Wyscout Analysis: Το δυναμικό ξεκίνημα του Κάλενς στην άμυνα της ΑΕΚ

Wyscout Analysis: Το δυναμικό ξεκίνημα του Κάλενς στην άμυνα της ΑΕΚ

Δημήτρης Βέργος
Ο Κάλενς με τη φανέλα της ΑΕΚ

bet365

Ο Αλεξάντερ Κάλενς στους δύο μήνες της παρουσίας του στην ΑΕΚ έχει μπει αποφασισμένος στο κέντρο της άμυνας, κάτι που αποδεικνύεται και από τους αριθμούς του στο Wyscout.

Μπορεί ο Αλεξάντερ Κάλενς να αποτέλεσε την τελευταία προσθήκη στο ρόστερ της ΑΕΚ το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου με τη μορφή δανεισμού, όμως ο 31χρονος Περουβιανός στόπερ κατάφερε να μπει σχετικά γρήγορα στο... πετσί του ρόλου. Ο Κάλενς στους δύο μήνες της παρουσίας του στο κέντρο της κιτρινόμαυρης άμυνας έχει ανταποκριθεί στα καθήκοντά του, δείχνοντας να έχει «κουμπώσει» ικανοποιητικά για το χρονικό διάστημα που βρίσκεται στο σύνολο του Ματίας Αλμέιδα βγάζοντας στο γήπεδο τα χαρακτηριστικά για τα οποία αποκτήθηκε. Δηλαδή την ταχύτητα, το aggressive στυλ παιχνιδιού και τον καλό χειρισμό της μπάλας.

Μάλιστα σε πρόσφατες δηλώσεις του στην εφημερίδα «Δικέφαλος», εκτός από το ότι εξήρε τη νοοτροπία του νικητή, είχε παραδεχθεί το πόσο άνετα νιώθει στους κιτρινόμαυρους, παρά το γεγονός ότι δεν βρίσκεται αρκετό καιρό στην ομάδα. «Ήδη αισθάνομαι πολύ καλά και έχω εγκλιματιστεί. Κάθε μέρα γνωρίζω όλο και περισσότερο τους συμπαίκτες μου. Έχουμε παιχνίδια κάθε τρεις μέρες, κάτι που μας αναγκάζει να κάνουμε αρκετό rotation, και αυτό είναι σημαντικό για όλους τους παίκτες καθώς όλοι μας πρέπει να είμαστε έτοιμοι για να αγωνιστούμε. Νιώθω πολύ καλά με όποιον και να παίζω μαζί στην άμυνα. Μαθαίνω από τους συμπαίκτες μου και προσπαθώ να συνθέτω ένα καλό δίδυμο μαζί τους», είχε σχολιάσει μεταξύ άλλων.

Τα παραπάνω αποδεικνύονται και από τους αριθμούς του Περουβιανού κεντρικού αμυντικού στο Wyscout στις επτά εμφανίσεις του στο πρωτάθλημα καθώς όταν υπέγραψε στην Ένωση η ευρωπαϊκή λίστα για το Europa League είχε ήδη δηλωθεί στην UEFA. Ο Κάλενς μπήκε στο βασικό rotation του Αλμέιδα, κάνοντας το ντεμπούτο του σε ένα απαιτητικό παιχνίδι στο νικηφόρο ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο και ως αριστερός στόπερ έδειξε να βρίσκει χημεία με τους Βίντα και Μήτογλου που λειτουργούν ως δεξιοί στόπερ, αντικαθιστώντας επάξια τον Μουκουντί.

Ο Κάλενς πανηγυρίζει με τον Βίντα

Σύμφωνα με την πλατφόρμα του Wyscout, ο Κάλενς κερδίζει το 67,3% των αμυντικών μονομαχιών και το 73,1% των εναέριων διεκδικήσεων, έχοντας επίσης 69,4% επιτυχία στις δεύτερες μπάλες και 100% επιτυχία στα τάκλιν που πραγματοποιεί. Έχει επίσης μέσο όρο 4 κοψίματα, 13,3 ανακτήσεις μπάλας και 2 απομακρύνσεις. Με λίγα λόγια στα βασικά στατιστικά σε ό,τι έχει να κάνει με τα αμυντικά του καθήκοντα ο Κάλενς έχει ξεκινήσει με αριθμούς εφάμιλλους του Ντομαγκόι Βίντα, αλλά πίσω ακόμα από τα στατιστικά που καταγράφει ο Αρόλντ Μουκουντί στο πρωτάθλημα.

Ο αριστεροπόδαρος Κάλενς συμμετέχει επίσης αρκετά στο build up αποδεικνύοντας ότι ξέρει να βγάζει με σωστό τρόπο την μπάλα από πίσω. Δεν κάνει βιαστικές επιλογές, βλέπει γήπεδο και μάλιστα, σύμφωνα με το Wyscout, οι αριθμοί του στις μεταβιβάσεις στα ματς πρωταθλήματος είναι ελαφρώς καλύτεροι τόσο από αυτούς του Βίντα όσο και από εκείνους του Μουκουντί. Συγκεκριμένα έχει μέσο όρο στα επτά παιχνίδια στο κέντρο της άμυνας της ΑΕΚ 93,9% επιτυχία στις πάσες συνολικά. Με 70% ακρίβεια στις μακρινές μεταβιβάσεις, 82,4% επιτυχία στις πάσες στο επιθετικό τρίτο και 87,9% ακρίβεια στις προωθητικές μπαλιές. Εν κατακλείδι ο Κάλενς παρουσιάζει στο χορτάρι τα στοιχεία που ταιριάζουν στους στόπερ που θέλει ο Αλμέιδα και η ΑΕΚ με την οψιόν αγοράς που διατηρεί, μπορεί κάλλιστα ως το τέλος της σεζόν να την ενεργοποιήσει και να τον κάνει δικό της εφόσον μείνει απόλυτα ικανοποιημένη ως τότε.

@Photo credits: eurokinissi, KLODIAN LATO / EUROKINISSI

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα