Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός 0-2: Ο Φορτούνης τον γλίτωσε από... φουρτούνες!

bet365

Ο Ολυμπιακός για περίπου μία ώρα... παίδευε την μπάλα στην Τριπολη. Στο 63' ο Φορτούνης περνάει στον αγωνιστικό χώρο, πετυχαίνει δύο γκολ και δίνει δύσκολη νίκη και τρίποντο με το 2-0 επί του Αστέρα!

Πολύ μεγάλης σημασίας νίκη πήρε ο Ολυμπιακός με το 0-2 στην Τρίπολη και αυτό συνέβη κυρίως λόγω της ποιότητας του Φορτούνη με τα 2 του γκολ αλλά και παικτών όπως ο Ποντένσε. Αποχώρησε τραυματίας ο Πορτογάλος.

Αστέρας Τρίπολης - Ολυμπιακός: Πώς ξεκίνησαν οι δύο ομάδες

Μάλλον αναμενόμενη ήταν η επιλογή του Σκάρπα στη βασική 11άδα του φιλοξενούμενου Ολυμπιακού για το ματς με τους Αρκάδες. Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός ήταν ο επιτελικός χαφ πίσω από τον φορ Ελ Καμπί με εξτρέμ τους Σολμπάκεν και Μπιελ. Ο σχηματισμός των Πειραιωτών: Πασχαλάκης τέρμα, άμυνα με Ορτέγα, Ντόι, Ρέτσο και Ροντινέι, κέντρο με Αλεξανδρόπουλο και Εσε και τριάδα πίσω από τον Ελ Καμπί με Σκάρπα, Σολμπάκεν και Μπιελ.

Ο γηπεδούχος Αστέρας από μέρους του είχε την εξής διάταξη: Παπαδόπουλο στο τέρμα, άμυνα με Χουχούμη, Ατιένθα, Καστάνο και Γκαρσία, κέντρο με Γκος, Αλάγκμπε και μπροστά τους τον Σουρλή, άκρα με Ρετζίς Κρέσπι και Καλτσά και φορ ο Μιριτέλο.

Κακό α' μέρος μεσοεπιθετικά από τον Ολυμπιακό με τον Εσε να ξεχωρίζει

Το πρώτο 45λεπτο είχε λίγες φάσεις και από τις 2 πλευρές και μία κακή εικόνα μεσοεπιθετικά για τον Ολυμπιακό. Ο Εσε δέσποσε κυρίως σε αυτό το σκέλος και ότι προσπάθειες έκαναν οι Ροντινέι και Ορτέγα από τη μέση και μπροστά.

Στο 7' μετά από λάθος του Ρέτσου, ο Αστέρας Τρίπολης αναπτύχθηκε από τα δεξιά αλλά ο Μιριτέλο δεν έπιασε καλά την κεφαλιά μετά τη σέντρα του Σουρλή. Η μπάλα έφυγε δίπλα από το δοκάρι. Στο 8' βγήκε ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Ο Σκάρπα από πλάγια θέση έκανε με τη μία το σουτ και πήγε να αιφνιδιάσει τον Παπαδόπουλο αλλά ο Έλληνας πορτιέρε έπεσε και μάζεψε.

Στη συνέχεια του α' μέρους και οι δύο ομάδες προσπάθησαν να φανούν ακόμα πιο απειλητικές. Αυτή τους η προσπάθεια δεν είχε αποτέλεσμα ή αντίκρισμα στον αγωνιστικό χώρο. Ο Ολυμπιακός σπατάλησε στιγμές που είχε κενό χώρο μπροστά του όπως με το σουτ του Αλεξανδρόπουλου. Το πρώτο 45λεπτο τελείωσε (μαζί με τα λίγα λεπτά του έξτρα χρόνου) με το 0-0 στον ηλεκτρονικό πίνακα.

Πρώτα ο Ποντένσε και μετά ο Φορτούνης που σκόραρε 2 φορές άλλαξαν το ματς

Στο 54' ο Μπιελ δοκίμασε το πόδι του με σουτ μετά από πάσα Αλεξανδρόπουλου με τον Παπαδόπουλο να μπλοκάρει. Στο 55' ο Σκάρπα απέφυγε τον αντίπαλό του και έκανε το σουτ που πέρασε εκτός. Στο 59' ο Σκάρπα με κοντινή προβολή δεν μπόρεσε να σκοράρει παρά την πολύ καλή μπαλιά του Ποντένσε.

Στο 67' ήρθε μία μεγάλη ευκαιρία για τον Αστέρα. Ο Ρεγκίς βρήκε χώρο στην περιοχή, έκανε το σουτ αλλά ο Πασχαλάκης απέκρουσε. Όμως ο Ολυμπιακός μπόρεσε να βρει την κατάλληλη επιθετική λύση / απάντηση με το 0-1 χάρις στν Φορτούνη.

Ο Φορτούνης εκτέλεσε με πάσα το κόρνερ, ο Ορτέγα την έδωσε ξανά την μπάλα στον Έλληνα μεσοεπιθετικό, εκείνος δοκίμασε το σουτ και ο Παπαδόπουλος είδε την μπάλα να κοντράρει στον Ατιένθα και να καταλήγει στα δίχτυα του.

Στο 86' ο Αστέρας είχε ξανά φάση. Ο Αλβάρες έβγαλε εξαιρετική σέντρα, ο Καλτσάς πήρε την κεφαλιά στην καρδιά της περιοχής αλλά η μπάλα πήγε λίγο άουτ. Ο Ολυμπιακός στα τελευταία λεπτά δέχθηκε πίεση από τους Αρκάδες. Μάλιστα οι Ερυθρόλευκοι έχασαν και τον Ποντένσε στο 88' καθώς τραυματίστηκε στο πόδι του και αποχώρησε για να μπει ο Ιμπόρα.

Ο Φορτούνης

Στις καθυστερήσεις όμως μετά από καραμπόλα στην περιοχή του Ολυμπιακού οι Εσε και Ιμπόρα έδιωξαν, ο Γιόβετιτς έβγαλε μόνο του τον Φορτούνη που σε κενή εστία δεν αστόχησε για το 0-2. Ένα γκολ που δεν το πανηγύρισε έχοντας παίξει στον Αστέρα. Και το γκολ μπήκε σε κενή εστία διότι ο Παπαδόπουλος είχε ανέβει ψηλά για να πάρει κεφαλιά ή να κάνει σουτ μετά από κόρνερ.

MVP: Θέλει και ερώτημα; Ο Φορτούνης και με διαφορά. Δύο γκολ και... καθάρισε με την ποιότητά του τον αγώνα με τον Αστέρα στην Τρίπολη.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Ο Ποντένσε όσο αγωνίστηκε προσέφερε αισθητά στον Ολυμπιακό. Και αυτό διότι μετά τραυματίστηκε και δεν τελείωσε τον αγώνα αυτόν. Ο Γιόβετιτς είχε την ασίστ στο 0-2.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Για τον Αστέρα οι Ατιένθα, Παπαδόπουλος αλλά και παίκτες όπως ο Καλτσάς για τις χαμένες στιγμές τους. Από τον Ολυμπιακό υστέρησαν αγωνιστικά παίκτες όπως οι Ελ Καμπί, Σολμπάκεν και Μπιελ.

Η ΓΚΑΦΑ: Η κίνηση του Ατιένθα να βάλει το πόδι του στη μπάλα με σουτ του Φορτούνη, από το οποίο μπήκε το 0-1 στο Αστέρας - Ολυμπιακός.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Με ορισμένα λάθη η διαιτησία του αγώνα. Επέτρεψε κάποια σκληρά μαρκαρίσματα πάνω σε παίκτες του Ολυμπιακού. Δεν υπήρξε κάποιο πολύ μεγάλο λάθος.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Δύσκολο ήταν το βράδυ για έναν... πειραματικό αρχικά σε επίπεδο προσώπων Ολυμπιακό. Όταν μπήκαν στο γήπεδα τα πρώτα... βιολιά του αγωνιστικά (δηλαδή παίκτες όπως οι Φορτούνης και Ποντένσε) πήρε το ματς με τον Αστέρα με 0-2 σε μία σπουδαία επικράτηση εκτός έδρας και με τη μεγάλη στήριξη του κόσμου του.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Παπαδόπουλος, Χουχούμης (83' Ντιαρά), Ατιένθα, Καστάνο, Γκαρσία, Γκος, Αλάγκμπε, Σουρλής, Ρετζίς Κρέσπι (83' Άλβαρες), Καλτσάς και Μιριτέλο (15' λ.τρ. Μάντζης).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ορτέγα, Ντόι, Ρέτσος, Ροντινέι, Αλεξανδρόπουλος, Εσε, Σκάρπα (63' Φορτούνης), Σολμπάκεν (46' Ποντένσε, λ.τρ. 88' Ιμπόρα), Μπιελ (63' Μασούρας) και Ελ Καμπί (73' Γιόβετιτς).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα