Άρης: Η διακοπή του δίνει ηρεμία και χρόνο για την επιστροφή των τραυματιών

Άρης: Η διακοπή του δίνει ηρεμία και χρόνο για την επιστροφή των τραυματιών

Ο Άρης

bet365

Η αλλαγή ψυχολογίας, παράλληλα της βαθμολογικής αναρρίχησης, είναι τα δύο βασικά κέρδη του Άρη από το Πανθεσσαλικό Στάδιο κι έτσι πηγαίνει στο διάστημα της διακοπής το οποίο θα κρίνει το εύρος των επιλογών του Άκη Μάντζιου στην επανέναρξη του Πρωταθλήματος.

Αντικειμενικά, τα δύσκολα για τον Άρη θα έρθουν μετά τη διακοπή του Πρωταθλήματος καθώς το πρόγραμμα που μεσολαβεί μέχρι τα Χριστούγεννα θα κρίνουν την πορεία του και στις δύο διοργανώσεις. Στη Superleague θα βουτήξει απευθείας στα βαθιά με τα παιχνίδια απέναντι σε Παναθηναϊκό (εντός), ΑΕΚ (εκτός) και ακολουθούν οι τρεις αγώνες στο «Κλ. Βικελίδης» με ΟΦΗ, Λαμία, Ολυμπιακό και η εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης. Ενδιάμεσα (αρχές Δεκέμβρη) θα γίνουν και οι αγώνες του Κυπέλλου όπου ο Άρης θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ. Γίνεται αντιληπτό ότι ο αριθμός των επτά αγώνων σε διάστημα μικρότερο του ενός μήνα είναι αρκετά μεγάλος για το ρόστερ που διαθέτει σήμερα ο Άρης.

Σε μεγάλο βαθμό, στο διάστημα της διακοπής θα φανεί το εύρος των επιλογών του Άκη Μάντζιου καθώς σημασία δεν έχει μόνο ο αριθμός των παικτών που θα επιστρέψουν αλλά και ο χρόνος που θα χρειαστούν για να αποκτήσουν ρυθμό και να προχωρήσουν στην ουσιαστική ένταξή τους στην ομάδα. Για παράδειγμα, ο Κίκε Σαβέριο συμπεριλήφθηκε στην αποστολή στον εκτός έδρας αγώνα με τον Βόλο και μέσα στις προθέσεις του έμπειρου τεχνικού ήταν η παροχή κάποιων λεπτών συμμετοχής. Η εξέλιξη του αγώνα σε συνδυασμό με την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου λειτούργησαν αποτρεπτικά. Ο 24χρονος έχει μπει σε φουλ πρόγραμμα προπονήσεων από τα μέσα της περασμένης εβδομάδας και με την επανέναρξη των προπονήσεων, προφανώς, θα ανεβάσει ρυθμούς. Βέβαια, η ενσωμάτωση του Σαβέριο δεν λύνει το πρόβλημα στο αριστερό άκρο της επίθεσης καθώς πρόκειται για παίκτη που παίζει στη δεξιά πλευρά όπως και οι Σουλεϊμάνοφ, Κάρλσον.

Ο Μάντζιος

Στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, ο Ζαν Ζουλ πήρε λεπτά συμμετοχής έπειτα από περίπου ενάμιση μήνα. Από τις αντιδράσεις του Καμερουνέζου είναι φανερό ότι παίζει με φόβο υπό την έννοια ότι δείχνει να προσέχει τα πατήματά του λόγω του τραυματισμού που αντιμετώπισε στο γόνατο. O 25χρονος επίσης έμεινε εκτός προπονήσεων για μεγάλο διάστημα, πλέον όμως υπολογίζεται κανονικά για την προετοιμασία που θα προηγηθεί του αγώνα με τον Παναθηναϊκό.

Αντιθέτως, Μάνου Γκαρθία και Φραν Βέλεθ, δεν προβλέπεται να επιστρέψουν πριν την αλλαγή του χρόνου. Ο πρώτος χειρουργήθηκε εκ νέου στις αρχές του μήνα και το προβλεπόμενο διάστημα απουσίας του προσδιορίστηκε στις 6-8 εβδομάδες. Κατ’ επέκταση, στην καλύτερη περίπτωση να μπει στις προπονήσεις στα τέλη του Δεκέμβρη με την προοπτική επιστροφής στα μέσα του Γενάρη. Τότε αναμένεται να έχει ολοκληρώσει το πλάνο αποθεραπείας του και ο Φραν Βέλεθ έπειτα από τη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε.

Σε ότι αφορά τον Λούκας Ρουπ, ο Γερμανός μέσος υποβλήθηκε σε αρθροσκόπηση στις αρχές Οκτωβρίου με εκτιμώμενο χρόνο αποκατάστασης τις έξι εβδομάδες. Αυτές «ολοκληρώνονται» στα τέλη της εβδομάδας αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ένδειξη που να υποδηλώνει ότι θα είναι διαθέσιμες στις αρχές του Δεκέμβρη. Προφανώς παρακολουθείται η περίπτωσή του, λογικά όμως θα προλάβει κάποιους από τους τελευταίους αγώνες του χρόνου. Στις επιστροφές που περιμένει ο Άκης Μάντζιος είναι και ο Ρόναλντ Ματαρίτα αν και το βασικό ζητούμενο για τον Κοσταρικανό full back είναι να πείσει για την ικανότητά του.

Σε ότι αφορά τον Μόζες Οντουμπάτζο, αν όχι στα τέλη αυτής της εβδομάδας, προβλέπεται να επιστρέψει σε φουλ ρυθμούς (έπειτα από την κάκωση στον ώμο) από τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας καθώς διανύει τις τελευταίες ημέρες της αποθεραπείας του.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα