεία του Σέρβου τεχνικού:

Ονοματεπώνυμο παίκτηΣυμμετοχές
Σεμπαστιάν Παλάσιος100
Ρούμπεν Πέρεθ96
Μπαρτ Σένκεφελντ86
Χουάνκαρ84
Αλμπέρτο Μπρινιόλι82
Φώτης Ιωαννίδης76

Η απρόσμενη πρωτιά του Παλάσιος στην εποχή Γιοβάνοβιτς

Palacios1

Μπορεί η πρωτιά στις συμμετοχές να μην έκανε ιδιαίτερη εντύπωση σε κανέναν, αφού πρόκειται για έναν από τους παίκτες που ξεκινούσε η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού αυτά τα 2,5 χρόνια που βρίσκεται στην Αθήνα, ωστόσο την δεύτερη σίγουρα λίγη την περίμεναν.

Ο Παλάσιος, παρ' ότι είναι εξτρέμ, είναι στην πρώτη θέση των σκόρερ του «τριφυλλιού» στην εποχή του Ιβάν Γιοβάνοβιτς μαζί με τον Άντρατζ Σπόραρ, με τους δύο ποδοσφαιριστές να έχουν από 22 τέρματα. Ο Σλοβένος φυσικά έχει μία χρονιά λιγότερη στην ομάδα από κείνον. Επόμενοι στην λίστα είναι ο Φώτης Ιωαννίδης με 21 γκολ και οι Αϊτόρ και Καρλίτος, που έχουν από 18.

Οι πρώτοι σκόρερ του Παναθηναϊκού στα 2,5 χρόνια του Ιβάν Γιοβάνοβιτς:

Ονοματεπώνυμο παίκτηΓκολ
Σεμπαστιάν Παλάσιος22
Άντρατζ Σπόραρ22
Φώτης Ιωαννίδης21
Αϊτόρ18
Καρλίτος18

Όσον αφορά το κομμάτι των ασίστ, εκεί ο Αργεντινός εξτρέμ βρίσκεται στην τέταρτη θέση. Πρώτος είναι ο Αϊτόρ με 18 κι έπειτα ακολουθούν οι Ιωαννίδης και Μπερνάρντ που έχουν από εννιά.

Οι πρώτοι στις ασίστ στα 2,5 έτη παρουσίας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς:

Ονοματεπώνυμο παίκτηΑσίστ
Αϊτόρ10
Φώτης Ιωαννίδης9
Μπερνάρντ9
Σεμπαστιάν Παλάσιος8
Άντρατζ Σπόραρ6
Καρλίτος6

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα