Ολυμπιακός: Οι δύο «τριάδες» των μεσοεπιθετικών ήταν (σχεδόν)... η μέρα με τη νύχτα

Ολυμπιακός: Οι δύο «τριάδες» των μεσοεπιθετικών ήταν (σχεδόν)... η μέρα με τη νύχτα

Φορτούνης

bet365

Κι οι αριθμοί του WyScout «λένε» αυτό που όλοι είδαμε στην Τρίπολη: Ότι ο Κώστας Φορτούνης ήταν ό,τι καλύτερο είχε μεσοεπιθετικά ο Ολυμπιακός στο Κολοκοτρώνης! Η σύγκριση με τους άλλους πέντε που έπαιξαν πίσω από τον φορ!

Μέσω του WyScout, αποτυπώνουμε την εικόνα της τριάδας Σολμπάκεν, Μπιέλ, Σκάρπα πίσω από τον Ελ Καμπί κι αυτήν των Ποντένσε, Φορτούνη, Μασούρα πίσω από τον Γιόβετιτς, στη νίκη του Ολυμπιακού επί του Αστέρα με 2-0 χάρη στον... χαρισματικό «Φόρτου».

Οι πρώτοι τρεις δεν άρπαξαν την ευκαιρία που τους δόθηκε και δεν βοήθησαν στο να βγει το ροτέισον στον Μαρτίνεθ, ενώ ο Φορτούνης ήταν αυτός που είχε τις απαντήσεις απέναντι στην καλά οργανωμένη και τακτοποιημένη άμυνα του Αστέρα, με τον Ποντένσε επίσης να επιχειρεί με σέντρες να δημιουργήσει προβλήματα.

Τι (δεν) έκαναν Σολμπάκεν, Μπιέλ, Σκάρπα

Σολμπάκεν: Επαιξε 49' και στο ημίχρονο έγινε αλλαγή με τον Ποντένσε. Ο Νορβηγός δείχνει να θέλει χρόνο κι ακόμη να μην έχει... μπει στα «θέλω» του Μαρτίνεθ αλλά και της ομάδας.

Είχε 16/23 επιτυχημένες ενέργειες, 0 γκολ, 0 ασίστ, 0 σουτ στο στόχο, 0 xG, 9/12 πάσες, 0 μακρινές μπαλιές, 7/11 κερδισμένες μονομαχίες, 3/4 ντρίμπλες, 1/2 κερδισμένες μονομαχίες και γενικότερα δεν έδωσε επιθετικά πράγματα.

Μπιέλ: Αγωνίστηκε 67' και σ' αυτό το διάστημα είχε 20/34 επιτυχημένες ενέργειες, 0 γκολ, 0 ασίστ, 1/1 σουτ στο στόχο, 0.1 xG, 16/21 πάσες, 2/2 μακρινές μπαλιές, 3/9 ντρίμπλες, 1 κόψιμο προς την εστία της ομάδας του, 1 ανάκτηση μπάλας στο μισό του αντιπάλου, ενώ τέσσερις φορές προσπάθησε - χωρίς επιτυχία - να τρέξει τη μπάλα προς την αντίπαλη εστία. Και συν τις άλλοις δεν είχε ούτε μία επαφή μέσα στην αντίπαλη περιοχή.

Οι πάσες του Μπιέλ
Οι πάσες του Μπιέλ

Σκάρπα: Σε 67' που αγωνίστηκε είχε 32/60 επιτυχημένες ενέργειες, 0/2 σουτ, 0.36 xG (xGoals), 30/38 πάσες, 2/2 μακρινές μπαλιές, 1/1 ντρίμπλες, 2/10 κερδισμένες μονομαχίες, 0/2 εναέριες μάχες, 1 κόψιμο της μπάλας προς την περιοχή του Πασχαλάκη και 11 προσπάθειές του στο αντίπαλο μισό... οδήγησαν σε χάσιμο της μπάλας.

Μάλιστα το πόσο δεν τον... κατάλαβε η αντίπαλη άμυνα φαίνεται από το ότι είχε δύο μόλις επαφές μέσα στην περιοχή του Αστέρα, ενώ οι 6 σέντρες που έκανε δεν βρήκαν συμπαίκτη του.

Το heatmap του Σκάρπα
Το heatmap του Σκάρπα
Πάσες Σκάρπα
Οι πάσες του Σκάρπα

Τι άλλαξαν Φορτούνης, Ποντένσε, Μασούρας

Ποντένσε: Ήταν η πρώτη αλλαγή του Μαρτίνεθ στο 46' για να δώσει τόνωση στη μεσοεπιθετική του γραμμή. Κινούνταν κυρίως αριστερά αλλά και δεξιά. Στα 42' που έπαιξε είχε 18/30 επιτυχημένες ενέργειες, είχε 0 γκολ, 0 ασίστ, 0 σουτ στην αντίπαλη εστία, 0.14 xG, 18/25 πάσες, 1/1 μακρινές μπαλιές, 5/8 σέντρες, 3 κοψίματα της μπάλας προς την εστία της ομάδας του, ενώ δύο φορές είχε ενέργειες που προώθησαν το παιχνίδι της ομάδας του.

Οι πάσες του Ποντένσε
Οι πάσες του Ποντένσε
Οι σέντρες του Ποντένσε
Οι σέντρες του Ποντένσε
Οι ενέργειες του Ποντένσε
Οι ενέργειες του Ποντένσε

Μασούρας: Αγωνίστηκε 34' και σ' αυτό το διάστημα προσπάθησε να δώσει παραπάνω πράγματα σε σχέση με τον Μπιέλ. Πρόλαβε να έχει 4/16 επιτυχημένες ενέργειες, 0 γκολ, 0 σουτ, 0 σουτ στην αντίπαλη εστία, 1/3 πάσες, 0/1 μακρινές μπαλιές, 0/1 σέντρες, 0/1 ντρίμπλες, 0/8 μονομαχίες, 1 κόψιμο της μπάλας προς την εστία της ομάδας του, 1/3 ανακτήσεις της μπάλας στο αντίπαλο μισό.

Φορτούνης: Ο Κώστας Φορτούνης είναι ό,τι καλύτερο έχει μεσοεπιθετικά ο Ολυμπιακός φέτος. Είναι ο ηγέτης της ομάδας. Ο αρχηγός. Και χθες στο Κολοκοτρώνης... τράβηξε την ομάδα του και την έσωσε από ένα δεύτερο συνεχόμενο κάζο μετά την 4άρα από τον ΠΑΟΚ. Μπαίνοντας αντί του Σκάρπα που κινούνταν κυρίως από δεξιά, ο Φόρτου επιχειρούσε κυρίως από τα αριστερά και έκλεινε προς τον άξονα φέροντας τη μπάλα στο δεξί - κάτι που δεν μπορούσε να διαβάσει εύκολα η αντίπαλη άμυνα.

Μπήκε στο ματς στο 63' και φρόντισε με τα δύο γκολ του να φέρει μια πολύ σημαντική νίκη στην ομάδα του ενόψει συνέχειας.

Πέρα από το προφανές - δηλαδή τα δύο γκολ του - τι άλλο έφερε ο «Φόρτου»; Το WyScout έχει την απάντηση.

Είχε 18/25 επιτυχημένες ενέργειες, 2 γκολ με 2/2 εύστοχα σουτ στην αντίπαλη εστία, 0.17 xG, 14/18 επιτυχημένες πάσες (78%), 3/3 μακρινές μπαλιές, 1/3 ντρίμπλες, 2/5 κερδισμένες μονομαχίες, 1 κόψιμο στην αντίπαλη εστία. Τρεις φορές έτρεξε τη μπάλα προς την αντίπαλη εστία. Στην πρώτη του επαφή πήρε κόρνερ, στη δεύτερη πήγε κάθετα, μεταφέροντας το παιχνίδι προς την αντίπαλη εστία και στην τρίτη του προσπάθεια επιχείρησε ένα γέμισμα στον Μασούρα.

Το heatmap του Φορτούνη
Το heatmap του Φορτούνη


@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα