Φώτης Ιωαννίδης: Η θέληση του Παναθηναϊκού, το... αστρονομικό ποσό και ο μονόδρομος

Φώτης Ιωαννίδης: Η θέληση του Παναθηναϊκού, το... αστρονομικό ποσό και ο μονόδρομος

Φώτης Ιωαννίδης: Η θέληση του Παναθηναϊκού, το... αστρονομικό ποσό και ο μονόδρομος

bet365

Το Gazzetta καταγράφει τα δεδομένα σχετικά με τον Φώτη Ιωαννίδη και το ενδιαφέρον ευρωπαϊκών ομάδων για την απόκτησή του.

Τούτη την στιγμή ο Φώτης Ιωαννίδης είναι το πιο ακριβό περιουσιακό στοιχείο του Παναθηναϊκού και μαζί με τον Γιώργο Βαγιαννίδη και τον Άνταμ Τσέριν αποτελούν τα πιο σημαντικά ποδοσφαιρικά πρότζεκτ του Τριφυλλιού, δημιουργούν μια τριάδα που βρίσκεται υπό παρακολούθηση από ευρωπαϊκούς συλλόγους και μπορούν να γεμίσουν στο άμεσο μέλλον τα ταμεία της ΠΑΕ.

Σε ένα ποδοσφαιρικό περιβάλλον, όπως το ελληνικό, όπου τα έσοδα απέχουν εκατομμύρια έτη φωτός από τα top πρωταθλήματα της γηραιάς ηπείρου, οι πωλήσεις αποτελούν μονόδρομο για την εξέλιξη, την πρόοδο, την βελτίωση ενός οργανισμού σε όλα τα επίπεδα. Τα χρήματα από τις μεταγραφές επενδύονται σε διάφορους τομείς και ένας σύλλογος μόνο να κερδίσει έχει από αυτή την διαδικασία, με τα παραδείγματα να είναι εκατοντάδες στον ποδοσφαιρικό πλανήτη.

Το μέλλον του Ιωαννίδη βρέθηκε στο προσκήνιο μετά το χθεσινό... μπαράζ δημοσιευμάτων για ενδιαφέρον από γερμανικές και ιταλικές ομάδες. Απόλυτα λογική εξέλιξη αν σκεφτούμε την τεράστια πρόοδο αυτού του παιδιού, το οποίο φέτος παρουσιάζει τις ποδοσφαιρικές του αρετές και στην βιτρίνα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, μέσα από τις συμμετοχές του στο Europa League και στα προκριματικά του Champions League.

Τα δεδομένα είναι τα εξής:

Η διοίκηση του Παναθηναϊκού θέλει να τον κρατήσει για πολλά χρόνια στο ρόστερ της ομάδας. Να αποτελέσει σημείο αναφοράς ο Ιωαννίδης για τον Παναθηναϊκό των επόμενων ετών, να γίνει ο ηγέτης της ομάδας, να είναι η ''σημαία'' του κλαμπ, μέσα σε μία ομάδα που θα αυξήσει το ελληνικό της στοιχείο. Αν ήταν μόνο στο χέρι της ΠΑΕ, ο Έλληνας στράικερ δεν θα έφευγε ποτέ από το Τριφύλλι. Το νέο συμβόλαιο που τον ανέβασε στη κλίμακα των 500.000 ευρώ ήταν προς αυτή την κατεύθυνση και δεν θα πρέπει να αποτελέσει έκπληξη αν σύντομα, για παράδειγμα στο τέλος της σεζόν, κληθεί να υπογράψει νέα σύμβαση με αυξημένες απολαβές.

Ο Παναθηναϊκός αυτή την στιγμή δεν μπαίνει καν σε διαδικασία συζήτησης. Ο Ιωαννίδης είναι ο βασικός σέντερ φορ της ομάδας σε μία σεζόν όπου διεκδικεί το πρωτάθλημα και πρωταγωνιστεί στην Ευρώπη. Τον Γενάρη, λοιπόν, δεν φεύγει. Όπως δεν έφυγε και πριν δύο χρόνια όταν είχε ''σκάσει'' η πρόταση από το MLS. Το Τριφύλλι όταν αν και εφόσον προκύψουν προτάσεις θα τις συζητήσει από το καλοκαίρι και έπειτα και μόνο αν έχουν... αστρονομικό ποσό θα κάτσει σοβαρά στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης. Τι σημαίνει ''αστρονομικό ποσό''; Χρήματα τα οποία ο σύλλογος ούτε καν είχε φανταστεί στις μέχρι τώρα πωλήσεις του(κορυφαία αυτή του Σισέ με 5.5 εκατομμύρια ευρώ στην Λάτσιο), χρήματα που θα πλησιάζουν στις τοπ πωλήσεις που έχουν γίνει στην ιστορία του ελληνικού πρωταθλήματος, όπως για παράδειγμα αυτή του Ρέτσου και του Μήτρογλου. Δεν πρέπει, επίσης, να ξεχνάμε πως ο Λεβαδειακός διαθέτει ένα σημαντικό ποσοστό μεταπώλησης σε περίπτωση μεταγραφής του Ιωαννίδη.

Φυσικά στην υπόθεση δεν υπάρχει μόνο ο Παναθηναϊκός. Υπάρχει και ο Ιωαννίδης. Ποιός Έλληνας ποδοσφαιριστής δεν θέλει να παίξει στο εξωτερικό; Ποιός δεν θέλει να ζήσει την εμπειρία ενός τοπ πρωταθλήματος; Δυστυχώς για το ελληνικό πρωτάθλημα παίκτες με την εξέλιξη και την ποιότητα του Φώτη, του Κωνσταντέλια, του Λιβάι Γκαρσία, δεν μένουν για αρκετά χρόνια στην Ελλάδα. Είναι η φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων, αυτή είναι η αγορά του ποδοσφαίρου. Αργά ή γρήγορα ο 23χρονος φορ θα θελήσει να ανοίξει τα φτερά του, θα θελήσει να ανέβει επίπεδο, θα επιθυμήσει να ζήσει αυτά που ζει η συντριπτική πλειοψηφία των συμπαικτών του στην Εθνική Ελλάδος στην Αγγλία, στην Γερμανία, στην Ιταλία, στην Ολλανδία.

Μοιάζει σαν μονόδρομος η πώλησή του στο μέλλον αλλά όπως αναφέραμε και πιο πάνω, αυτό θα συμβεί μόνο αν το ποσό φτάσει εκεί που τον αξιολογεί και σωστά ο Παναθηναϊκός βάσει της εξέλιξης, της προόδου, των χαρακτηριστικών και της ποιότητάς του.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα