Κηφισιά - Παναθηναϊκός 0-1: Ο Μαντσίνι έλυσε το γόρδιο δεσμό

Νίκος Αθανασίου

bet365

Με γκολ του Ντάνιελ Μαντσίνι στο 58', ο Παναθηναϊκός βρήκε τη λύση απέναντι στη διπλή ζώνη άμυνας της αξιόμαχης Κηφισιάς, πήρε την έκτη εκτός έδρας νίκη του σε ισάριθμα ματς και διατήρησε το προβάδισμά του στην κορυφή της βαθμολογίας.

Kηφισιά-Παναθηναϊκός: Έτσι έπαιξαν

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς παρέταξε τον Παναθηναϊκό με έξι αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι της Πέμπτης κόντρα στη Ρεν. Ο Λοντίγκιν ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια. Αριστερός μπακ ο Μλαντένοβιτς, δεξιός ο Κώτσιρας και ο Σένκεφελντ με τον Γεντβάι οι δύο στόπερ. Ρούμπεν, Τσέριν, Τζούρισιτς στη μεσαία γραμμή. Αριστερός εξτρέμ ο Αϊτόρ, δεξιός ο Μαντσίνι και στην κορυφή του 4-3-3 ο Σπόραρ.

Η Κηφισιά του Γιάννη Αναστασίου άρχισε το παιχνίδι με τον Αναγνωστόπουλο στην υπεράσπιση της εστίας. Στο δεξί άκρο της άμυνας ο Γκόμπελιτς, στο αριστερό ο Παρράς και ο Βαφέας με τον Λάντρε οι δύο στόπερ. Ιπαλίμπο και Σντεϊντερλέν οι δύο κεντρικοί μέσοι. Μασουράς, Τετέι, Πρίτσας η μεσοεπιθετική τριπλέτα πίσω από τον Αντερέγκεν.

Ο Παναθηναϊκός την πολιορκία, η Κηφισιά την μεγάλη διπλή ευκαιρία

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ένας επιθετικός μονόλογος του Παναθηναϊκού. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχε τον απόλυτο έλεγχο του ματς, έφτανε εύκολα έξω από την περιοχή αλλά οι ποιοτικές επιλογές ήταν μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μια ανούσια κατά κύριο λόγο υπεροχή ενώ στις δύο καλές στιγμές με τον Τσέριν(21' και 42') ο Αναγνωστόπουλος επιβεβαίωσε την σπουδαία φόρμα που διανύει.

Το Τριφύλλι έπαιρνε πράγματα μόνο από τον Μαντσίνι στα δεξιά αλλά ο Αργεντινός παρά τα ρήγματα που δημιουργούσε δεν είχε καλές επιλογές στη τελική πάσα. Ο Αϊτόρ μετά το γκολ που του ακυρώθηκε στο 9' χάθηκε, ο Σπόραρ ήταν εκτός παιχνιδιού ενώ και ο Μλαντένοβιτς δεν είχε ουσία. Μάλιστα, την μεγάλη φάση του σαρανταπενταλέπτου την είχε η Κηφισιά, με τον Παναθηναϊκό να δείχνει για ακόμη μία φορά μεγάλη δυσλειτουργία στο αμυντικό του τρανζίσιον. Στο 34' ο Τετέι έτρεξε το... μισό γήπεδο χωρίς κανείς να μπορεί να τον σταματήσει, γύρισε στον Πρίτσα αλλά ο Λοντίγκιν έκανε σπουδαία επέμβαση και στην εξέλιξη της φάσης ο Μασούρας σημάδεψε το δοκάρι!

Ανέβηκε, πίεσε και πέρασε με ηγέτη τον Μαντσίνι!

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός ανέβασε την απόδοσή του, πίεσε ακόμη περισσότερο και στο 58' βρήκε το γκολ που τόσο έψαχνε. Ο Μαντσίνι με υπέροχη εκτέλεση μέσα από την περιοχή νίκησε τον Αναγνωστόπουλο και έδωσε στο Τριφύλλι αυτό που άξιζε βάσει εικόνας. Η συνέχεια του ματς ήταν ένας μονόλογος της ομάδας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς που δεν άφησε κανένα περιθώριο στη Κηφισιά να τον απειλήσει. Οι γηπεδούχοι δεν είχαν καλές επιλογές με την μπάλα στις μεταβάσεις, οι ''πράσινοι'' ήταν απόλυτα συγκεντρωμένοι και έχασαν καλές ευκαιρίες για ένα δεύτερο γκολ.

Ο Τζούρισιτς στο 60' σούταρε πάνω στον κίπερ της Κηφισιάς, ο Σένκεφελντ και ο Ρούμπεν έξω από την περιοχή δεν σημάδεψαν σωστά ενώ στο φινάλε ο Αναγνωστόπουλος είπε ''όχι'' στον Παλάσιος και τον Ιωαννίδη. Ο Παναθηναϊκός ήταν απόλυτα ψύχραιμος, δεν έχασε λεπτό τον έλεγχο του αγώνα και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή τον βρήκε νικητή με 1-0.

MAN OF THE MATCH: Ντάνιελ Μαντσίνι. Θα βλέπουν... εφιάλτες οι μπακ της Κηφισιάς. Είτε στα δεξιά, είτε στα αριστερά, έκανε πάρτι στο 1VS1 και την ουσία που δεν έδωσε στις τελικές του πάσες, την προσέφερε στη φάση του 58'. Σκόραρε, έδωσε την λύση και τελικά χάρισε το τρίποντο στον Παναθηναϊκό.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ρούμπεν Πέρεθ. Πολύ καλό παιχνίδι από τον Ισπανό αμυντικό μέσο που κυριάρχησε στον άξονα. Άριστος στις μεταβιβάσεις του, έδωσε πολύτιμες επανακτήσεις και θύμισε τον καλό του εαυτό. Για την Κηφισιά ο Αναγνωστόπουλος ήταν καλός, όπως φυσικά και ο Τετέι. Αμφότεροι ήταν σαν να πάλευαν μόνοι τους.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Παρράς. Ο νεαρός μπακ αντιμετώπισε πολλά προβλήματα από τον Ντάνιελ Μαντσίνι απόψε στη Καισαριανή.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Νικολάς Αντερέγκεν αντί να διώξει την μπάλα σε μια ''δική'' του φάση, έκανε... τσαφ και επί της ουσίας έδωσε την δυνατότητα στον Ντάνιελ Μαντσίνι να σκοράρει.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Χωρίς προβλήματα η αποψινή διαιτησία του Ζαμπαλά που είχε ένα εύκολο βράδυ.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Πολύ πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό 1-0, ο Παναθηναϊκός πέρασε από την έδρα της Κηφισιάς χάρη στο γκολ του Ντάνιελ Μαντσίνι και πηγαίνει στη νέα διακοπή με απόλυτη ηρεμία, με +4 από τους διώκτες του, έχοντας κάνει την δουλειά όπως έπρεπε.

ΚΗΦΙΣΙΑ (Γιάννης Αναστασίου): Αναγνωστόπουλος, Μασούρας, Γκόμπελιτς, Λαντρ, Βαφέας, Σναιντερλάν (14' Μποτία), Ιπαλίμπο, Πρίτσας (70' Σάντος), Αντερέγκεν (70' Μπιφούμα), Παρράς (81' Οζέγκοβιτς), Τετέι (81' Νίνης).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Σέκενφελντ, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Ρούμπεν, Τσέριν, Μαντσίνι (79' Βέρμπιτς), Αϊτόρ (71' Παλάσιος), Τζούριτσιτς (71' Μπερνάρ), Σπόραρ (79' Ιωαννίδης).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα